![]() |
|
Vítr,konzole,parabola - chvěníKolegové, teď tři dny fučel silný vítr od jiho-východu. Jak se Vám třásli paraboly ? Mi 85.cm Mascom parabola v plechách pro elevaci, to nezvládala. A i výložník 35 cm. L., jekl 22x40 mm nábytkářský s pozicinerem Femer a parabolou 80 cm. se chvěl. A v klidu diskutujem, a o nějaké poučování zas nestojím, že Saxone a Tonek je na citronu. Jak u Vás ten vítr. R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
Dobrá pesničkaSeverní vítr je krutý... |
Richard21
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 389 |
![]() |
|
no tak v klidu,osobně tento týden jsem nikomu nemusel řešit parabolu a to mám asi 1000 stálých zákazníků,tak si to přeber jak chceš,někde se stala chyba R^ :lookaround: :O |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 400 |
![]() |
|
andCESŽe te furt baví dělat ze sebe blbce...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
Saxonon to myslí dobře,ale jak má hodně vláken,někdo to vidí jinak R^ :O :))) |
pierrepetr
![]() |
|
Saxonjinak,plánuješ nějakou výpravu za vysílači?,docela mě to baví,hlavně alpy R^ :O :))) |
pierrepetr
![]() |
|
SaxonNic jiného jsem od Tebe nečekal, Ty si takhle na dálku proti mě léčíš svoje poškozené EGO - že Barone z Prášilova ! Ty musíš mít asi těžkej život, když tak pernamentně vysír-š ?!? Kolego pierrpetr, mi šlo o to jak to jednotlivé konstrukční prvky pro uchcení a nastavení parabola dle Vás zvádaj. Jinak mám klacka v dírách pevně zakotveno a ani jedna PARABOLA se mi ve větru neuhla. :))) R^ :))) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
piereVýprava je plánována na Hohe Linie, Kreuzeck a Patscherkofel, ale zatim jen v plánu.Jinak inovovaný seriál pojede pravděpodobně v tišněném mediu. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Vítr,konzole,parabola - chvěníCES,dotaz,zda máš dokončeno základní vzdělání v textu 5 hrubek. |
Jaros
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 322 |
![]() |
|
RE: Vítr,konzole,parabola - chvěníprosím bez jakéhokoliv napadání, diskutujte k tématu.CES-zdrž se některých výrazů OK? O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 734 |
![]() |
|
RE: Vítr,konzole,parabola - chvěníI kdyby fučel pět let tak to musí držet R^AmikoAlien8900/GM Unibox 2
|
bigj
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 2 626 |
![]() |
|
RE: Vítr,konzole,parabola - chvěníMoje zkušenost s tímto problémem. Každá větší parabola se za větru chvěje. Po instalaci nové paraboly v loňském roce (viz. podpis)jsem měl podobný problém. Při větru silně kolísal signál, až do rozpadu (např. FreeSat na Thoru :fuming: )Problém nakonec vyřešilo posunutí konvertoru v držáku blíže k parabole! R^ anténa 115cm, motor DM3800, TechniSat SONATA 1, Skylink a Telly OTT
|
balsja
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 223 |
![]() |
|
RE: Vítr,konzole,parabola - chvěníPokud je kvalitní 80cm anténa upevněna a přesně nastavena, tak je vyloučeno, že by ji samotný vítr rozpumpoval tak, aby obraz vypadl. Pokud ji vítr na stožáru nevratně otočí, nebo ještě k větru začne hustě pršet, je jiná věc. Nedávno jsem to zkoušel a koukal jsem přitom na měřák, už jsem skoro deformoval plech, ale MER na DVB-Skovém TP byl minimálně na 8dB. Zkoušel jsem lomcovat i se svou T90 a i tam držel signál jako židovská víra.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Vítr,konzole,parabola - chvěníMé zkušenosti s tímto problémem: Každá parabola se ve větru chvěje.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
Vítr a parabolyJá mám taky zkušenost.Ve výšce cca 500 m nad m.a v otevřeném prostoru od západu mám 2 paraboly na nerez táhlu,(každou na jiným domě)misto motoru a 1 s motorem.S motorem se třese,ale je na místě.V rodině mám hodně diváků. |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Vítr,konzole,parabola - chvěníAle aj kdyz se chveje vse funguje ok R^ |
anton
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 261 |
![]() |
|
CES...Já mám akorát tak chvění z tvých vyjadřovacích schopností. |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
@chlapiKľud,bez urážok.Pokiaľ neni čo k téme povedať,tak diskusiu uzavrem.Octagon 8008 mini
Karty SKY DE, Skylink
Astra 19.2E,23.5E,Thor 0.8W
|
Mego
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 965 |
![]() |
|
ChvěníNo já se omlouvám, ale i když se mi parabola nepohnula.... a vítr u nás byl fakt veeelikej, tak pozoruju i při malém větru chvění na lajně 4x LNB a považuju to za normální. Na druhé straně jsem uvažoval o tom, jak svou 85 Multibeam nějak odpružit, což je při té váze cca 14kg asi bez řešení :bigeyes: |
minestra
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 608 |
![]() |
|
RE: Vítr,konzole,parabola - chvěníJá bydlím pod Krušnýma horama a fouká tu často a hodně.Moje parabola 85 cm také dost vibrovala a to hlavně díky tomu že mám držák o délce 75cm. Tak jsem tam dal kotvu jako výztuž a už mám klid. Posílám foto: http://kema.tode.cz/parabola1.jpg http://kema.tode.cz/parabola2.jpg |
Kema
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 496 |
![]() |
|
403 forbiddenJak se tam dostati? Error 403 forbidden |
minestra
![]() |
|
OK OKUž mě to pustilo...nevím proč z jiného prohlížeče...máš to moc pěkný...myslím, že se zařídím podobně R^ |
minestra
![]() |
|
RE: Vítr,konzole,parabola - chvěníja bývam doma, aj parabolu mám doma.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Vítr,konzole,parabola - chvěníJa v obyvacke(parabolu)- tam nefuka.A pozeram do steny(zdi), je to lepsie ako sucasne ceske a slovenske tv(az na par vynimiek). A k teme-ano, vo vetre parabola vibruje, ale pokial to neni extremne(vichrica, alebo parabola na 3 metrovej trubke bez ineho fixovania trubky- aj to som videl), nestoji to za rec. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
RE: Vítr,konzole,parabola - chvěníNa piatom poschodí síce moc nefúka, ale keď začal severozápadný, tak to stálo za to. Hlavne ľavá na vysunutej konzole. Obidve paraboly E-85, ktoré sú málo odolné proti silnému vetru som poistil 6 mm oceľovými lankami a celé uchytenie sa značne spevnilo. Reflektor sa už len jemne chveje a na signál to nemá žiadny vplyv.;) http://img24.eu/v-j2hj4r63.jpg http://img24.eu/v-vwnc6h7k.jpg DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Vítr,konzole,parabola - chvěníKEMA - co když to foukne zezadu,nebyla by lepší na vzpěru tyč ? |
Jaros
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 322 |
![]() |
|
![]() |