![]() |
|
DisegC přepínač 4/1 - závadaKolegové, jaké máte zkušenosti při vzniklích poruchách na Dis. přepínačích ? Odešel Vám - exnul celkově, nebo odešel,nebo nespolehlivě pracoval jeden - XX z 4/1 vstupů od LNB a ostatní jsou spolehlivé, např.: 1,2,4 jsou funkční OK a např. č.3 ne ? Jak to testujete ? Dík za info. R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: DisegC přepínač 4/1 - závadaahoj,za poslední 2 roky se mi to stalo asi 3x a vše byly EMP. Jednalo se o tyto vady diseqc 1/4 umřel port stejně jako u 1/8 zde postupně odešel port 5 a 6. Dále slučovač TV/SAT měl nefunkční vstup SAT. Vše bylo vyřešeno výměnou "nové" kusy jedou bez závad. zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: DisegC přepínač 4/1 - závadaKolego, to s tím testováním myslíš vážně ?? |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
Téma: DisegC přepínač 4/1setkal jsem se již několikrát se závadou že výstup č.4 po nějakém čase odešel. Nezbývalo než se rozloučit s jednou pozicí či vyměnit diseq. Celej diseq mě ještě nikdy neodešel. |
Modřina
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 369 |
![]() |
|
RE: DisegC přepínač 4/1 - závadaCES: kedze nerobim v tomto biznise, ale mam to skor ako konicek, cca pred 2 rokmi EMP diseqc 4/1 odysla jedna vetva, 3 isli v uplnej pohode ...nech sa dari, prijemny zvysok vecera, ahoj ;) Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
polulinKolego, ano - závadu zaznamenáš při přepínání Dis. vstupů : buď je nějaká hláška, nebo moc dlouho nezvykle trvá satu přepnutí programu. A když máš jen jeden sat-rec. a jednu parabolu s Dis. přep. a nemáš zkušenosti - tak Tě to překvapí a co - odchází Dis. nebo jde do háje Twin LNB ? Mi co máme dva okruhy na dvou prabolách a víc sat-rec.,to zjistíme. Mi jde o Vaše zkušenosti a poznatky. A jak nějakým testem dojdete k závěru co se vlastě děje. Dík. R^ |
CES
![]() |
|
ces delší nadpis , jak u blbýchjakou závadu máte,nebo jen tak aby řeš nestála? |
vladnaico
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 445 |
![]() |
|
vladnaicoDík za zájem, je to vyřešený a porucha je jasná - jak píšou kolegové, jde o vzájemné poučení,rešení a konzultaci. R^ |
CES
![]() |
|
ces delší nadpis , jak u blbýcha kde je závada? |
vladnaico
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 445 |
![]() |
|
RE: DisegC přepínač 4/1 - závadaCEZ: 1/4 mam několik Golden interstar, ty žlutý krabičky, v Německu se mi to válelo leta na zemi na balkoně, jednou to nepřepínalo a chyba byla zřejmě v rozdílu potenciálů, protože jsem to měl na twiny, jedem diseq do přijimače a druhej do PC Karty. Bylo to napájený každý z jiný zásuvky, asi byly rozdílný fáze a výsledek byl že to nějak blbě přepínalo. Tak jsem to od PC odpojil, nechal jen jednu větev a šlo to normálně. Diseq pořádku.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: DisegC přepínač 4/1 - závadaZávada je na vstupu č.4. Dis. 4/1 Maximum 6. let byl OK. Testováno Technisat HD8-SX, dával hlášky a nechtěl jen tak přepnout z 13,0°E na 19,2°E a 23,5°E, ale přepnul - vím jak. Druhý sat. Comag SL 100 HD to přepnul, ale nevzal HD stanice z 13,0°E - to na sat. okruhu č.1, na sat. okruhu č.2 s Dis. EMP 4/1, vše OK na 100% a tam OK i HD8-SX. R^ |
CES
![]() |
|
RE: DisegC přepínač 4/1 - závadaTaková je doba. Můžeš si dneska gratulovat, když ti to vydrží déle než je záruční doba. Hlavně bych se tím nevzrušoval, když to stojí kilo... |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
CES.........já testuji systémem chodí-nechodí,tak se vyhodí,další test je dražší,než nový výrobek,stejně tak i s LNB,taky výměna OK,starý recyklovat R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
pierrepetrKolego no jasně, ono namontovat a instalovat SAT s parabolou nebo plachetnicí s xx LNB, je už jen "HOBBY". Ale přijít na to, když se něco děje a nefunguje jak má, nebo to "exne" a zjistit proč a co, to je - - - - . :))) R^ :))) |
CES
![]() |
|
RE: DisegC přepínač 4/1 - závadaCES: LNB nebo Diseq navlhne a nejde. Dáš novej, starej hodíš do garáže a ejhle, za měsíc ho zkusíš a šlape jako hodinky. Když to máš za oknem nebo na balkoně, tak je výměna už jen "HOBBY". Ale když to máš na střeše, tak je to čistě "VOTRAVA" a je fakt lepší investovat 150,-Kč a starej zahodit, jak praví PiereI když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
CES.........no to je jasné,jsou montéři a jsou opraváři,montér provádí známé a někde popsané postupy,aby dosáhl cíle,opravář provádí postupy,které jsou známé,ale i takové,které nikdy nebyly popsány a musí se k nim dostat svým rozumem a měřením,většina opravářů umí montovat,většina montérů neumí opravovat R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetr23:46.46 To je hezky napsáno! R^ :)Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
Elegantní poškozeníprvního přepínače Diseqc jsem udělal tím, že jsem (nechtě) příliš zatáhl za koax. od LNB. Koncovka u přepínače nevydržela a došlo ke zkratu, síťka na středový drát, hned na příslušném portu. Tehdy ještě nebyl příjímač chráněn proti přetížení a příslušný port přepínače odešel do věčných lovišť. S moderními přijímači by se tohle stát již nemělo.Některé kombinace typ přijímače - typ přepínače Diseqc se nemají příliš v lásce. Nejlepší zkušenosti mám s Diseqc přepínači Schwaiger a EMP. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
Delta1ten čas se mě povedl,to se nedá naplánovat R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
CES....Nezkoumej a vyhoď Diseqc a vraz nový, bězně, jak kolegové píší to dělají hlavně EMP 4/1 i Goldeny.Teď dávám od Edision 2/1 a 4/1 a Opticum 10/1 a zatím musím zaklepat, po cca 2-3 letech nemám žádnou výměnu... Ty staré 4/1 EMP co odešel třeba 1 vstup, používám tam, kde je nutný 2/1 a jedou dál.... Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
ojoj1ahoj kamaráde,já teda jsem celkem rád za ty šmejdy ,co přežijí záruku,pořád je co dělat,měj se R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: DisegC přepínač 4/1 - závadaMam uz 5 let diseqc prepinac GI 4/1 a zatim ok a dva GI 4/1 a 2/1 a zatim take ok po dvou letech provozu.V zaloze mam jeden 4/1 ale od GM.Snad bude taky ok a vydrzi.Jinak u znameho a pribuznych co jsem daval GI 2/1 rovnez ok. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 668 |
![]() |
|
DisegC 4/1 Golden Interstar divně přepínáZdravím, máte někdo zkušenosti, stává se mi, že se nechce některými programy přepínat a jinýmy funguje spolehlivě... třeba pokud přepínám z Thor5,6 který mám na první pozici přepínače na hotbird, tak některé programy nepřepnou, ale třeba Polonia1 vždycky... Podobné je to i s dalšími 2 satelity co chytám. Jak jednou DisegC přepne, vše je OK a běži vśe co jsem na té družici naladil... Nemá s tím někdo zkušenosti??? Nebo je to ta závada s přepínáním, co tu o ní píšete??? |
crown
Registrace: 2/2013 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
crownCo tak si přečíst výše uvedené příspěvky a vyzkoušet nový osvědčený diseqc?Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
![]() |