![]() |
|
Dve paraboly nad sebouMá niekto skúsenosť z dvomi parabolami nad sebou,a ako ďaleko od seba ich umiestniť aby spodnej parabole netienila vrchná?Mám na mysli signal!Mám to tak že vrchná parabola je na pevno 19-23-28 a spodnú mám na motore asi 20cm od seba.Na tej keď otočím na 19,2 astru 1 signál vystúpi iba ma 54% na hdboxe ostatné druzice od 75E-45W Ok! Zrovna sa mi zdá že parabola nad akurát tieni LNBckami.Je to možné?Nemám možnosť vrchnu parabolu dať vyššie.T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
@THXKONa jar som montoval susedovi vo vedľajšom vchode (po tom čo nám zateplili panelák) dve paraboly nad sebou. Vrchná na motore na vyrovnávacej trubke ( príjem len rádií od 28,5°E po 30°W) a spodná na pevno monoblok 23,5°E/19,2°E. Je medzi nimi odstup menej ako 20 cm, nastavené satlookom, hodnoty bez pár čárok skoro maximálne a príjem aj na vrcnej pri prepnutí na TV bezproblémový. ;)http://img24.eu/v-q75cfus.jpg Dovolím si tvrdiť, že sa v tomto prípade jedná o nepresne nastavený motor - stred orbitu je buď nad, alebo pod pomyselnou dráhou... Nezostáva nič iné ako nastavenie opraviť. Aj tu na @Parabole sa mi zdá je presný návod ako to napraviť. ;) https://www.parabola.cz/abc/nastaveni-nuloveho-bodu/ DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
THXKOTHXKO-Se zájmem se si prohlédl Tvá fota na galerii. Při instalaci 2 parabol nad sebou vycházej z jednoduchého údaje, že pro stanoviště v našich podmínkách, t.j kolo 50. rovnoběžy, je elevační úhel pro družici v apogeu max. cca 35 stupňů. To je ten důvod rozdílu signálu při natáčení spodní soustavy, na který ses ptal.Vezmi školní pravítko 30-60-90stupňů, a odhadni zhruba, jak horní talíř stíní spodnímu. Podle toho se zařiď. Výložník do strany bych bezhlavě nedával, protože se může stát, že zastíníš jinou pozici.Spíš bych Volil alternativu podle walkillera-první příspěvek. Nebo bych vyrobil/upravil držák motoru s větším vyložením směrem k problematické družici. Hodně zdaru a ozvi se jak to dopadlo. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouInac 19E je silna druzica, Saxon to niekde nazval "zvaracka" a da sa v pohode chytit uz na campingove 40cm miniparabolky.Na stabilny prijem tebe potom staci aj polovicna plocha z tej 85cm paraboly, ak ti tam obraz z HD kanalov ide OK aj za horsieho pocasia, tak na budiky HD-boxu 9105+ sa mozes zvysoka vykaslat. P.S. Este by tu bola moznost tu 75cm offsetku predat a vymenit za T55 a budes mat viac pozicii na multifocuse a nebudu ti trcat von LNB a este aj susedia ti budu zavidiet .R^ :))) |
warkiller
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 129 |
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouIdem na to,práve prestalo pršať a mám trochu času.Dám vedieť večer ako som dopadol,dik za rady ;)T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouTak som prišiel na zaujímavé dve veci!Prvá že parabola nad vôbec netieni.Tu som skúsil dať dolu a 19,2E stále rovnako.A druhá vec že parabola nieje scela rovná!Tak na oko je vidno že ako keby bola na nej vrtula.Ak teda rozumiete.Máličko je narazena na jednej strane.Ale prečo mi na nej zase ide Cartoon network na 42E :bigeyes: Zajtra ju úplne dám dolu a skúsim ju jemno vyrovnať.Mám to na rodinnom dome na balkóne asi 4 metre nad zemou.Nedostupnejšje to nešlo urobiť :) Už pri vybaleni sa mi nezdala,ale netušil som že by to mohlo byť tak zle.Je to gibertinka a ziskovo je horšie na tom ako 75ka.Ak to nepôjde vymením ju ale rozmýšľam za akú?Poradte.Možno fuba?T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouChyba je možná i jinde. Kolega Slovák, kterýho jsem dokopal na Sat přivezl ze Slovenska parabolu a se slovy Ideme montovať rozbalil karton a já se nestačil divit. Talíř s držákem nešel sešroubovat. Na talíři bylo jiné vrtání než na držáku. Prodejce si to zřejmě sám kompletoval a trochu to popletl. Dneska je všechno možné a potom je každá rada drahá. Jedině vyměnit.Pokud jsi mimo ohnisko, tak máš smůlu. Trochu si s tím pohraj a uvidíš. A co relamace? I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouReklamaciu môžem skúsiť,len bolo to z internetu a asi pred rokom.A ešte k tomu som bral dve aj pre otca.Tam som mal skoro ten samí problém!Jemu som to robil taktiež na motor,ale nastavoval som mu to len kôli futbalom na orbite.Sebe si to chcem doladit na 100% ale ako to nejde.Mám aj taký malí satfinder (digitalny) a vždy sa mi snim podarilo naladiť satelitnu parabolu.85ka u mňa nieje problém,to 125ka na motore už je trošku problém.Toto je malina som si myslel.Práve premýšľam že ju niekomu strelim,komu bude slúžiť na pevno na 23ku astru.Tam to nik nespozná.Ani mne keď som ju mal na pevno nijak som to neriešil.Uvidím ešte zajtra sa stim pohram,ale už teraz rozmýšľam nad fubou 85kou.Tá je pevnejšia aj má hrubši vylisok ako gibertinka.T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouChcel som tým napísať,že otcovi som nastavil 23E až 4W má to medzi panelákmi a väčší rozsah nebol ani možný.Preto to funguje a stačí mu to.Ale serká ma to ešte viac teraz keď som dal na motor aj tú moju.Ten rozsah sa mi dnes podaril nastaviť 90E až 45W a podotýkam aj stred nastavený na 100%,keby ktosi pochyboval že to má zle nastavene!Som pedant a nerád niečo odflaknem ;)T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouS Gibertini 100cm som mal poobnu skusenost - samotny duralovy reflektor bol OK, ale ten zadny pozink. drziak mal uz tochu iny obluk ako bolo treba a ked som to cele poskladal a dotiahol vsetkych 6 skrutiek, tak sa reflektor kusok zdeformoval a signal mi isiel dole o 15-20% (26E-Dubai Sport HD). Tak som to zase rozobral a vypodlozkoval aby to presne sedelo a teraz je vsetko OK, tak skus ci nieco taketo nepomoze aj u teba. |
warkiller
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 129 |
![]() |
|
warkillerdík skúsim to,aj keď som ju skladal tak to tak bolo ako popisuješ...T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
Tak takPodobně to bylo jak popisuju výše. Ale rozteč na šroubech byla jiná a šroubky šly trochu mimo/šikmo/. Z obavy, aby se to nezdeformovalo jsme to vrátili. Další věc je délka a náklon držáku.M. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
![]() |