![]() |
|
Soused znemožnil příjem DVB-TNa sousedově pozemku (v běžné vesnické zástavbě) postupně vyrostly vysoké smrky. Zpočátku byl DVB-T příjem relativně v pořádku, teď už se obraz sype a rezervy jsem vyčerpal (kvalitní anténa, nové svody). Existuje právní cesta jak ho donutit aby ty stromy zlikvidoval? |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 79 | |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TV noci mu na ne vylej nejakú kyselinu a máš po probléme :laughing:T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TPokiaľ sa dá anténa premiestniť, šiel by som radšej touto cestou a nie právnou. Zbytočne si rozhneváš suseda... ;)DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
JantarsA to on zasadil ty smrky až když jsi měl tím směrem antény na DVB-T? To musí být nějaké extrarychlerostoucí odrůdy, když za těch pár let provozování DVB-T na našem území už překážejí.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TPrávní cesta existuje vždy (a je drahá), ale nejdříve bych se snažil se sousedem domluvit...A vystrčit anténu na vysoký stožár by nešlo? ;) Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TÍsť so susedom na pivo a na panáka, vysvetliť mu problém a pokiaľ je rozumný, tak sa dohodnete. Ináč by som to riešil ako kolega Maneto. Mal som podobný problém. Býval som susedstve kostola a keď za zazelenala lipa, tak vypadával signál na Hotbirde (mal som motor). Farár bol ochotný to riešiť, ale životné prostredie nechcelo povoliť lipu orezať. Nakoniec som parabolu s motorom presunul, ale mal som k nej horší prístup, ale všetko fungovalo na 1*. Za dva roky pošla aj lipa. Búrka a vietor ju zničili a už ostávalo ju len zrezať.4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3
|
Crescenzio
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 388 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TMám podobný problém, přes zimu vše OK, jak se u sousedů zazelená ořešák vše je v prd..., zatím programy, pokud nejdou ze satu oželím. Nejspíše asi budu muset řešit jiné umístění antény a nebo čekat jestli programy nepůjdou z jiného, pro mě dostupného vysílače.Jinak v létě, myslím tím v létě (ne to co je nyní), je lepší venku než u telky, třeba u grilu nebo na zahrádce u piva. |
ferdad
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 32 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TBylo by zajímavý, odpovědět Joscerovi, taky by mě to zajímalo.T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50
|
Jousi
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 478 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TNo ja by som vas nakopal do g.l, myslet par rokov dopredu a je po probleme. Antenu si mozes dat kam chces a kvôli tomu vyrezavat stromy je vrchol arogancie.Co bolo skôr ? Teda ked vidim ze casom mozno bude problem, riesim to na zaciatku. Pravnou cestou ma mozes vies co kvôli antene.SA zobud.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TJiná poloha antény není možná resp. neřeší vůbec nic, ty smrky tam samozřejmě byly už dříve ale před lety, když jsme instalovali anténu ve štítě domu tak byly nižší..... za rok mi nezbude než nakoupit další skylinkové boxy a karty :-( |
Jantars
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TTo mi chces naozaj povedat, ze sa neda dat antena inde ? Taky barak neexistuje.Samozrejme, nieco to bude stat.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
JantarsPokud tam ty stromy byly dříve, nechápu co bys chtěl právně řešit.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TVe staré Číně měl každý člověk svoji oblíbenou hvězdu s kterou byla jeho duše propojena. Platil tam zákon, že když mu ji soused zastínil, tak měl právo ho zabít. Zkus se odvolat na tento zákon. ;) |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TTreba dvihnut antenu hore, alebo najist ine miesto.Ale aj tak je zaujimave, ze par stromov znemozni DVBT prijem, pokial mas vsetko tak skvele urobene, ako tvrdis ... |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-Tzavolaj si seriozneho technika, urcite to pojde, myslim tym signal :) :) |
sat2008
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 19 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TV podstatě se nedá jinam umístit, může mířit jen jedním směrem a pozemek je v podstatě tak široký jako ty smrky před ním, takže si v žádném jeho místě nepomůžeš.@Joscer: to že tam ty stromy byly dříve něco znamená, ale rozhodně ne vše. Dám Ti příklad: soused si na svém pozemku zasadí malé lípy, načež následujicí rok si jako soused postavíš novostavbu. Po X letech či desítkách let Ti soused může zničit Tvoji investici do pozemku, domu a může se např. podepsat na provozních nákladech. A to samozřejmě v pořádku není. Za stávajícího OZ se můžeš obrátit na soud, který situaci posoudí a určí, zda jsou tvoje práva krácena nebo ne. Takže např. v tomto případě si dovedu představit, že soud rozhodne že znemožnění příjmu DVB-T je nedostatečným argumentem pro zásah do práva souseda (nehledě na to, že soud může uznat námitku souseda ohledně možnosti alternativního SAT příjmu).............. Já se samozřejmě soudit nehodlám, jen jsem potřeboval vědět, jestli existuje jednoduchý nástroj, jak zkrotit sousedův neobývaný a neudržovaný pozemek. Zjevně není. |
Jantars
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TMyslíš že jsem to dělal na koleně? Technika jsem tam měl, hráli jsme si s tím tenkrát celý den........ na jednu TV to dá bez problémů, ale já potřebuju 3 a po rozbočení už je signál na hraně............takže např Diboxy ještě OK ale brácha si koupil nějakou Samsung TV a s jejím tunerem se už nechytá.......... |
Jantars
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TMas aj dalsie moznosti - ziskovejsia antena, pripadne stack (zlucenie) dvoch anten, zosilovace ... |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
JantarsNechci moc odbočovat od tématu, ale chtěl bych vidět majitele pozemku, který si na něm vysází lípy jen tak z plezíru. Ale proč ne, možné to je.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
Jantarstak si daj 3 antény - na každú TV jednu - nebudeš mať taký útlm pri rozbočení...alebo keď píšeš, že máš vlastne problém iba pri Samsung TV, tak tú vymeniť za TV s citlivejším tunerom, alebo skúsiť príjem z odrazu... Vantage HD 8000S, Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1, 80cm parabola na motore
|
digitals
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 656 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TPokud je ten pozemek neudržovaný a hlavně neobývaný, tak se dohodni se sousedem, že anténu umístíš na ten strom, nebo před něho na stožár a bude po problému. Jinak absolutně souhlasím s liquerem, hlavně co se týče těch kulí :))) |
badr
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 180 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-Tteda vy jste chytrolíni :))) to jako že bych hodil kabeláž přes státní cestu :-).......... 3 antény třeba ano, ale tím jen odložím problém o rok, pak smrky zase povyrostou a budu tam kde jsem a za 2-3 roky nebude signál žádný..... BTW o stacku jsme nevěděl že lze......... |
Jantars
![]() |
|
@JantarsTo si tu asi z nás děláš srandu. Technik asi neslyšel o předzesilovači signálu, tak ti nakukal, že je problém ve stromech.Změň nejprve technika a pak teprve řeš stromy "...Technika jsem tam měl, hráli jsme si s tím tenkrát celý den........ na jednu TV to dá bez problémů, ale já potřebuju 3 a po rozbočení už je signál na hraně....." |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TTak ked tie stromy su az za statní cestou anie za plotom, potom to mas dobre podubane a namiesto pravnika si zavolaj antenara... :laughing: R^Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
@JantarsNo neviem, akeho si tam mal technika, no pokial mas dostatocnu uroven signalu pre 1TV, nechapem, v com je problem to rozbocit a zosilit dalej pomocou vhodnych komponentov. Skus zavolat technika, ktory tomu naozaj rozumie. R^ |
dodiak
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 380 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TMozno sa ti ohnul kabel ako mne vcera...... :)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 79 | |
![]() |
|
![]() |