![]() |
|
Držák SAT paraboly pro plastová oknaZdravím all. Našel jsem na NETu několik cz firem, nabízejících držáky satelitních parabol pro plastová okna - délka výložných ramen 50 a 70 cm (paraboly max 80 cm, max 10 kg).Nemohu použít odkazy (skrytá reklama), tak jen napovím, že jde např. o susaknaokno.eu, parapetyrs.cz nebo t-cz.com, trochu jiné provedeni požívá Bagio sro. Mě by zajímalo, jestli jste již někdo tyto držáky použil a jsou-li dlohodobě stabilní. Bylo by to řešení sat příjmu v zateplených domech bez připravených rozvodů. Pro podrobnější info si stáhněte např. ze stránek parapetyrs.cz "návod montáže držák SAT.pdf" (Produkty/Sušáky na prádlo). Video montáže je na YouTube (zadat - Držák antén na plastová okna - TomiCzech). Cena držáku je sice vysoká (1350 až 1600 Kč), ale je vyroben z nerezu/Al. Nevrtá se nic - uchycení ve 3 bodech, kotvící háček v místě ramene (pod okenní rám) a 2 jistící háčky (P+L) v odkapávacích otvorech okenního rámu. |
cikan
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 72 |
![]() |
|
RE: Držák SAT paraboly pro plastová oknaTiež som nad týmto spôsobom uchytenia rozmýšľal. Z druhej strany paneláku plánujem upevniť jednu 80 Al na Eutelsat 70B, 75°E. Mal by to byť posledný satelit, ktorý by som mohol prijímať smerom na východ. Problém je však v tom, že tam kde sa nachádza drážka na zasunutie parapetnej dosky a taktiež kotviaceho háčika, sa nachádzajú aj odkvapávacie otvory (zospodu, nie spredu). Musel by som tie otvory najprv vyvŕtať. To je však v mojom prípade nemysliteňé, pretože rám nie je práve v tomto mieste najpevnejší...Z tejto strany od ulice pravidelne dosť fúka a nerád by som naháňal parabolu po sídlisku... :((DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Držák SAT paraboly pro plastová oknaZdravim Bagio dela drzaky na miru a dokonce se na strankach chlubi tim ze jejich zamestnanci jsou schopni vyfrezovat drzky kamkoliv. Otazkou zustava kolik tato hlinikova konstrukce snes za silneho vetru osobne jsme dal asi jedno bagio a 7 uniholdu a zatim zadny problem. UNIHOLD je modularnejsi a tim padem funcknejsi. Urcite bych nedaval nejakou 80 tku z fe 80 hlinik to snes osobne dvam hlinikovou 65 a chodi to ;-)Ze CATV jsem presedlal do IPTV a jsem za to rad :D
|
linuxik
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
RE: Držák SAT paraboly pro plastová oknaZdravim Bagio dela drzaky na miru a dokonce se na strankach chlubi tim ze jejich zamestnanci jsou schopni vyfrezovat drzky kamkoliv. Otazkou zustava kolik tato hlinikova konstrukce snes za silneho vetru osobne jsme dal asi jedno bagio a 7 uniholdu a zatim zadny problem. UNIHOLD je modularnejsi a tim padem funcknejsi. Urcite bych nedaval nejakou 80 tku z fe 80 hlinik to snes osobne dvam hlinikovou 65 a chodi to ;-)Ze CATV jsem presedlal do IPTV a jsem za to rad :D
|
linuxik
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
RE: Držák SAT paraboly pro plastová oknapánové, dík za info. Unihold se mi zamlouvá nejvíc, má 4 kotvící body (navíc kotvící háček i na konci jäklu). Zkusím to na 80-ku. |
cikan
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 72 |
![]() |
|
ZiLi7Ten unihold jsem montoval a mohu jen doporucit.Ten odkaz na tři roky starou diskusi nebyl nejvhodnější. Tento je snad lepší. Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
![]() |