Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Dreambox 800 se klon

Dobrý deň! Odporučte mi prosím Vás stránky v sk a cz venované tomuto prijímaču. Chcem si ho kúpiť a naštudovať niečo o ňom, pomôcť s nastavením a dozvedieť sa čo dokáže. Ďakujem!

Dubinski
Registrace: 4/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Dreambox 800 se klon

Nestuduj nic. Jednoducho si ho nekupuj, ked nechces mat zbytocne problemy. v cene klona kupis nove VUcko, pripadne iny linux prijimac.

JanoHels
Registrace: 1/2006

já bych řek že určitě neprohloupne s tím dreamem 800hd

nevim.. :/

sawe
Registrace: 9/2006

mam dom 4kousky a jsem nad míru spokojený

nevim.. :/

sawe
Registrace: 9/2006

DM 800 se originál by byl nej, ale budiž když chceš levnější klon tak se zaměř na verzi sim nejlepší je ze sim A8P, vÝhodou této sim je, že můžeŠ nahrávat originální fw a mít nejnovější verze. sim 2.10 a ferrari umožňují pouze fw oe1.6.
Specializovaný web přímo na problémy s klony a výběr klounů. Někteří prodejci nabízí záruku i na klona takže do rizika nepůjdeš.
Pokud výhradně nechceš dreama to samé co dream ti nabízí i VU+ solo nebo xTrend ET4000.
Je s nimi práce úplně stejná vše stejné jen jiný design krabice a trochu odlišný HW.

FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink

killors
Registrace: 3/2007

Ten prijímač má v sebe sim 2.10 Ide mi o to aby som si vedel poradiť s nastavením, príp. sa s niekým poradiť...

Dubinski

V cz ask asi nic nenajdeš snad možná trochu ab, v angličtině můžeš podebatovat na dreamoem.com, a kolik jazyků znáš tolikrát jsi člověkem :-))

matchboxx
Registrace: 9/2012

Dubinski

AB forum, CS Satellite forum, SATForum

Nosce te ipsum.

Warder
Registrace: 10/2008

Dreambox 800 se klon

tiez si myslim ze ten Xtred 4000 je lepsia volba ako clon od drama. V nemeckych e-shopoch ho najdes od 113 euro.

kukisk
Registrace: 6/2013

Každá líška svoj chvost chváli,tak ako tu niektorý nickova nevedia o čom vedú reč.Prdpokladám,že v živote nemali klon DM-800,alebo 800 SE v rukách,nevideli,netestovali,ale dopredu odsudzujú.No mne prešli,ako som už neraz uviedol,desiatky rôznych STB cez ruky,či už v SD,v HD,nelinux-Linuxových a nemal som nikdy najmenší problém,ak to nebol doslova vrak.To Dubinski,smelo si ho kúp a ak budeš potrebovať,pomôcť,alebo poradiť,nechaj mi odkaz sa svoj mail,OK?Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

vladoholu

Rozhodol som sa kúpiť...zajtra ho mám doma tak sa ozvem. Rád si nechám poradiť....keby niečo :) Ďakujem za odpovede!
dubinski@zoznam.sk

Dubinski

@vladoholu @Dubinski

měl jsem v ruce klona konkrétně dvb800se a porovnával s originálem.
První co mě překvapilo bylo HW osazení vše se téměř shodovalo s originálem ani žádné levné šmejdy kondenzátory tam nebyly bylo to to samé co originál.
Zajímavé také bylo že klon topil o 2 stupně méně než originál. Jestli proměřoval senzor toť otázka.
Zkušenosti s tunerem jsou takové že u klonu bylo SNR nižšší cca o 1db a agc u originálu je kolem 90 u klonu pouze 30 ale to údajně nehraje roli ber u všech 0
Další výhoda klonu je to servisní tlaačítko vzadu, když se nahraje špatný image tak se to dá lehce napravit.
Stabilita je úplně stejná
Jediné co se dá namítnout je většinou ta problematika se zárukou je to risk a risk je zisk.
Klony sem v ruce držel tak i originál ale teď kdybych se rozhodoval znovu jestli jít do origo dm800se zcela jistě bych volil VU+ duo časem si ho nejspíš pořídim.
Já sám za sebe si myslím že i laik se může s tím naučit a pak ti to přijde jako hračka. Pokud bys potřeboval s něčím konkrétním poradit a budu vědět rád pomohu...

FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink

killors

@Dubinski

na clona se sim 2.10 doporučuji image OpenPLI 2.1 ktery najdes na stránce dreamoem.com

killors

Neviem ako v CR , ale tu sa predavsju klony ( DM800-Sunray 3 a DM 800se-sunray 4) je to sim 2.1 so zarukou 24mes. Softwaru je dostatok na dreamoem,sat4fun,sat-universe....a ine.

Peep
Registrace: 10/2010

Teraz som pozeral u Vas v CR maju tiez sunray4, dokonca so sim A8P v olmisate...predpokladam, ze zaruka bude podla zskona.

Peep
Registrace: 10/2010

Přesně to popsal killors, není k tomu co dodat.
Mám originály 800 HD se, i klony a podobné poznatky, takže jak říká killors když si to oblíbíš, naučíš se s tím dělat přes PC vše, tak to budeš brát jako hračku pro chlapa. R^
VU+ duo jsem tu měl na zkoušku,vše je obdobné.
Zvyk jsem si na Dreamy a tak jsem zatím u nich zůstal,uvidíme do budoucna.

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

Ja mam dm800se s wifi a sim A8P a nemam jedinu vec ktora by mi na klone vadila jedinu chyba ma to ze nikde neviem najst imege GP3.2 OE2.0 pre tento stroj nikde nic, takze pouzivam zatial akusi beta verziu Open pli 3.0 , ale stroj je super

fuckerman
Registrace: 10/2005

fuckerman

GP3.X pre vsetky boxi je len "spojenie" Experimental image a Gemini BluePanelu, ktory si do tohoto image nahras . ;)

Nosce te ipsum.

Warder
Registrace: 10/2008

@Dubinski

Či už kúpiš DM800HDse klon, originál, alebo VU+duo neprehlúpiš. Vyskúšal som na DM rôzne image a nakoniec som skončil pri Newnigma2 a posledný skin HD Glass16 7.68 a som nadmieru spokojný. Image v kombinácii s týmto skinom dokáže nastaviť množstvo podrobností podľa preferencií používateľa. Samozrejme je z čoho vyberať, záleží len na tebe.;)

A ak chceš študovať niečo o DM, začni trebárs v DreamBoxe...

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

kamarád byl v číně tak mě něco o klonech říkal. Pustili ho i do výroby těchto zařízení samozřejmě s ostrahou zbaven veškerých foťáku atd a ještě musel podepsat x dokumentů o mlčenlivosti.
Fabrika co to v číně dělá montážní linka je úplně nachlup stejná jako oficiální fabrika jen s tím, že třeba šatny zaměstnančů jsou 4x menší nemají tam třeba kuchyňky atd.
Veškerý plány výroby a seznamy dodavatelů součástek byly ukradeny v oficiální fabrice. Takže berou většinu součástek od oficiálních dodavatelů jako oficiální výrobce.. dodavatel má kšeft toho nezajímá komu to prodá a tak to je dream multimédia mu to zakázat nemůže.
Takže vlastně co dělá to, že vyrábějí téměř tu samou kvalitu za méně peněz. Téměř žádná ergonomie práce ( výzkumy ergonomie to je třeba ideální pozice zaměstnanců, aby je neboleli záda nebo podobně stojí firmy mnoho peněz), na bezpečnost práce se taky nedbá žádný výzkum ani inovace vše bylo kradeno. A to dělá sakra hodně :)))
Ještě v čině neplatí žádný zákony o duševním vlastnictví takže jsou ty kopíráci celkem v klidu a razí si svou. Jako říkal mě, že nevšední zážitek je vidět oficiální firmu a pak tyhle pajcáky. Fakt prý nevšední zážitek i já byl udiven když mě to vyprávěl.

killors

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra