![]() |
|
zlý diseqc motor?Zdravim.Mám problém z motorom DG 380 S.Problém spočíva v tom že na astre 19,2E mám kvalitu signalu iba 50-60% na HDboxe.Všetko som nastavil tri krát a po každé rovnako!V minulej mojej téme som si myslel že je na vyne parabola.No usudzujem že to bude motor!Takže nastavenie motora robím už štvrtý krát,vždy všetko ok.Teraz nastal takýto problém.Pri nastaveni troch bodov 75E 26E a 45W všetko takmer full signal astra 19E iba 50-60%.Keď ale v nastaveni stb zmenim na astre uhol satelitu z 19,2 na 17,9!!! tak signal stupne na maximum.A ak nastavim 19,2 ako nulový bod,teda samozrejme nulový bod v TN je 18,1stupňa tak zadam nastaviť na astru 19,2E motor otočí a nastavim na najlepší signal,tak ostatné družíce ako badr 26E už nenastavim.Ten rozdiel je ale veľký,ako keby motor nedával správny počet impulzov.Lebo keď urobím nastavenie tak isto ale na badri 26E všetký ostatné družíce od 75E po 45W sedia ale astra 19,2E už nie.Nemám nikde žiadnu prekážku,to sme riešili v minulej téme dve paraboly nad sebou.Tak ja už neviem.Čo by ste poradili?Určite nastavenie 0 bodu je dobre,to nastaviť viem bez problémov.T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50 | |
![]() |
|
RE: zlý diseqc motor?Už sa tu spomenulo viac možností, ktoré by to mohli spôsobovat a inak než vylučovacou metódou sa na to asi nepríde. Jedna možnosť sa však ešte nespomenula. Stálo by za to skontrolovať presný zákryt parabola - motor. Stačí trochu ohnutý držiak paraboly a problém je na svete...;)DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
to THXKOJak to budeš mít nastavené,tak to zkus s jiným,"zaručeně" funčním Usals přijímačem......Nastavuješ to jen na "teploměry"?....+/- 1 stupeň u paraboly 80cm nic neznamená...Badr je velice specifická družice. R^Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
@ prosatProsat si nejaký premúdrelý, lebo kecaš nezmysly o skew ak sa rieši konkrétny problém s nepresným nastavením! Ty nevieš konkrétny problém vyriešiť a frajeriš tu! ;P :dead: :bomb: :laughing: |
jednokto
Registrace: 5/2013 Příspěvků: 188 |
![]() |
|
RE: zlý diseqc motor?tipujem motor |
sat2008
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 19 |
![]() |
|
@jednoktoNemám proč frajeřit,ale to co jsi popsal,tak bych to musel řešit celý den!Seřídit motor je pro zkušeného montéra chvilka,2-3 minuty!A když to nejde,tak výměna vadného dílu! |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 361 |
![]() |
|
RE: zlý diseqc motor?Maneto motor je v milimetri v zakrytu to som tiež pozrel na nulovom bode.Vyskúšal som všetko od znovu.Dal som otočiť motor na nulu,pozrel zo spodu či je an stupnici nula.Potom dal som motoru príkaz otočiť na 19,2E v usals,motor otočil.Celym motorom na konzole nastavim na najlepší signal astry.Zatiaľ všetko ok,ale potom som dal otočiť na badr 26E motor otočil,a tam signal 59% a tma!Hovorím si signal je a mbc nikde.Napadlo ma dať vyhľadávanie a čo nevidím,motor otočil až na 28,2E.Tak a som v (nevhodné slovo)i :(( Nejaký nápad?T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: zlý diseqc motor?Kamil_k4 môžem to vyskúšať,ale m mám teraz iba dva stejne hdboxy!A ešte som nenapísal,že keď to nastavenie urobím tak isto len nenastavujem motor na 19,2 ale na 26E badri tak všetky ostatné družíce sedia,len 19,2 nie!Tu musím ručne prepisať na 17,9stupňa vtedy na nej dosiahnem maximum.To mi nejde nejak do hlavy...T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
@THXKONapadá ma už len nepresný motor, ako spomenul aj @sat2008...Nejak si nepamätám či si spomínal akú máš na motore parabolu - veľkosť, Al/Fe. Ak sa jedná o Fe, a je upevnená na úplnom konci nohy motora so značnou vôľou, nepresnosť pohybu po orbite by mohla byť tu. DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
![]() |
|
RE: zlý diseqc motor?Parabola gibertini je 85 L hlinik,motor je nový,ale asi rok bol v krabici.Upnuty je na konci nohy,ale vôľa tak nieje.Skúšal soľ ako prvé!Ešte som našiel takýto poznatok.Keď točím na slabšiu družícu napríklad na badr z východnej,čiže napr.z 28E na 26E signalovo to hdbox ukazuje v percentách menej ako keď točím zo západnej napr.z 23,5E na 26E.Ten rozdiel je asi 5-8%...T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: zlý diseqc motor?To co pises je znak, ze tvoj motor ma nejaku malu vnutrornu hystereziu a tam je potom schovany ten cca 1 stupen odchylka u 19E -ty nastavujes system podla signalu na 26E, kde uz parabola je vytocena dolava a o ten jeden stupen ti motor sam spadne nizsie, cize aj Badr mas realtivne na 25E podla USALS + 1 stupen hysterezia = 26E.Ak ti ale funguju vsetky ostatne druzice OK a je problem len ten posun v strede u 19E (tam je motor v rovnovahe, tak nema kam spadnut), tak to sa da pekne vyriesit cez SW - najdi si cez FTP subor satellite.xml v HD-Boxe a prepis mu tam poziciu na 17,9E a budes mat pokoj....motor sa natoci presne na danu druzicu. Ariva to ma uplne jednoduche, tam sa pre kazdu jednu druzicu da cez menu zadat vlastna USALS pozicia a skorigovat tak optimalna pozicia. |
warkiller
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 129 |
![]() |
|
tak sena usals vykašli,dej to do disecs modu a nastav jak potřebuješ R^ :lookaround: :)) ;) |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 400 |
![]() |
|
RE: zlý diseqc motor?THXKO skús si overiť akú vôľu (pohyb na ložiskách) máš na motore ako pohybuješ do strán. Mohlo sa stať, že ložiska majú vôľu, alebo sa pohybuje vonkajšok ložiska v hliníkovom tele motora.Tento problém som vyriešil tak, že som narobil husto jemné jamky priebojníkom v hliníkovom odliatku vo vyfrézovanej časti pre ložiska. Skús to urobiť ako ti radí pierepeter a manuálne si cez DO nastav každú pozíciu satelitu. Ak sa to ani takto neodstráni, resp. nezlepší, tak hľadaj mechanickú závadu na motore. |
jednokto
![]() |
|
RE: zlý diseqc motor?Ďalší možná závada môže byť vo vôli na otočnom ramene, kde môže byť vôľa na kailiku (spojovací hranolový klin). Čiže v tej časti v ktorej je mechanický spojené otočné rameno s ozubeným kolieskom. Toto zistíš otáčaním so strána - východ/západ, kým vôľu na ložiskách pohybom ramena s anténou hore dolu. ;) |
jednokto
![]() |
|
RE: zlý diseqc motor?Oprava chýbĎalšia možná závada môže byť vo vôli na otočnom ramene, kde môže byť vôľa na "kailiku" (spojovací hranolový klin). Čiže v tej časti v ktorej je mechanický spojené otočné rameno s ozubeným kolieskom. Toto zistíš otáčaním so strán - východ/západ, kým vôľu na ložiskách pohybom ramena s anténou hore dolu. |
jednokto
![]() |
|
RE: zlý diseqc motor?Tak zobral som vodovahu a poďme ho na rebrík.Všetky uhli som zmeral a čo nevidím,na motore ako su šroby na nastavenie latitude,ten ohnutu plech do tvaru U čo sneho idú sroby na konzolu.Zmeral som rovinu či to sedí z kolmosťou konzoly.A nie jedna strana nieje vo vodovahe.Aj som to skúsil dať do vodovahy a nejde to urobiť súčasne.Dá sa to nejako dostať do roviny?Vie si to niekto predstaviť?T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
MÁM SICE2100,ale ta konzole je buď zmršená od výroby,nebo dostala šlehu,vyrovnat ji by šlo,ovšem musíš mít k tomu vlohy a vercajk !!!Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
RE: zlý diseqc motor?jasne ze si to viem predstavit, jednou vetou mas to tam cele trochu nakrivo namontovane...Tak to mozes vykompenzovat s nejakou podlozkou, alebo si pisal, ze mas konzolu so skrutkami, kde sa da urobit korekcia. Na tak malej parabole nejake drobne chyby v nastaveni motora nie su kriticke, tak snad sa ti to uz podari, uz je tu pomaly okolo toho diplomova praca na dve strany pripevkov a to uz je druhy diel, prvy sa volal " Dve paraboly nad sebou" ak si dobre pamatam... R^ :))) |
warkiller
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 129 |
![]() |
|
@THXKORada by bola. Zdemontovať motor a úchyt vo tvare U vyrovnať. V každej zémočníckej dielni je obyčajne pevný zverák, zámočnícky uholník a kontrolná stolica na meranie...Aj keď si tiež myslím, že aby malo vykrivenie zásadný vplyv na nastavenie, muselo by byť dosť výrazné. ;) DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
![]() |
|
Manetona vodovahe je to tak že celá bublinka je až na čiare toho skla vodovahy.Predstava je ako to vyrovnať,však som zámočník ;) len to celé dávať dolu je o nervy.Ako som spomínal je to v štyroch metroch nad zemou.Ale čo už keď to je nevyhnutné...T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
THXKOTy si pisal, ze parabolu mas nastavenu dobre, ze kraje ti sedia a aj stred dajme tomu Astra 23,5. Nesedi ti len 19,2. Na toto ten krivi drziak vplyv nema, myslim 19,2. Najskor to bude elektronika motora alebo fw prijimaca. Motor si resetnul, aj viackrat, tovarko si urobil? Mozno to pomoze. |
sat2008
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 19 |
![]() |
|
RE: zlý diseqc motor?Přesně tak, někomu to raději svěř než se z toho zblázníš..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: zlý diseqc motor?@sat2008Práveže písal že mu nesedí stred 19,2°, presnejšie pre TN 18,1°... Ak je úchyt motora na trubku konzoly viac pokrútený, správa sa celé uchytenie ako upevnenie na nie úplne kolmej trubke... Ak však idú družice od 75°E po 45°W, muselo by sa jednať o kombináciu nepresného nastavenia elevačného uhla motora prípadne zemepisnej šírky (Latitude) a nastavenia deklinačného uhla medzi osou antény a osou tyče motora. V tomto prípade 7,2°. Samozrejme keď vylúčime chybu v elektronike motora. @THXKO Skôr ako začneš rozoberať, pozri na motore nastavenie Latitude, pre TN by mala byť 48,9°(49) zemepisnej šírky, prípadne (41° elevačný uhol motora). A kedže je tvoja zemepisná dĺžka 18,1°, nastavenie presného smeru na juh by malo byť na stupnici motora 1° východne. Nastaví sa pri zadaní povelu v prijímači na 19,2°E (USALS), alebo ručne na 1°západne. P.S. Tak sme dvaja zámočníci. Lepšie povedané bol som, kým som nešiel do dôchodku. ;) Držím R^ DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
![]() |
|
RE: zlý diseqc motor?Takže motor zajtra reklamujem!Ešte som vyskúšal vôľu kĺbu a tam lieta asi dva stupne ,to je hlavný problém prečo 19,2 nešla nastaviť.Iba pri 17,9 to išlo.Tak skúsim to reklamovať.Ďakujem Vám za rady aj keď to bolo o nervy.To že je vôľa a ešte aj celý uchyt motora je vykruteny to ma dožralo! :fuming:T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: zlý diseqc motor?Podarilo sa mi stratiť zaručený list,u mňa normalka.Tak som sa rozhodol že si vymedzim vôľu sám.Strhol som nálepku na imbus šrobe a vôľu minimalizoval.Aj sa to podarilo!Teraz len čakám na pekné počasie abych to nahodil.Tak držte mi R^T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: zlý diseqc motor?Tak podarilo sa mi motor predať a kúpil som nový!Zajtra idem preňho.Pôjde na 100ku.Keď ho skúsim napíšem ako ide ;)T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50 | |
![]() |
|
![]() |