![]() |
|
usazení paraboly na motoruco nejvice na noze motoru smerem dolu nej nastavení nebo se pletu. |
bambule
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 761 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 116 | |
![]() |
|
spykojen po létech začni přemýšlet,názor si můžeš nechat :laughing: R^ R^ :lookaround: |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: usazení paraboly na motoruTak aspon pri nohe nezalezi na velkosti..... R^ :laughing:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: usazení paraboly na motoruúplne dolu večšina antén má na spodnej časti obruč tak až k nej |
Igor
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 794 |
![]() |
|
Nejlepší uchycení parabolyje na pevný závěs s tím, že parabola by měla být torodiální.Je to největší luxus v příjmu. Prostě a dobře MŮŽEME HNED!!! Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: usazení paraboly na motoruPochopitelně, že co nejblíž k motoru. Z hlediska geometrie je úplně jedno, jestli je nahoře nebo dole, ale z hlediska různých vůli v mechanice je lepší co nejblíž k motoru. A umístění blíž k motoru zároveň snižuje jeho opotřebení, neboť čím blíže středu, tím nižší krouticí moment je potřeba. Na druhou stranu centimetry nehrají prakticky žádnou roli.Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.
|
kubisek
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 106 |
![]() |
|
RE: usazení paraboly na motoruAj tak to väcsina dava do stredu.......... :lookaround:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: usazení paraboly na motoruvladoholuB už se nezesměšňuje jen na AB,ale už i tady. :laughing: :laughing: :laughing:Profík každým coulem. Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 1 650 |
![]() |
|
RE: usazení paraboly na motoruŠvestičky na zahrádce zatím nedozrály, tak si přihřeju polívčičku v diskusi o uchycení paraboly na motoru. Už to tu bylo řečeno několikrát, že z hlediska geometrie je to jedno. Z technického hlediska co nejvíce k motoru. Pro odpůrce příklad - představte si, že noha motoru je dlouhá třeba 1 m. Myslíte si, že bude motor namáhán klopným momentem od tíhy paraboly, případně ještě silou od větru, případně tíhou sněhu, když bude parabola uchycená nahoře u motoru nebo na konci nohy dole. Většina si jistě dokáže odpovědět správně.Je tu ovšem ještě jiný aspekt, který nikdo nezmínil. Bohužel je dána vzdálenost těžiště paraboly od osy otáčení motoru (polární osy) konstrukcí držáku paraboly. Čím je totiž tato vzdálenost větší, tím větší je tendence paraboly vlivem setrvačné síly při zastavení přejíždět požadovanou polohu a tím je zamozřejmě větší i opotřebování převodů a zvětšení vůle v převodovce. Tohle většina výrobců parabol vůbec nebere v potaz, ale lze to řešit svépomocí a zvýšit tím životnost motoru a přesnost najetí to požadované polohy. Pro názornost foto na http://www.hujer.webz.cz/upravauchytu.jpg |
Hujer
Registrace: 4/2004 Příspěvků: 948 |
![]() |
|
Hujervelmi by mne toto uchycení paraboly zajímalo ale nejsem z toho moudrý. Mohl bys prosím toto popsat jak v praxi provést. Mám parabolu Eme Esse 115 cm a rád bych motoru "ulehčil" Jistě by to zajímalo více lovců na orbitu Díky |
vafe07
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 112 |
![]() |
|
RE: usazení paraboly na motoruKdyž se podíváš na obrázek, je to celkem jasné. Jedna díra v noze motoru už je, druhou je třeba vyvrtat - musí být rovnoběžná s tou první, originální. Pak je třeba připasovat držák paraboly. Spodní otvor je normálně kulatý, horní je třeba upravit, aby bylo možno na parabole nastavit deklinaci. Případný nesoulad mezi rozměry držáku a nohy motoru se vykompenzuje např. silonovými podložkami.Univerzálnější návod asi nelze poskytnout, bude záviset na provedení držáku paraboly i nohy motoru. |
Hujer
Registrace: 4/2004 Příspěvků: 948 |
![]() |
|
HujerIšiel si na to pekne logicky, dobrý nápad! |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
@vladoholuDnes mi nedalo a šel jsem přeměřit mé upevnění na motoru.Naměřil jsem 52 milimetrů.Jsem 2 milimetry od holubova doporučení.Mám to vlado předělat?Bude to mít vliv na funkci? :laughing: :laughing: :laughing: Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 1 650 |
![]() |
|
Hujerřešíš pouze jih,pokud budeš 45W stejně dostávají ložiska na zadek :laughing: R^ :laughing: |
pierrepetr
![]() |
|
RE: usazení paraboly na motoruHujer díky za upřesnění |
vafe07
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 112 |
![]() |
|
vafe07pokud chceš ulehčit motoru v celém orbitu,tak jedině vytvořit protiváhu paraboly :laughing: R^ :lookaround: |
pierrepetr
![]() |
|
A kde je bambule...Zase založená jedna zbytočná téma... Keď sa dodrží základné nastavenie motora a doporučená veľkost paraboly, je úplne jedno či je úplne hore, alebo dole. Samozrejme že treba brať v úvahu aj rozsah príjmu, materiál (Al, Fe) paraboly a rôzne iné dôležité maličkosti ktoré tu boli spomenuté a nebudem ich opakovať... :)))Na motor DG 380S (do 140cm) som nahodil až úplne dole na falc parabolu Fubu DAA110 Al a keby som ju dal vyššie čo len o 3cm, som s úchytom na oblúku chobota. Takže umiestnenie úchytu paraboly na motore podľa jeho velkosti a velkosti chobotu... V praxi nejaké centimetre nepodstatné. :))) DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
Manetoani metry nepodstatné,pak už by hrála roli tuhost,ale řešíme krávoviny :laughing: R^ R^ |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrPresne ako hovoríš. ;)A @bambule sa niekde chechtá ako všetkých zamestnal... :laughing: DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
![]() |
|
Manetoale takto to tady chodí z 80%,normální záležitost,že se rozčiluješ,co pravidla nezakazují,je dovoleno,ale zas nejsme stádo mudrců,chodíme si sem pokecat s přáteli,jinak by to byla poradna,což bych nerad :laughing: R^ :laughing: |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrUž som si na tieto "80%-né normálne záležitosti" zvykol a rozčulovať sa preto určite nebudem. :)))Ono to skôr zamrzí keď sa dotyčný už neozve... :))) DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
![]() |
|
Manetoten nick mluví za vše :laughing: :laughing: :laughing: |
pierrepetr
![]() |
|
RE: usazení paraboly na motoruJenom mi nesedí, že se tu někdo neomaleně otírá o Vlada. Člověk, který udělal pro tenhle server a rozvoj sat příjmu vůbec za ty léta spoustu práce, by si zasloužil přinejmenším trochu taktu. A admin ???? Darmo mluvit.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: usazení paraboly na motoru...zaujímavé je, že najviac OT "rád" a podobných "odporúčaní" na blázinec - tu prispievajú takmer skoro vždy podobné mená (nielen v tomto vlákne), ale tie moc citrónových banov nikdy neochutnajú...Zrejme sa poznajú s nejakými neprefláknutými lobistami... :lookaround: |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
Moroustaky nemám rád nespravedlivé chování,taky se zastanu jiných,ale tady si za to může sám,má svůj názor,kterému věří,já mám taky svůj ,kterému věřím R^ :laughing: :lookaround: |
pierrepetr
![]() |
|
RE: usazení paraboly na motoruJJ máš pravdu.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 116 | |
![]() |
|
![]() |