Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Ladil jsem DVB-T, starší TV Samsung,

na ostravsku došlo k mnoha změnám jak na polské, tak na české straně, čísla kanálů se změnily. Starší paní mne prosila o přeladění. Seznam stanic zaneřáděný neplatnými kanály. Hledám v Menu, Smazání kanálu nikde. Co s tím? Tak jsem vytáhl anténu z TV a dal příkaz Automatické ladění. Televizor poslušně provedl příkaz a nahlásil: Aktualizace provedena a Žádné kanály. Hurá!!! Ručním laděním jsem zadal aktuální kanály, doplnil Oblíbené a upravil číslování Oblíbených podle požadavku. Podobný problém je snad také na LG televizorech.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ladil jsem DVB-T, starší TV Samsung,

Zdravy rozum je viac ako programatorsky... R^ R^ R^ :)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Zdar,jsi Panbuh,jak jsi vy*jebal se softwarovymi inzenyry z KLDR:).Postupne se bude mozna i blyskat na lepsi casy a jednou snad (mozna ze uz i je), bude vyroben combo satelitni prijimac s obrazovkou:).

hdpe
Registrace: 11/2007

:) bol si rychlejsi ako Bolt na olympiade:).

hdpe
Registrace: 11/2007

Tak to moje tchyně má myslím Teslu tv a za boha nemohu přijít na to jak tam seřadit programy

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

Keď zadáš automatické ladenie TV naladí aktuálne a staré vymaže. Preto nemusíš vymazávať s vytiahnutou anténou.;) To isté platí pri ručnom vyhľadávaní. U TV LG žiadny podobný problém nie je, pretože neexistuje. ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Menu-Antena-OK-Správca kanálov-OK-Nástroje/na DO TOOLS/a tam je aj vymazať,ale aj Upraviť č. kanála.Síce,dosť dlho to trvá,lebo je potreba každý jeden samostatne.Je dobré si prejsť všetky,poznačiť si na papier aké poradie chceš a potom presúvať.No možno je to už novší model TV Samsung. ;)

Openbox S2 HD, SS2,

jank
Registrace: 4/2007

Samorost,

máš recht,než to mazat, prohledávat a jinak křepčit je to pohodlnější,možná i rychlejší -stejně to provádím na PX80 !!! :8)

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Možná to Maneto nenapsal dostatečně česky, proto to raději zopakuji: Nic promazávat netřeba, stačí spustit auto ladění a televize LOGICKY vyhledá a uloží kanály znova. To je překvapení co..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

tohle téma

opravdu plodné,většina TV před spuštěním aut. ladění píše"stávající programy budou smazány,pokračovat?" R^ :laughing: :laughing: :laughing: :O :O :lookaround: :lookaround: :lookaround: :lookaround:

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Samorost

Taktéž mažu kanály timto zpusobem a pak ruční zadáni jen aktualnich kanálu jinak při automatickém ladění tam mám i vzdálené vysílače které stejně nejdou využit slabá síla signálu.

matej27
Registrace: 5/2007

Mi nevadí, když musím TV přeladit. Více mi vadí to, že nevím kde najdu přehled multiplexů, kanály na kterých vysílají a stanice v jednotlivých multiplexech.
Je to na nějaké WWW stránce přehledně uspořádáno a zejména s ohledem na oblasti nebo vysílače (třeba pro Severní Moravu)? Při hledání Googlem je většina informací již zastaralých a neplatných (na netu je neskutečný "binec" v nemazaných starých informacích).

Standa3

Na www strankach CTU; CTU online, vyhledavaci databaze, prehled TV vysilacu.

ladik12
Registrace: 3/2006

ladik12

Dík, něco se tam skutečně najde.

Standa3

To Jank

Samsungu je hodně druhů, doma mám ten Tvůj případ, u paní opravdu Smazat nebylo ani v Tools.

samorost

ano, ty stare Samsungy lze mazat jen autotuningem/spustit a hned zastavit/. Nové uz docela jdou.

Standa:

http://www.digistranky.cz/prakticke-informace/naladte-si.html

On Air!

Saxon
Galerie: Saxon

to Tomík 535

V Havířově jde o překrytí několika vysílačů vysílajících stejný Mux. Když se TV naladí Automaticky, načte aktuálně, to máš sice pravdu, ale načte, bohužel, všechny signály, silné, slabé, řadu z nich opakovaně. Pouze Mux 1 má jakýsi blok proti opakování. Takže máš některé stanice několikrát. Teploměr na některých televizí je skryt ve složitém Menu.Načteš za krásného počasí, kdy vše hraje a za deště začne stížnost na "štěkání", protože zrovna slabý signál byl navolen. Má proto smysl nahrát výhradně nejsilnější Muxy a nic víc. Tvůj údiv nad překvapením proto nesdílím. Rýpavější reakce mi nevadí, bavím se jimi.

samorost

samorost

Taky ladim vyhradně v ručním ladění. Automatické ladění je zhouba/zrušil bych ho/, ještě větší je však nemožnost automatickou aktualizaci programů, například po inverzi je to potom děs a hrůza. U novějších Samsungů je fajn v možnosti přenášet setting na jiné TV.

On Air!

Saxon

Standa3 tady maš info.http://www.digitalnitelevize.cz/informace/dvb-t/ http://www.telewizja-cyfrowa.com/nadajniki.html

miku

Susmaryja tak příště napiš, že potřebuješ VÝHRADNĚ ladit ručně a nerozebírej nemožnost smazání kanálů. Když už v otázce si odpovíš, že to vlastně jde, ale jen s malou fintou.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

vie niekto poradit, ako sa vypina u TV samsungu automaticka aktualizacia novych programov. Lebo (nevhodné slovo)i z technicke podpory zo samsungu mi odpisali, ze taku funkciu samsungy nemaju... Naoozaj v Prahe na podpore su sami profici...

matt333
Registrace: 10/2012

matt333

Taky by mě to zajímalo.

On Air!

Saxon

Ja by som to vratil, kby to nebolo v navode anevie mi poradit ich helpdesk, nech sa zobudia....samsung trha rekordy v (nevhodné slovo)ite.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

proti samsungu nemam nic, a telky ovazujem za docela kvalitne, ale ked mi z technickej podpory oznamia, ze TV samsung nema automaticku aktualiazciu programov, tak som v nemom uzase im odpisal, ci si robia 1. april, alebo su de-mentni. Odpisali mi:
Omlouváme se Vám za předchozí informace. Informace ohledně aktualizace seznamu kanálů u televizorů Samsung, jsme zaslali na naši technickou podporu. Jakmile obdržíme nové informace, obratem Vás budeme kontaktovat.

Děkujeme Vám za strpení na odpověď.

cize z technickej podpory mi odpisai, ze sa spytaju technickej podpory...

matt333
Registrace: 10/2012

Něco málo

jste pánové nepochopili,pokud dám automatiku ,opět se mi tam dostane vše i to co nepotřebuji,např PRADĚD,nebo nechci pol.mux 3,a chci si ručně vyhledat kanály-kapišto !!! :O

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Spyko

Spustit autotuning a vzápětí ho zastavit. Vzápětí=okamžitě. Chápeš?

On Air!

Saxon
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra