Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Nová parabola 90 cm

Zdravím páni,mám jeden dotaz. Mám 7 ročnú parabolu 110 cm neznačková, dáka maďarská (čo vtedy bolo som kúpil) a motor SG 2100. Krajné pozície od cca 75E po 85E idú so slabým signálom, tak isto aj západná strana 27W,30W. Nastavené je to dobre, niekoľkokrát. Viac sa z toho nedá vyžmýkať. Keď vymením parabolu napr. za značkovú 90 cm Gibertini, dosiahnem lepší výsledok?

vw1
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nová parabola 90 cm

Nedosiahneš lepšieho výsledku z menšiou parabolou,lepšia bude stará!Lepšie nastav podľa meraku a hotovo.Veľkosť paraboly neoklameš,a nezáleží či je značková alebo neznačkova.

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO

Značková-neznačková, mal som tým na mysli samotnú presnosť výroby paraboly-zakrivenie atď, tým pádom aj dosiahnutie potrebného zisku. Alebo to neplatí?

vw1

Staré paraboly boli kvalitnejšie ako teraz,i keď sa teraz vyrábajú aj hliníkové.

THXKO

Veď ja mám hliníkovú. Takže,keď čítam parametre značkových parabol,(nebudem ich menovať) že je to profesionálna parabola, tak je to v podstate obyčaná šunka....či?:)

vw1

To som nemyslel,myslel som že staré boli kvalitnejšie ako sa vyrábajú teraz.A ak nebola tá Tvoja 110-ka nejak zdeformovana tak bude lepšia ako gibertini 90-ka

THXKO

videl som porovnanie na Dr.Dish medzi Fubou a dvomi no-name. Podstatný rozdiel bol hlavne pri vetre kedy sa mäkké lacné šunky ohýbali a fuba s vystuženým a prelisovaným okrajom nemala problém.
Rozdiel v ploche medzi 90cm = 0,63m2 a tvojou starou 110cm = 0,95m2 keď je aspoň trochu parabolická a nie je hrdzavá asi ťažko dohoní akákoľvek profesionálna anténa. to je 50% navrch!

Dagy2
Registrace: 11/2010

Dagy2

No, toto som chcel čítať:) Dík.

vw1

Na to není snadná odpověď.

Přesnost a kvalita Tvé současné paraboly je neznámá, takže není možné přesně říct, jestli jiná parabola bude lepší. Kdybys měl měřák, tak si to můžeš změřit, jinak jedině pokus - omyl vzájemným srovnáním.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Enik

No práve preto som sa to pýtal, že som čítal články, kde väčšiu parabolu vymenili za menšiu značkovú a ziskovo bola na tom rovnako, alebo lepšie. Ale keďže merák nemám, tak smola.

vw1

Fuba se skvěle hodi do horských oblastí, kde je parabola namáhána jak mechanicky (nárazový silný vítr, napadaný sníh, padající zmrzlý led), tak i chemicky (sůl z posypů, kyselý déšť...
https://www.parabola.cz/clanky/4328/ofsetova-parabola-fuba-daa-110/

sonja
Registrace: 10/2010

vw1...

ano existuju paraboly ktore nahradia vecsie paraboly a to je Parabola Panorama 67 o rozměru 610 x 460 mm, která výborně nahradí parabolu o velikosti 80 cm. :8)

sonja
Registrace: 10/2010

A aby si bol z toho jeleň tak si prečítaj čo píše o prechode na menšiu parabolu Marian21

https://www.parabola.cz/forum/topic-77275/

VU+ UNO 4K SE-S2X OpenATV 6.4 75°E-5°W parabola FTE 105, DG 240S Speedy, Lnb IBU ,TV LG 55SK8500P

markus176

Panorama 67 nikdy nenahradí kvalitní 80cm anténu. Nevěřte prodejcům jejich žvásty, papír a webová stránka snesou všechno...
Panorama je plechová plácačka na mouchy.

VW1 - kup si Fubu DAA 110, pokud možno, kup ji někde v krámu, at se vyhneš případnému poškození při přepravě poštou. Je to dobrá anténa.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Já bych zkontroloval hlavně nastavení a motor. U krajních pozic se to hlavně projevuje, když bude teplo, tak si s tím zkus pohrát. Na koupi paraboly máš čas, ovšem fuba je podle mně to nejlepší, co je na trhu, o tom žádná. Nešetři, je to investice /dobrá/ na 10 let.

badr
Registrace: 10/2008

badr
Ja mám už cca. 20 Rokov, staru na pol hrdzavu 120 ešťe z čiac analokgu, a to na nepeknom veternom mieste, kde snou mixuje a signál vobec neskáče a cez leto na nu ku všetkemu ešťe pekne pečie a no ale cez zimu musím ometať, velmo sa na nej drží sneh. Ovšem tam je poznať kvalitnu vyrobu oproti dnešnym vymoženostiam, a to neni zasa značková nejaká drahá parabola.

PISTOK153

to pistok

Kdyby ta parabola byla Al, tak je v pohodě ještě dnes, měl jsem podobnou 125, kupovaná v BA, před těmi 20 lety totiž nešlo našilhat z Astry na Hot birda na 80-ku parabolu. Na balkoně v bytě jsem to nastřelil a všichni koukali, na co to mám. V té době jsem na to chytal hlavně MTV a Vivu, jenom muziku. Pak jsem ji dlouho používal na badr, 28, 23 a 19 šilhačku, pak koupil motor. No a ted se asi vrátím znova na šilhačku. Holt život je změna a vo tom to je

badr
Registrace: 10/2008

to:badr

JJ, máš pravdu, ja mám smaltovanú anglickú parabolu cca 85cm od roku 1992 a mením len LNB a STB R^ .hold, stará dobrá výroba- až na tú hmotnosť :)))

dano01
Registrace: 11/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra