, sekce: Technika |
|
Nejde HorizontalVčera som bol u rodičov lebo mi volali že im nejdú niektore programy v skylinku. Keď som prišiel zistil som že nejdu všetky programy v H polarizacii a to nielen na 23,5E ale aj 19E su tam dva konvertory. Skusil som druhy prijímač a rovanaka zavada. Tak som skontroloval parabolu na streche a všetko vyzeralo v poriadku. Skušal som ju otáčať ale na H frekvenciach ani ťuk. Skúšal som zameniť konvertory tiež ani ťuk. Až potom som si všimol na konvertoroch male dierky cca 0,5 mm na vrchnej strane krytu na jednom ich bolo cca 10 na druhom 5. Tak som na ne poklepal prstom a kryt sa v tych miestach rozpadol na prach. Neviem čo ich sposobilo ale mam podozrenie na spaliny z noveho turbokotla ktory bol nainštalovany cca pred rokom a odvtedy strechu začal pokrývať taký jemný biely prášok. Stretli ste sa niekedy s tým? Alebo je to dosledok výroby lacnych konvertorov. Toto bolo tie biele GI 201 so žltým krytom ten uplne zbelel a objavili sa v ňom tie dierky. Inštalované boli v marci 2008. Alebo už mali po záruke? Samozrejme po výmene konvertorov to Všetko šlape. |
PEPE8989
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 608 |
|
|
RE: Nejde HorizontalTo se nejen u GI stává. Mám zkušenost u jiné značky že to šlo v pohodě celou zimu bez víčka. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
|
|
PEPE8989Mám podobnou zkušenost s konvertory GI zlutý kryt po roce a půl provozu praskl a zateklá vlhkost způsobila jeho nefunkčnost. Zákazník, kterému jsem ho měnil to nereklamoval, byla by to jen ztráta času a peněz. Šlo o Twin lnb. Já tyto konvertory nepoužívám a snažím se jim vyhnout.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
|
|
RE: Nejde HorizontalJa mam 201 2x a 202 4x, na jednom na 202 vrzka kryt nie je dostatocne prilepene, idu mi od 2008, krytky zatial dierky nemaju :8)Dreambox 800HDSE, Golden Media 9080HD, Golden Interstar 870, emme esse 100 offset Al, Visiosat Big-Bisat 4 ms plast, inverto 0.2dB Twin 2x, alps 0,2dB 5x, DG 380S usals, Skylink, Astra 23.5E, 0.8W, 5W 28,2E 13E 7E
|
zdenoq
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 1 606 |
|
|
RE: Nejde Horizontallnb Inverto black ultra je jednickaDreambox 800HDSE, Golden Media 9080HD, Golden Interstar 870, emme esse 100 offset Al, Visiosat Big-Bisat 4 ms plast, inverto 0.2dB Twin 2x, alps 0,2dB 5x, DG 380S usals, Skylink, Astra 23.5E, 0.8W, 5W 28,2E 13E 7E
|
zdenoq
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 1 606 |
|
|
RE: Nejde Horizontalniesme natolko bohaty aby sme si kupovali lacne veci , alebo tak nejak |
reavisko
Registrace: 1/2012 Příspěvků: 133 |
|
|
RE: Nejde Horizontalgunter - Presne tieto konvertory mám a to 4 ks už 2 a pol roka a všetko úplne v pohode fachá tak prosímťa nezavádzaj.Ked to nevydržalo tebe tak prečo by to nemalo vydržať iným.zdenoq - Inak súhlas Inverto Black Ultra černý je medzi konvertormi jednička R^ VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 10 734 |
|
|
RE: Nejde Horizontalkostik123, gunter nezavádza. Tato značka LNB je opravdu problémová. Když to vydrželo tobě, proč by to nutně muselo vydržet jiným? |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
|
|
kostik123-přečti si pořádně co jsem napsal, konvertor odešel u zákazníka a ne u mě a to je podstatný rozdíl-pokud by to bylo u mě tak to tady neventiluju -ten kdo se montážemi zabývá profesionálně používá osvědčenou značku tak, aby zbytečně neplýtval a nemarnil nejen svůj čas ale taky zákazníkovy a své peníze a to rozhodně GI z mé zkušenosti není -dnes používám 3-4 typy lnb a mezi nimi i inverto, souhlas s HiFiOK zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
|
|
RE: Nejde HorizontalNa LNB od GI je najlepšie sa po 3-4 rokoch ani nepozerať, ak sa ho nebodaj dotkneš, tak praská a rozsýpa sa. Zisk majú dobrý ale životnosť mizerná. |
vador
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 317 |
|
|
RE: Nejde HorizontalGI konvertory jsou otřesné. Vysoký zisk, vysoký šum a kde nic, tu nic. Starý Technisat 0,6dB jim natrhne prrdel po všech stránkách.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
RE: Nejde HorizontalPresne jak pise Saxon. Tyhle LNB se zlutym deklem jsou elektricky i mechanicky desbes. Obycejne levne Inverto je 100x lepsi. Nejlepsi zkusenosti mam s Alpsy. Bohuzel jsou cimdal tim hur dostupne a asi to bude jeste horsi. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 338 |
|
|
@ J amáš na mysli Alps "raketu" a nebo ješte ty staré s plochým tělem co bývaly u UPC parabol?zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
|
|
RE: Nejde HorizontalTak to mohu potvrdit,ze jsou LNB GI elektricky desbes.Mam zkusenost konkretne s QUAD konvertory.Klasicky jednoduchy jdou ok,ale problemy muzou nastat u typu TWIN a QUAD.Mel jsem konvertory GI 201 pres tri roky a muzu potvrdit, ze povrch predni krytky byl jiz mirne narusen,zejmena na horni casti kde dopada dest a v zime se drzi snih.Takze za dalsi tri roky by asi doslo k uplnemu naruseni krytky a moznosti vniknuti vody do LNB.Vsak je taky na krabici napsano tri roky garance,tak co by jsme chteli za ty prachy. :) |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 783 |
|
|
GI konvertory nebrat,mají pro naše podmínky nevhodný typ plastu, který rychle křehne, praská a rosypává se při potřebě na ně po čase sáhnout. Měl jsem 3Twiny a dopadly nejhůř ze všech typů LNB po stránce trvanlivosti.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 424 |
|
|
nejde horizontaluřízni kus kabelu od konvertoru a znovu našroubuj,je to zoxidovaný,případně vyměnit celý kabel. Obvykle to pomůže. |
jisof
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 53 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|