![]() |
|
O čem prezentace nikdy nepíšeDostal se mi do ruky od fy. Omko set top box TechniSat CE 4HDkterý je prezentován na této straně: https://www.parabola.cz/clanky/5073/technisat-ce-4hd-kvalitni-hd-set-top-box/ Trochu mi vadí že u takové prezentace (ne li testu) nejsou uvedeny základní údaje jako např. země původu, nebo li jinak kde se přístroj vyrobil. Setkávám se s tím neustále, že různé testy jsou spíše jednostranné, zpravidla jsou popsány (někdy nadhodnoceny) klady výrobku a tím se stává prezentace zavádějící. Už při prvním pohledu je jasné že tento přístroj je vyroben v Polsku a to nehledě na to že zemi původu by jsme nenalezli ani na samotném přístroji. Po naladění programů jsem zjistil, že ukazatel kvality signálu je nefunkční, respektive ukazuje pouze 100%, nebo 0%, nic mezi neexistuje. Síla signálu na změny sice reaguje, ale při snižování signálu zhruba již při 70% naskočí rázem 0% a to souběžně i s kvalitou ze 100% také na nulu. Tento set top box byl připojen na stejný koax na kterém byla připojena TV s tunerem dvb-t, která nezaznamenával žádné výpadky. TechniSat CE 4HD bych citlivostí tuneru přirovnal k nejlevnějším set top boxům v ceně cca 300kč. Škoda že nemohu odzkoušet tento přístroj v HD režimu, není tu možnost HD příjmu. |
člověk
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 103 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšeTo mas vsade oblecenie potraviny vsetko. Maximalne sa dozvies krajina povodu EU alebo vyrobene v EU. Bola a je iniciativa v europarlamente o uvadzani jednoznacnej identifikacie vyrobku a jeho povodu, co myslis komu to najviac vadi ? Bordel jeden europsky. RvTento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšeNa první pohled je poznat, že je to zas "umatlanina" - dál viz grafika menu. Rv :) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšeNa strankach Technisatu jsem jej nenasel,patrne mam jakousi mlhu.Cena odpovida zemi puvodu Horni Volta:).Chtelo by to,aby to zrecenzoval nekdo dalsi a nezavisly.Pritom to samozrejme za ty prachy nemusi byt spatny stroj. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíše"ukazatel kvality signálu je nefunkční"A co bys u spotřebky za pár stovek čekal? Navíc jakýsi "ukazatel kvality" je naprostá pitomost, protože digitální signál má zcela jiné parametry (MER, CBER, VBER), které se měří a ne jakási "kvalita" Rv Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
technikTKRAutor temy ti jasne vysvetluje že čo čakal! To že skutočnosť bude taka aka bola popisana v recenzii a preto piše že recenzie tu uvedene su bezcenne .... |
par32
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 977 |
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšepar32tady bych čekal že to každého napadne, ale technik měl asi jiný záměr. technik „A co bys u spotřebky za pár stovek čekal?“ Po kladné prezentaci na výše uvedené stránce paraboly bych očekával např. citlivost tuneru minimálně na úrovni nejlevnějších šuntů spotřebky a ne aby ostatní tunery jely bez problému a tenhle co chvílu při slabším signálu chcípal. Nevím zda je ukazatel kvality naprostá pitomost, ale když tuner „chcípne“ a ostatní jedou dál, tak je mi jedno jaké je (důležité) MER, CBER, VBER Jedná se mi o to, že realita je mnohdy odlišná od prezentace (testů) na co doplatí jedině kupující. |
člověk
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšepar32: Že jsou recenze bezcenné víme i bez upozornění :sly:Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšečlověk: Jenomže ten "ukazatel kvality" ti ukáže cokoliv, co si výrobce zrovna usmyslí, klidně i vlhkost vzduchu, když na věc přijde. Narozdíl od mnou uvedených parametrů MER, CBER a VBER, kde je jasně dané, o čem ty údaje jsou.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
technik"ten "ukazatel kvality" ti ukáže cokoliv, co si výrobce zrovna usmyslí, klidně i vlhkost vzduchu"To mě nenapadlo že tady a konec konců i ve zkušebně Omka je 100% vlhkost. Jako vždy to bude zcela určitě pravda co píšeš. |
člověk
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšeJaká zkušebna OMKO, proboha? Ten teploměr tam dal výrobce, tj. TechniSat. A nikde není žádnou normou stanovené, co má onen údaj "kvalita" vlastně ukazovat.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšeTechnisráč, no .... |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšeTechniku,copak já píši že tam teploměr dala zkušebna Omko? O čem to tu pořád píšeš? Snažíš se tu (ale i jinde, např. DT) všechny příspěvky roz(nevhodné slovo) a to tak aby všichni museli uznat jaký jsi génius který všechno zná. Tvůj poslední příspěvek je o ničem. Máš také něco k věci? |
člověk
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšeO ničem je akorát celé toto vlákno, které jsi založil zjevně s úmyslem se zviditelnit, protože už první příspěvek jasně dokazuje, o jakou směs blábolů se jedná.Na DT jsem nebyl už dobře 3 roky a ani nemám zájem tam být, protože si nedělám iluze co za retardy tam chodí :sly: Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšeToto vlakno by bylo o nicem...pokud by pod recenzi byl umoznen komentar:).Je potreba,aby se synci z bundesligy TECHNISATU hlasili k vyrobku:).Opakuji,ze nemam ho odzkouseny a propos od teho je mozna forum,aby se zde prezentovaly postrehy. |
hdpe
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšeNevím sice jestli Technisat je Das original vyrobený v Německu,ale já jsem viděl na severu Německa v jednom elektromarketu typu Datart něco na způsob Technisat-ale pokud značkou Telestar.Menu podobné Technisatu a i venkovní vzhled byl totožný.Mám takový dojem že Technisat(sat+DVB-T přijímače) výrobu přesunul před pár lety do Polska. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšeNemecky Technisat nabízí uplne jiny model STB MPEG-2/MPEG-4.A troufam si tvrdit,ze menu bude zcela upne jiné nez je u recenzovaného modelu Technisat HD4.Uz i na tom Digipalu 2TX ukazuje graf sily a kvality signalu lip nez co popisuje clovek a navíc je to barevne rozliseno podle intenzity signalu.Cena Technisatu Digipal2 se tenkrat ovsem pohybovala o něco vyse nez u tohoto modelu.Tusim ze to bylo 2200,- a pak sla cena dolu na nejakych 1600,- v době, kdy se u nas preslo ze zkušebního vysilani na multiplexi v roce 2008/2009. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšeZáver z tejto debaty je jasný: pozri na na stránku Technisat.de. Pokiaľ je výrobok tam, tak bude fungovať ako má a je vyrobený v Nemecku.Pokiaľ kupuješ niečo čo je na českej alebo nebodaj na poľskej stránke, tak to aj tak vyzerá viď napr. DIGIT SIR, Technibox SIR a podobné výplody ktoré s Technisatom nejakým omylom majú spoločné meno. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšeDagy,presne tak. ;) |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšeNa Technisat.de su len dva DVB-T prijimace:DiGYBOXX T4 DigiPal 2 e |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšeTakze vlastne Bohusuv tata,nebyl nakonec jeho tata:). |
hdpe
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšeTechnisat je normalni cinsky sm.ejd jako cokoliv v teto kategorii, jen s prirazkou za "znacku". A co pro dabla cekate od "recenze" napsane prodejcem? To jste fakt tak naivni? BTW - napriklad Technisat DVB karty do PC s "das original" nalepkou jsou uplne obycejne made in PRC OEM prodavane pod X jinymi znackami. |
Lucifer
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 417 |
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšeZdar,to vse samozrejme vime (ale treba ne vsichni):),kdyz uz nic a nula od nuly posla,pak zaruka 3 roky,coz je u tohoto levneho zbozi tak (skupina) The Damned... |
hdpe
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšeJsem nejlepší, nejrychlejší, nejlevnější. PR článek. Děkuji za pozornost.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšeJá se jen divím, že se ing. Švehlík s takovým paskvilem - neoriginálním zaobírá a ztrapňuje. No holt značková prodejna a autorizovaný servis. Sami sobě škoděj ?!?!? :) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: O čem prezentace nikdy nepíšeNěkdo se ztrapňuje zadarmo, někdo ne :lookaround:Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
![]() |