![]() |
|
Referenční družiceBydlím na Latitude 49,5379 a Longtitude 18,0281. Mohl by mi někdo poradit která družice je referenční v této lokalitě? Předem děkuji za radu. |
Satmen
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 108 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51 | |
![]() |
|
RE: Referenční družiceTo co znamena referencna druzica? Akoze presne na juhu? Potom ta, ktora by bola na 18,0281E. Nastavujes motor? Tak cez USALS posli motor na tvoju oblubenu ("referencnu") druzicu a tocenim celej zostavy najdi signal. Samozrejme pri spravnom nastaveni elevacie motora a paraboly. |
Tomic
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 478 |
![]() |
|
Referenční družice/https://www.parabola.cz/abc/referencni-kmitocty/ |
SHAY
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 143 |
![]() |
|
RE: Referenční družicePre robotnicku triedu bude vzdy referencny sputnik, prvy medzi prvymi a najjasnejsi satelit na svete..... R^ ;)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@TomicUSALS je pro měkoty, správnej chlap použije DiSEqC 1.2;-) |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: Referenční družicePodla tvojej polohy vychadza najblizsia druzica Badr 26 stupnov vychodne. R^ |
tophunter
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 1 488 |
![]() |
|
RE: Referenční družiceNapiš město a bude jasno. 26° Badr tak v Moskvě. :))) R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Referenční družiceBadr na 26E bude dobry na jemne doladenie paraboly, (nastavis ak oreferencny trebars 12130V/27500, Dubai Sport HD), ale ja skor myslim, ze ak nie si profik, tak zacat mozes na 19E, co je cca 1 stupen zapadne od tvojho juhu (18E), napr. s kanalom ZDF HD, aby si nasiel signal a zhruba nastavil parabolu.P.S. Ak mas ten lacny satfinder, tak s nim najdes aj plno Sputnikov, zacne to pipat, ale to asi nie je spravny postup... :))) |
warkiller
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 129 |
![]() |
|
RE: Referenční družiceCes ale ved referencna druzica pre jeho polohu je predsa Badr. Vidno ze sa nevyznas do referencnych druzic mas este medzery. Satelitna technika sa stale modernizuje asi si uz out. ;) |
tophunter
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 1 488 |
![]() |
|
RE: Referenční družicehttp://www.satellite-calculations.com/Satellite/searcharchive/tuto si odsleduj kedy sa nejaká družica priblíži k tvojej pozícii 18E a potom makaj, aby Ti nezdrhla |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
RE: Referenční družiceHele jěžiškové, srandičky,na to vás užije,pak budete plakat,že vás někdo urazil!Ref.poz.19.2 Liqure,aspoň ty bys mohl mít rozum. :-/ ;P Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
RE: Referenční družicepresne tak, astra 19,2VU+: Zero, SoloSEV2, Uno4KSE, E-85 1W-28E, 110cm 27,5W, 115cm 36E
|
dbart
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 550 |
![]() |
|
to je 2x do týdnehttps://www.parabola.cz/forum/topic-79028/R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
na každů prácuje nám treba odborníkou,nech si poradit od "vladoholu" R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Referenční družice...mám sa aj ja zapojiť do pátrania po "referenčnej" družici (nulovom bode), alebo nie?! :laughing: |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
brgaklidně,tupouni nám nevěří R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Referenční družiceOtázka za 10 000 000,-Kč:Ak nie je presne na našej zemepisnej polohe žiadna družica tak: A. posunieme družicu B. zmeníme polohu C. posunieme polohu len o polovicu a o druhú plovicu posunieme družicu D. natočíme motor inde Rv Rv Rv R^ :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: |
brga
![]() |
|
E.neposlouchámerady hňupů R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
Pierreuž bych zkousl tvé názory na 0 bod,ale budeš muset jít taky k očnímu jako Brga,dotyčný nic nepíše o USALS,no a ref.poz. dle mě není totožná z 0 bodem,vyvrať to totalnímu amatérovi,pak ti uvěřím a veřejně se omluvím !!!Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
![]() |
|
@spyko...tak keď máme teda byť takí superpresní, tak potom dotyčný ani nepíše, či je jeho pozícia (Latitude 49,5379 a Longtitude 18,0281) LAT severne, alebo južne a LON východne, alebo západne......a ani nepíše v akej sústave sú jeho údaje za desatinnou čiarkou... Rv |
brga
![]() |
|
spykovůbec se nemusíš omlouvat,já na rozdíl od tebe i tazatele mohu pochopit,o co asi žádá,i když k tomu nepoužil obvyklý výraz,co asi tak potřebuje,pokud zadá do otázky dvě veličiny"Bydlím na Latitude 49,5379 a Longtitude 18,0281",ale ty radši,než bys to někam posunul,budeš skousávat moje názory,to nejsou moje názory,já jen čerpám ze zákonitostí,ze kterých ty nečerpáš,proto takový údiv,že to jde i jinak,ale to nic,proto jsme tady,abychom si pomáhali R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
no ten výrazje jiný,ale"no a ref.poz. dle mě není totožná z 0 bodem" vidíš,že nemáš pravdu,je, ale jen na několika místech v Č-SR R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
Pierre,za to jediné se musím omluvit,ano jsou místa kde to tak bude,diseqc 1.2-ty parametry nepotřebuje/?/,Brga ,zdáse ti že dotyčný píše z Japonska nebo Kanady? :O :)Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
![]() |
|
spykoneomlouvej se,mě to neuráží,stačí trošku přemýšlet,než začnu psát,ten dotaz je dost amatérský a zavádějící R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Referenční družice...viem odkiaľ píše, nakoľko tie zostávajúce tri možnosti sú v oceánoch, ale zdá sa ti, že píše, že nemá USALS? :-/ |
brga
![]() |
|
RE: Referenční družiceNo panové s tou 19.2 jsem taky na štíru,není náhodou už na slovensku,slovíčko usals tam nevidím,udaje do usals dávám vždy,ikdyž vyhledávám třeba ručně,prostě je tam chci mít,byť by byly k ničemu,zvyk ! :8)Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51 | |
![]() |
|
![]() |