Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

po nedělní bouřce problém s SG-2100

Po nedělní smršti nemám žádný signál kromě Astry(nulový bod),kde však mi síla signálu spadl na slabých 50(dříve nad 80)ostatní družice bez signálu(ani silný hotbird nejde)kontroloval jsem upevnění paraboly z motorem a vše vypadá bez závad...drží pevně jako dřív.Pomůže třeba reset motoru nebo jiná vychytávka než budu někoho shánět na seřízení?Děkuji

franz
Registrace: 6/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: po nedělní bouřce problém s SG-2100

Vadné lnb,potočená parabola na konzoli,špatná elevace na parabole atd. motor se otáčí?

Fanyn
Registrace: 11/2007

Neviem kde máš upevnený motor - stožiar, konzola na stene, konzola na zábradlí. Skontroluj najprv kolmosť trubky na ktorej je motor upevnený, skôr ako si rozšteluješ nastavenie motora.

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

http://www.sadoun.com/Sat/Products/S/images/Digipoqwer-sg2100-3.JPG

Daj satelit na ASTRU 19. Na obrázku je tento motor, sú tam dve gumové krytky, jedna je šedá a tá druhá priesvitná, tú priesvitnú (vpravo) daj opatrne dole a nájdeš tam malý otvor na reset, použi nejaké špáratko alebo tenkú kovovú spinku, vsuň tam špáratko, stlač to tak na 3 sekundy, potom sa motor zresetuje a mal by fungovať OK. ;)

Nibiru
Registrace: 3/2008

Ak nejde otočiť parabolu nikam urob reset v tej polohe kde je, zabudol som napísať že Ti blikne svetlo po 3 sekundách na oranžovú farbu a malo by to pomôcť...

Nibiru
Registrace: 3/2008

parabola se normálně točí na všechny pozice,ale jak jsem říkal bez signálu....parabolu mám přichycenou na balkoně přes konzolu...lnb mně taky napadlo,ale na astře jdou všechny programy jak V tak H.

franz

franz

na 100% ti pri tom vere pohlo parabolu a mas to vsetko teraz rozhodene. niekoho zavolaj aby ti to dosteloval ak si netrufnes sam ;)

motor Stab HH90, Dreambox 800HD - klon, Skylink

drto
Registrace: 6/2010

Pokud se ti ta parabola nepohnula mnoho, ale jen o kousek, změň v USALS hodnotu "Místní zeměpisná délka" tak, aby byl signál ok...je to jednoduché...

47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E

Děda Petr
Registrace: 10/2007

Včera jsem udělal restart motoru a astra se mi navýšila v signálu pře 70 a chytil se hotbird tam je to kolem 50...jiný pozice ani ťuk. USALS jsem taky kontroloval,ale jak čtu tak ještě dneska zkusím trochu pozměnit a když se nechytnu:/musím někoho sehnat.Nemá někdo šikovný ruce a měřák v Pardubicích? ;)

franz

A co vertikalne sa nepohlo ?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@Nibiru

Trochu ťa poopravím. Žiadnu krytku netreba dávať dole...pod ňou sa nachádza len indikačná dióda. Resetovací otvor sa nachádza predsa tesne vedľa a je nezakrytý.

Ešte pridám presný postup

Reset mtora SG - 2100 a návrat k pôvodnému nastaveniu.
a) Pripojený motor k prijímaču, indikačná dioda svieti.
b) Nastavíme motor tlačidlami na "0".
c) Tenkým predmetom stlačíme na tri sekundy tlačidlo reset.

Indikačná Led dioda oranžovo zabliká. Proces je ukončený po jej rozsvietení na zeleno. Pamäť sa vymaže, prepíše sa tabuľka družíc a korekcií na 0.

Potom treba nastaviť v prijímači všetko odznovu, hlavne skontrolovať či je správne nastavená zemepisná dĺžka, šírka miesta príjmu. ;)

@franz
Parabolu ti zrejme točí po nesprávnej dráhe a nekopíruje správne orbit.

http://www.ab-forum.info/download/file.php?id=54667&sid=c9a62c15f99750bf53b3e3f0792457dc&mode=view

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra