Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Hodnocení LBN konvertorů

Kolegové Váš názor na kvalitu LNB konvertorů ( singl, twin, ...) - např: Inverto, Diavolo, Golden itersrar, Alps, Sharp, Chess, .... atd.. Prosim seřaďte od č.1 až po xx. Dík za názory. R^

CES
Registrace: 4/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Hodnocení LBN konvertorů

zase anketa.
1: najlepší je ten ,ktorý je najlepší. samozrejme ako pre koho.
2: fuba
3: technisat.
4: palsat
5: echostar

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Neviem aký má význam takéto hodnotenie... Keď rovnaký konvertor sa bude inak správať na rozdielnych parabolách, frekveniách, polarizáciách, moduláciách a záleží na mnohých ďaľších faktoroch. Používam všetky tebou menované a na rozdielnych parabolách mal každý iné vlastnosti a chvíľu mi trvalo kým som ho umiestnil na tú správnu. Dokonca a starý Chess Edition II ktorý som už chcel odložiť si našiel svoje miesto.

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

oneeeee

A tak
Golden media
Inverto
Nepridáš ?????

PISTOK153
Registrace: 11/2010

PS......

Viem že otázku položil CES, ale myslím že si použil už aj tieto. R^

PISTOK153
Registrace: 11/2010

co chceš

slyšet,které boty jsou nejlepší?,no přece ty moje,pak by mohly vyrábět jedny pro všechny,stejně jako náhradní zuby,zrovna od tebe bych takový dotaz nečekal R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

PISTOK153

nenapísal rok použitia, trvanlivosť od-do,záruku a dátum spotreby.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

i kdybych

připustil,nějaké hodnocení,je třeba specifikovat parametr kvalita,může být kvalita materiálu,životnost,nebo kvalita signálu,pak je nutno říci s jakou parabolou,těch proměnných je hodně,proto nelze hodnotit :)))

pierrepetr

zlaty oxford

mam jeden Zlaty oxford v šufliku je to 20 ročný konvertor zhodený asi pred 5 rokmi a verim že keď ho vložiš do paraboly tak pojde a dobre, stal asi 4000 korun na tu dobu veľa.Ale nemysli si že si robym srandu ale je to fakt.

Mirod
Registrace: 1/2006

Mirod

no to byl celkem levný,já platil za fubu 13 000kč,tak je v šuplíku

pierrepetr

pierrepetr

no vidiš začneme zbierať konvertory, a prijimač, dobry napad.

Mirod

no přijímač

mám taky,laděný ručně aripotem,komplet domácí výroba,na LNB jsem si netroufal :)))

pierrepetr

vyrabať som nemal dovahu

Vyrabať som nemal odvahu ani čas, ale mal som prvy SD Humax 5300 VACI prerobený na Cryptovorsk ,tak ako ten konvertor ešte je funkčný.

Mirod

vyrabať som nemal odvahu

....tiež v šufliku.

Mirod

Goldeny moc nebrat-praskají víčka

jm57
Registrace: 1/2008

jm57

Jasně praskaj, já je mám 8.ks a tak chci je vyměnit, proto ten dotaz - za co. R^

CES

Celých 10 let používám Smart titánium,momentálně twin,spokojenost !

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

no já jsem

je svého času dával taky,možná 300ks jich funguje od cca 2007,ale přiznávám asi 3 ks GI jsem měnil,ale taky asi 10 ks,jiných značek twiny,quady a i 2ks octo,jen se závadou prasklý kryt ozařovače,určitě je nutno zohlednit,že mě na opravu nemuseli volat,stejně jako já jsem měnil po někom jiném,tedy asi 1-2% vadných,což nepovažuji za nic hrozného R^

pierrepetr

Pravdu má Maneto,

každé parabole odpovídá jiný typ ozařovače konvertoru.Jinak mám dobrou zkušenost s Diavolo a Sharpem. Goldeny mi popraskaly, mají blbý plast, který rychle křehne.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

teď jsem

se díval na svoji parabolu a co nevidím GI na 85ce taky někdy 2007 a kryt žlutý vyšisovaný a v pohodě,jestli to nedělali tehdy různí výrobci,jako všechno R^ :))) :)))

pierrepetr

@CES

Tak si mohol rovno napísať, že chceš poznať názor na kvalitu víčiek/krytiek...Ktorý konvertor ako dlho vydrží bez toho aby mu praskla krytka. Aj keď aj tu treba brať v úvahu ako je umiestnená parabola a v akej nadmorskej výške, +/- °C. Iný průplesk dostane konvertor chránený pod prístreškom, konvertor ktorý je v tieni a na pravé poludnie naraz dostane zásah od slnečných lúčov a inak sa bude správať krytka na konvertore, ktorý je postupne zohrievaný a netrpí tak tepelnými rozdielmi. Posledná možnosť je u mňa. Slnko sa v lete prehupne cez barák pred desiatou hodinou doobeda, keď i v tom najhorúcejšom lete ešte moc nepáli a v zime konvertory zásadne neometám pri teplotách pod bod mrazu.

Tiež mám dosť Goldenov a ani jeden zatiaľ nepraskol, tak ako ani ostatné. Jediné čo ma na bielych konvertoroch štve, že rokmi zažltnú. Posledné som dával čierne IBU a tým sa to určite nestane. ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

A ja mam jeden 18 rocny na parabole-mimo jedneho roka co bol v supliku 17 rokov je vonku a funguje stale- Sharp.

Kasr
Registrace: 8/2008

Kasr

kolik má šumové číslo?,pro zajímavost,moje stará fuba má 1.13,ale je to přírubák bez ozařovače a polarizeru s jedním pásmem :laughing: :))

pierrepetr

Podla stitku na lnb-spodne pasmo 1db, horne-1,2db: je to jeden z prvych dvojpasmovych prepinanych cez 22khz .

Kasr
Registrace: 8/2008

Alps single minimálně 16 let a pořád jedou mám dva šumové číslo 1.0 ale na váhu jako tři dnešní moderní :)))

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

Hodnocení LNB konvertorů + parabola.

Kolegové děkuji Vám za přínosné informace, a + dodatek : dle sledování má vliv na praskání a vypálení víček LNB konvertorů i barva paraboly. R^

CES
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra