Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Pomozte při připojení druhého tv příjmu Digi tv

Mám jako druhý TV televizor v ložnici Sony Bravia KDL-40BX400 do něj koaxiálním kabelem připojen satelitní
příjem Digi tv jako druhý přijímač.(přivedeno do anténí zdířky) .Ale nevím jak připojit k tomuto televizoru pozemní vysílání.Zdířka pro anténí vstup je obsazená.
Asi se vám bude můj dotaz zdát směšný ale jsem starší pán (70) a příliš tomu nerozumím.

filipek1
Registrace: 3/2013
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Pomozte při připojení druhého tv příjmu Di...

zkusil bych 3x CINCH-3x CINCH M

Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100

alda
Registrace: 2/2007

Odhaduji, že ten přijímač máš v jiném pokoji, takže anténu nejspíše nestrčíš do vstupu toho krámu (leda ze zásuvky z vedlejšího pokoje, kde máš přijímač), pak tedy třeba použij slučovač.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Pokiaľ na prvom TV, ktorý je pripojený k satelitnému prijímaču káblom SCART nepožaduješ DVB-T príjem, prenes sat prijímač do spálne, prepoj SCART káblom so SONY, koaxiál zapoj do prvého TV a vstup na anténu máš voľný. Samozrejme dva koaxiály od LNB do prijímača treba predĺžiť... Možno aj skrátiť, ak je k nej parabola bližšie. ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Lučovač mi poradil syn .Koupil jsem ho ale nechodí to.Ano mám ten krám (levná Sony) v ložnici a receivr v obýváku u tel.č.1. Vložnici mám kabel s antény pozemního vysílání na balkoně a přivedený koaxiál od receivru z obýváku.Musím přehazovat kabely ve zdířce anténího vstupu.
Tel je na stěně a je to problematické.
RE: zkusil bych 3x CINCH-3x CINCH M to nechápu jsem absolutní laik.
Montér od Digi řekl že to sloučit a zapojit nejde ,že můžu mít k televizi připojen jeden nebo druhý koaxiál skasíroval cestovné a odjel.

filipek1

RE: Maneto

Potřebuji chci občas lepší obraz na fotbal a pod.Proto bych to rád i v ložnici jinak bych jel pořád Digi TV

filipek1

3x CINCH-3x CINCH(kompozitný kábel) je pre teba nepoužiteľný... Tvoj TV má vstupy - 1 SCART a 4 HDMI.

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Pomozte

Nechápu proč ti nedali dva přijímače s kartama ke každé TV jeden a je to vyřešené.Zavolej tam at se trochu polepší.Ta služba má obraz na dvě věci a ještě z modulátoru do druhé TV?No to musí být teda věc. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

RE: hobo

Prý mají jen tento typ pro dvě tv.
Jinými slovy ten montér měl pravdu že to nejde připojit??

filipek1

filipek1

Nemluví pravdu ve skladech se jim válí množství např. Humaxu 2 takže požadovat na zák.lince a nenechat se obalamutit. ;)Jinak at si strčej víme kam.

hobo

musi to ist aj cez zlucovac digi si prelad na kanal kde nevysiela dvb-t potom sa nebudu kanaly miesat
;)

mirop
Registrace: 2/2008

Pomozte

samozřejmě že to jde a je to otázka minut.Ale hlavně si neumím představit ten hnus z toho modulátoru na té LCD SONY.Ten druhý přístroj k druhé TV a aspon přes Scart RGB.

hobo

Podotýkám

ještě mono hnus. ;)

hobo

RE: mirop

Jak jsem nahoře předeslal jsem starý pán a přeladění a pod. kousky jsou pro mě složitější a návod Sony je pro mě dost nepřehledný nemohl bys mi to přeladění na telce popsat podrobněji? Předpokládám ,že mám přeladit telku.
Díky

filipek1

RE :hobo

Já nevím co je modulátor.Ano s receivru do první telky mi to jde přes skart.Do druhé o kterou mi jde koaxiálem do ložnice.

filipek1

tady to nevyřešíš

,podle toho co píšeš,zavolej někoho ,kdo tomu rozumí trošku víc ,než ty

pierrepetr
Registrace: 5/2006

musi sa preladit vystup sat prijimaca na frekvenciu kde nevysiela pozemna TV.potom preladit aj Sony na ten kanal zlucovac môze byt aj niekde za stolikom a z neho len 1 kabel do TV ;)

mirop
Registrace: 2/2008

Já mám ZE SPOLEČNÝ ZÁSUVKY DVB-T v bytovce vyveden kabel koax, který jsem rozdělil rozbočovačem na TV 1 LCD a druhá větev koaxu do HUMAXE DIGI TV - Dále Z HUMAXU mi vede - na 1 TV LCD kabel SKART klasika ( i ty to máš asi taky zapojený skartem ) a koaxem z HUMAXU NA 2 tv do koupelny , kde přivedu jedním koaxem kanály jako ČT , Prima ,Smíchov v pásmu 21-60 atd. a dále musíš taky naladit při zapnutém satelitu DIGI TV v tom samém pásmu 21-60 satelitní přímač , který má taky svůj kanál . Já ho mám na 36 kanálu , ale můžeš si tam dát jaký chceě . V menu humaxu dáš 1. PREFERENCE - OK - 2.LADIT UHF - OK a hned v první řádce máš kanál na kterým to poběží , pokud se ti bude krýt s kanálem DVB-T CO MÁŠ DOMA , dáš si jiný volný kanál jaký ti vyhovuje . Naladíš si kanál co tam máš v HUMAXU na TV a je hotovo Potom máš jak DVB-T tak i satelit DIGI TV PŘIVEDENÝ jedným KOAXEM do druhé tv
Pozor budeš normálně přepínat na 2 TV KANÁLY DVB-T , až najdeš satelitní kanál tak ten se přepíná jen tam , kde máš přístroj . R^

standa111
Registrace: 11/2009

RE: standa

Ahoj Stando.
Myslím,že jsem pochopil,že nebudu slučovat sat.a pozemní u televize v ložnici ,ale bude vše sloučeno již u receivru.
Mě jde kabel od pozemní anteny do televize po rozbočení mi pujde i do receivru a odtud stávajícím koaxiálem do ložnice.Tím nebudu potřebovat dvě pozemní antény ,které mám dosud.Ty mám s toho důvodu ,že ložnice od obýváku je dost daleko a bylo pro mě jednoduší dát další pozemní anténu na druhý balkon.Bydlím v rodiném baráku.
Vlastní nastavení bude pro mě složitější ,ale snad to zvládnu.Bylo by pro mě fajn mít někoho chytřejšího na telefonu.nebyl bys ochoten mi dát své číslo?.můj tel. je
.pokud budeš ochoten pošli mi svoje přes sms aby nebylo veřejné.Dělal bych to o víkendu možná až příští musím koupit robočovač.
Text zeditoval moderátor petr33. Datum editace: 08.03.2013, 20:50.02

filipek1

filipek1

žádné tlf čísla, žádné maily/prav.11/
raději někoho pozvi ať ti to nastaví protože ty o tom /bez urážky/ nevíš skoro vubec nic.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

jdi na stránky VOLNÁ DISKUZE D-I-G-I TV a pak na druhým řádku je psáno - problém - na to klikni bez čárek zadávat

standa111

filipek1...Nechcem tu mudrovat ale ten problem co mas poznam aj ja, mal som od digi dualbox ako mas aj ty teraz predpokladam... Ten obraz je hrozny ked to neni prepojene aspon scartom a LCD Tv si s tym nevedia poradit este snad nejaka 100Hz stara telka to zvladne ale lcd nie! Napis normalne do digi ziadost o vymenu za PARTNERBOX a daju ti to 100% ked tam napises skutocny problem, nemal som s tym ziadny problem behom tyzdna to bolo bezplatne vymenene... Alebo zaziadaj uz hned o 2 HD boxy lebo aj tak asi uz to bude coskoro mozne ale u digi nikdy nevies:)

robert79
Registrace: 3/2011

Tohle

jsem mu ale napsal před pěti hodinama a popsal tu hruzu jak s obrazem tak se zvukem.Teda kromě neuvěřitelného HD od DIGI v CZ. ;)

hobo

no len ty pises ze staci zavolat a nech sa to vyriesi ale tam treba napisat ziadost o vymenu, zavolat nestaci teda aspon u mna to tak nefungovalo...

robert79
Registrace: 3/2011

ŽÁDOST asi bude muset být , ale jinak se to posílá počtou , nebo PPL - zadarmo montáž . Pokud to žadatel nezvládá a nemá nikoho kolem sebe , tak mu to DIGI TV přiveze a namontuje + doplatky myslím 250 kč za cestu .Další doplatky - výměna , partner box atd nevím kolik se za to patí ( 2 přístroje + 2 spárovaný karty atd. ale doporučuji Partner box mám a je super 1 přístroj stabilně doma , druhý v zimě v kuchyni a v létě ho mám zase na chatě ) a to vše za 260 kč

standa111

RE : standa

Stando díky to jsem neznal udšlám to tak.Jsem u nich od začátku tak mi musej vyhovět.

filipek1
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra