![]() |
|
otázka k družicímDobrý den.Mám satelit naladěný na družice 13+19+23+28. Vše zatím funguje výborně, ale jelikož máme upevnění satelitu na speciální držák na plastové okno (bez vrtání) tak nás odborník a instalatér parabol upozornil na to, že při hodně velkém větru je eventuální možnost že se rameno držáku trošku posune tzn. že by satelit mohl z části vypovědět službu, a že by se to muselo znovu "ladit". (cca cena práce 1500,- Kč) Ptám se tedy Vás zkušenějších na to, jestli si myslíte, že tato možnost, že při zhoršených povětrnostních podmínek se může parabola "hnout". (od výrobce držáku mi byl doložen certifikát o kvalitě produktu, nosnost uvedena 20 kg, já mám pouze 9 kg. A také prý za celou dobu prodeje 4 roky byla pouze jen jedna reklamace. Moje druhá otázka zní takto : Bylo by možné, při případném vychýlení paraboly udělat si vlastní "opravu" tzn. vrátit parabolu do původního stavu bez nutnosti opět shánět odborníka? Bohužel jinou variantu než mít držák na plastové okně nemám :( Děkuji Vám za rady. |
ZiLi7
Registrace: 2/2013 Příspěvků: 12 |
![]() |
|
RE: otázka k družicímTen držák byl tvůj nebo dodal ten, kdo ti to "ladil"?Protože osobně bych na to nedal ani šedesátku natož tento rozsah předpokládám s par. 85cm. Já bych to za těch 15 stovek nerisknul ani na půlroční záruku(v případě že byl tvůj) ne až tak kvůli větru, ale že to dole někoho zabije. Je docela logické, že po případné "havárii" ti nikdo nebude zakazovat si to opravit sám.. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
ten držákje nejhorší řešení,ale asi jediné,každopádně bych dal výztuhudo boku i zezhora ještě pojistit ocelovým lankem parabolu,pro případ pádu,max. zůstane viset |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 399 |
![]() |
|
RE: otázka k družicímNevim co mas za typ držáku ale u vyrobce unihold se nemusíš obavat, ze by nastal nejaky katastroficky scénář. Drzaky jsou velmi spolehlive. Neboj se pokud je montáž spravne provedena, nema se drzak kam hnout.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
kubanevím jaký máš na mysli ten tvůj držák,já píšu o tomtohttp://youtu.be/adzvNCxDxb4 a na videu je krásně vidět ta tuhost,když za něho montér vezme rukou,navíc je třeba ,aby na to bylo i okno kvalitně vsazeno,viděl jsem něco podobného a pán si ztěžoval,že při silnějším větru mu vypadává lepidlo okolo rámu a v zimě tam fučí |
pierrepetr
![]() |
|
RE: otázka k družicímToto ma udrzat 20 kilo vo vetre? No neviem. Ja by som kludne nespaval, za urcitych podmienok este moze poskodit aj to okno. Alebo sa moc mylim?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
liquerene to je nosnost za bezvětří,při vychřici to půjde dolů i z oknem a vyvětrá si doma,pomodlit a spát |
pierrepetr
![]() |
|
RE: otázka k družicímNe kluci, je vidět že jste držák ještě nevideli. Ten na videu opravdu nebudi důvěru. Chybi mu nektere komponenty. Ja montuji tyto drzaky. www.uni-hold.cz/www/cz/predokenni-drzaky-satelitu/ A to je o necem jinem. Podivejte dole na strance na montazni navod a bude vam to jasné.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
no alevypadá stejně,jako náhražka snad,ale při vychřici bych doma nechtěl být |
pierrepetr
![]() |
|
taky záležíjakým směrem má okno,pokud na západ,tak to bude hukot |
pierrepetr
![]() |
|
RE: otázka k družicímJá bych si to tam dal jen kdybych bydlel v prvním patře aby v případě utržení nerozbila parabola okna sousedům.Pokud šrouby které drží držák nejsou přišroubovány do kovové výztuže okna rámu tak bych tomu moc nevěřil protože ten plast není nijak moc pevný.I při letních teplotách se deformuje pokud na něj působí nějaká sílaZgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 099 |
![]() |
|
Jarousproto píšu pojistné lanko |
pierrepetr
![]() |
|
ZiLi7ANO dá se zvládnout oprava svépomocí, ale vzhledem k tomu, že máš problém Rv ;P chápat psaný text https://www.parabola.cz/forum/topic-76603/ tak se o nic (ani opravy, ani úpravy) nepokoušej a raději plať, plať a plať.Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete
|
Jackal
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 242 |
![]() |
|
upřesňující infoDobrý den.Okno máme na západ. Ze severní i jižní strany máme barák který nám cloní vítr. Bydlíme v druhém patře a od okna k zemi to je cca 4 metry. Parabolu mám 80 Al. Teď k mému držáku, můj držák je na moje přání dlouhý 227 cm, (přes celé trojkřídlí okna) a má po celé délce 6 úchytu na kondenzační otvory, normálně se prodává se 2 úchyty. Poté máme vyrobenou menší výztuhu od hlavního tlustého jacklu do dlouhé lišty. Uživateli "kuba" moc děkuji za info. Jinak všem ostatním také děkuji vyjádření. Určitě bych si parabolu radši dal na střechu nebo na zeď případně na balkón. Ale znáte to, barák je nově zateplený, balkón zastaven v baráku a je kompletně z plastu, a když bych nechal vrtnout do polyesterénu tak mě ukamenují, střecha není možná kvůli "super vztahu" s družstvem. |
ZiLi7
![]() |
|
@ZiLi7Škoda, že si nemyslel na upevnenie konzoly pre parabolu pred zateplením baráku. Ja som tak spravil, dal som dve konzoly po bokoch do loggie a v pohode na ne upevnil štyri paraboly... ;)Myslím však, že tvoj upravený držiak, tak ako si popísal, by mal v pohode slúžiť k svojmu účelu a nejakých problémov by si sa nemal obávať. DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: otázka k družicímto mě bohužel nenapadlo :(to by byla paráda. No já budu doufat, že to bude držet :) |
ZiLi7
![]() |
|
RE: otázka k družicímPak mi máš za co poděkovat, neb tím pádem nemůžeš být v životě překvapen a nepřipraven ;)K tématu: Pokud je to jen 4m nad zemí a dole navíc není chodník, tak je téma vlastně zbytečné. S pojistným lankem souhlasím, ale dal bych si ho tak 4,5m dlouhé, svůj účel to splní (nebudeš muset talíř nahánět po sídlišti) a bude levnější než oprava fasády. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: otázka k družicímAle pokial ide o 2 poschodie, problem je zanedbaltelny, tam ani tak silno nezvykne fukat.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
u nás zvykněfúkat aj na prvom poschodí |
pierrepetr
![]() |
|
poděkovaniDěkuji Vám za další super rady a názory, jsem moc rád, že mi odepisujete.Lanko si určitě pořídím jen musím vymyslet jeho délku, děkuji. Vítr tu opravdu moc nefouká, řekl bych že je to tím jak nám tu ze stran cloní baráky, ale znáte to, já jezdím o víkendech často pryč, je to taková nejistota :( nikdy nevíte co se může stát. Jestli se mi něco stane s parabolou špatného, doufám, že to bude jen to, že se parabola vychýlí a mě přestane fungovat :D |
ZiLi7
![]() |
|
pierreU nas zase nefuka,ty by si mal mat prehlad v akej vyske ako fuka nie,netopyre. ;) R^Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
liquereprávě proto píšu to,co píšu,ale to neřeš,tazatel je spokojen a to je to hlavní,třeba se ozve po vychřici,na kterou není připraven,jsem tu jen na skok,tak až po setmění,bye :lookaround: |
pierrepetr
![]() |
|
informackaZdravím ! :)Tazatel spokojen není, ale nemůže nic více dělat :) Kvůli satelitu se přestěhovat nehodlám :D Pokusím se udělat foto aby jste viděli přesně můj upravený držák :) Když jsme držák instalovali tak po instalaci jsme zkoušeli velkou silou za koleno trubky (na které je teď parabola) lomcovat, ani po vyvinutí velké síly na úplném konci trubky (největší možná páka) se držák nehnul ani o milimetr. Podotýkám, že parabolu mám umístěnou co nejvíce dolů k hlavnímu jacklu aby páka byla co nejmenší. Ano ano, může přijít vichřice která je silnější než já...ale na druhou stranu si říkám, že to může také přijít tornádo, povodeň nebo do satelitu může narazit meteorit :D |
ZiLi7
![]() |
|
![]() |