Quantcast

Diskuse

Uzamknuté diskusní vlákno , sekce: Technika

První snímky nové antény na všechno

Podařilo se nám vyfotit první snímky antény na všechno.Umí SAT příjem,DVB-T a WIFI.Důležitý je přesný elipsovitý tvar antény.Zbývá dořešit zesilovač ten se zatím převáží za traktorem nebo nákladním vozem.Napájeno je to přímo ze sloupu el.osvětlení.Foto k nahlédnutí zde.
http://www.uloz.to/xS9Ek12G/nova-antena-sat-dvbt-wifi-rar

alifcz
Registrace: 6/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: První snímky nové antény na všechno

Soused kdysi chytal 6K analogu na vidle. Tato je ale (dle specifikace) opravdu univerzálnější.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

vždyt je to ráfek od kola :))) to by ti nesloužilo ani jako dipól na fm :)))

FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink

killors
Registrace: 3/2007

Zdá se že mu to jede i bez symetrizačního členu, ale věřím že uvnitř (asi obývák) má LCD, nebo plazmu.

člověk
Registrace: 3/2006

Její kvality jsou tak vysoké, že ani absence symetriz. členu (ani jiného sprostého slova) ji nemůže nijak degradovat.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Byly časy kdy jsme chytali rádio svobodná Evropa. A kupodivu nejlíp mě frčelo na vodovodní kohoutek :)))

bourka
Registrace: 4/2012

RE:První snímky nové antény na všechno

Já jsem chytal radio Luxembourg na okapovou rouru!Panečku jak to šlapalo.

zeze
Registrace: 5/2011

Ako recesia prosím, no na príjem absolútne nevhodné... Jedine tak ako držiak koaxu, na ktorý samotný by sa pri vhodnom pokrytí miestneho vysielača signál v DVB-T dal prijímať. :)))

Vidieť ako sa majiteľ tohoto prvoaprílového nezmyslu snažil premiestňovaním pokrúteného ráfku z kolesa nájsť nejaký signál. ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Na tom musí 3D fičet. Možní i více D. :)))

Cronos
Registrace: 2/2007

Maneto

Budeš se možná divit, ale tohle je jako anténa jedno z nejlepších možných řešení. Funguje to mnohem lépe než všechny možné pokojové antény s vestavěným zesilovačem, plastovými parabolkami, tykadly a já nevím čím ještě. Kruhový dipól je naprosto normální věc. Před pár dny jsem ho zákazníkovi dělal z koaxiálního kabelu. Koupil si TV a pokojovou anténu od HAMY za 800,- Kč. Když mu to nefungovalo, tak mi volal, že vidí na vysílač z okna ale nic mu nehraje. Vzal jsem 2m koaxiálu a na konci jsem udělal kroužek asi 30cm v průměru. Pověsil jsem ho na skříň na hřebík, a hrálo všechno. Ten ráfek je zbytečně velký ale fungovat bude. Bohatě by stačil poloviční. Tohle bude fungovat i na T-DAB.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Enik

Pre prijem DVB-T som vyhodil uz dvom znamym izbove anteny s tykadielkami a zosikom, kupene za tazke love v Tesco a uspesne nahradil kusom koaxu, ktory som na konci asi 10 cm odizoloval (javorina vysiela okolo 840 MHz), opletenie so zivym koncom roztiahol do tvaru T, cim vznikol dipol a prilepil na okno. Bargrafy na prijimaci vybehli z 20 na 80.

JanoHels
Registrace: 1/2006

Mne sa podarilo na širokopásmovú anténu pri hľadaní ešte analógovej frekvencie stanice NOVA zachytiť dokonca telefonický rozhovor medzi dvomi chlapíkmi. Dodnes nechápem ako som to dokázal. ...žeby sa v tej dobe používal ešte aj analógový mobil?

DIGI Slovakia SAT - KAON NA 1170 + bezkartový CA modul Nagra, Antik SAT SK (IPTV) - Nano 4S, Antik TV HU, Touch TV, Lepší.TV CZ, Pecka.TV CZ, Sweet.TV HU

Biatec
Registrace: 9/2011

Biatec

NMT byl normální analogový systém mobilní telefonie. Já jsem NMT poslouchal zcela běžně na měřícím přístroji, kterým jsem měřil antény. U GSM to už nejde.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Biatec

NMT 450 MHz išlo normálne počúvať na úplnom spodku IV. TV pásma - 21. kanál.

Eman
Registrace: 4/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra