![]() |
|
Parabola Maximum MultibeamDobrý denDnes jsem si opět hrál s na stavením paraboly multibeam. Mám jeden dotaz proč když provedu skeaw celé paraboly tak na 0.8W nebo 5W mám signál 90% / zatím mám 0.8W ještě přizvednut/ tak na 28.2 již signál hodně klesl! Když vrátím zpět tak zas na 28.2 je signál na slabém TP tak na 56% 12.168V když nastavím zas signál lepší na 0.8W nebo 5E tak právě kvalita na 28.2 poklesne na 30% je skutečně nutné nepatrně krajové LNB zvednout! Nebo raději pokusit se lištu co drží LNB na krajích přihnout? |
pcword
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 564 |
![]() |
|
to jsi taknepoučitelný,takto to chodí jen tonkovi,ostatní ti psali vantage držák,tak si hraj a zas napiš R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
Zcela logickyje nutné mít držák LNB vertikálně prohnutý, jinak je není možné přesně nastavit. Takže je nutné laborovat s přesným nastavením.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
pierrepetr...no když spočítám čas a úsilí co už tomu věnoval, a pokud navíc vezmu cenový rozdíl mezi e-85 a t-90 (cca 1200), pak by ten toroid byl už dávno zaplacený...zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
gunterpokud to vezmeš z druhé stránky,má to jako koníčka a hraje si,jinak máš pravdu,ale stačil by držák vantage a za hodinu si už nemá s čím hrát R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
milý péťomusel bych se opakovat ale zkus nám vysvětlit z jakého důvodu nelze nastavit krajní body 28E a 1W (tohle vlákno) , ať už na rovné liště nebo na hokejce?dále nikdy jsem o čočce před parabolou nepsal, opakuji že o LNB namířeném na družici jsi psal ty . Já jsem ti pouze odepsal že to funguje za použití čočky pana Fresnela a jako důkaz si vyhledej (jako HIFISTA !) třeba co dělala fy. REVOX pod označením AS2000! Mimo uvedené čočky je tam kýbl polystyrénu , z několika dílů je nejzajímavější ten těsně před LNB ve tvaru (profil) kříže. Možná se to dá ještě někde sehnat! Já objevil jeden ve Skotsku v šopě, další je na německé E-bay. čus-bus ;) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
tonečku,nevím co je hokejka,ale to nic,podívej se na polohu družic z pohledu ze střední Evropy,asi se shodneme,že parabola má jedno ohnisko,i když třeba kuba jich má několik,tady tedy jde o úhel odrazu a dopadu,horizontálně i vertikálně,ještě něco máš,mimo tý čočky ?,to už radši taktně nebudeme rozebírat R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
já to rozebrané mámhttp://www.revoxsammler.ch/Bedienungsanleitungen/TV-Video/Satellitenantenne%20AS-2000.pdfa že to ty nechceš rozebírat ( a rozšířit siomezené obzory) je tvoje škoda a stále nedokážeš odpovědět na otázky ! mě to ale nevadí jen si kafrej ! :8) |
tonek
![]() |
|
tonečkudíky za odkaz,nechtěl jsem odbíhat od tématu rovného držáku LNB,je to jasné? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
ještě k téčočce,kde se tento vynález dá koupit?,mě to připadá tak zdob analogu devadesátá léta a nikde o tom ani zmíňka R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
petrpetrbohužel jsi to ty kdo odbíhá od tématu, neodpovídáš na otázky případně vyhýbavě. Na rozdíl ode mne který jsem ti odpověděl na tvé poslední otázky ještě dříve než jsi je napsal !Jen se konečně nauč číst ! A kdyby jsi někdy tu anténu viděl tak by jsi věděl že ten držák není rovný ! Jistě co se týče polární dráhy jsou LNB na přímce tudíž nemohou kopírovat polární dráhu, avšak od našich silných pozic 19,23,28 na jednom kraji směrem buď na východ nebo na západ to až tolik nevadí ! nejhoši je to při středu na těchto pozicích pak by bylo nutné na obě strany konce lišty zvedat. ť tak nebo tak stále nejsi schopen popsat proč nemohu nastavit krajní body na maximum ???!!! Dále se tě zeptám zda ten kus plechu na dané anténě je parabola a kde má ohnisko ? Stejně jako bězné OFFSETky ? Kdyby jsi uměl číst nemusel by jsi se v jiném tématu radit smutnakovi to co již dávno udělal ! tož hezký večer ! t. |
tonek
![]() |
|
zmínkazcela konkrétní a jasná je na straně 6 vpravo dole !:O |
tonek
![]() |
|
tonečkuještě jsi mě neodpověděl,co je hokejka?,jinak k té parabole,nevím jestli je to parabola a neznám nikoho,kdo by to pohledem poznal,jenom asi ty,pokud je to parabola,tak bude ohnisko tam,kde ho dal výrobce,na tý tyčce,co je vystrčená od toho kusu plechu,tak na konci,co tam výrobce dal držák LNB,ale v tomto případě je tvůj dotaz k ničemu,zde není problém v ohnisku,ale mimo a potom už ten kus plechu funguje jako odrazová plocha,pak nechápu proč se pídíš po ohnisku,stačilo? a co ta hokejka? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
petřerád se štouráš v houně , tak zajeď do Pardubic na stadión , třeba ti tam ukáží hokejku . Ta je dnes většinou zakřivená veve dvou někdy i třech osách . Pak si na ní zvol libovolné dva body a napiš mi konečně proč tyhle dva body nemohu spojit přímkou ! Opravdu to vypdadá že jsi tuhle parabolu ani neviděl Mě je to jedno nepotřebuji se předvádět a kafrat do každého tématu , já vím svoje to jsem zde napsal, za tím si stojím a ty si piš své povídačky dál . U mne máš utrum ! Pa pa Rv :))) Rv |
tonek
![]() |
|
tonečkutady nejde o nás,ale o tazatele pcword,tak mu poraď už konečně,jsi jediný komu to chodí na rovné liště,tak je to tvoje povinnost poradit,nebo se nezúčastňuj,my ostatní poradit nemůžeme ,s rovnou lištou to prostě neumíme na plné prdy nastavit,nějak kompromisně to jde,ale já kompromisy v této oblasti nedělám,tak do toho,i já se rád něco přiučím,proto sem chodím a z tebe nic nevypadne,jen hokejka R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
petře!asi po páté se Tě ptám !proč nemohu dva ideální(pro LNB) body spojit přímkou ? :8) |
tonek
![]() |
|
RE: Parabola Maximum Multibeama bez kompromisu ! |
tonek
![]() |
|
tonečkuuž po páté se ptám co je hokejka,moje odpověď je pro pcword,nepodstatná,tak mu už konečně poraď,dva body ideálně ano,ale on má těch bodů tuším více a to umíš spojit přímkou ideálně jen ty R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
tak jak?"Dnes jsem namontoval tuto parabolu pro příjem z 5LNB 28.2+23.5+19.2+13+0.8"pcword hoď si je do přímky R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
tonkuco ta hokejka? a 5 LNB do přímky? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
péťopřečti si co píše tazatel !jestli umíš číst tak píše o 3 LNB... proč když provedu skeaw celé paraboly tak na 0.8W nebo 5W mám signál 90% / zatím mám 0.8W ještě přizvednut/ tak na 28.2 již signál hodně klesl! a tohle nenastaví jen MANTÁK ! někdy před tím psal o více asi pěti , pokud na tom trváš to najdu , co si pamatuji jsem tam po diskusi psal že jsou samozřejmě LEPŠÍ ANTÉNY i DRŽÁKY ale že to JDE nastavit i když to není ideál . A jestli se chceš hádat ýe přimka nekopíruje orpitální křivku tak to sqamozřejmě vím , jde o to jakého přiblížení v potřebných bodech dosáhneš ! nic víc a nic míň tak spi sladce BORČE ! :8) |
tonek
![]() |
|
tak si to naštudujDatum přidání: 07.10.2013, 22:01.29 , Sekce: Příjem satelitů Nahlásit tento příspěvekTéma: Maximum E85 nastavení 28.2E-0.8W (# 2724) Dnes jsem namontoval tuto parabolu pro příjem z 5LNB 28.2+23.5+19.2+13+0.8 na střed jsem dal 13E krajní pozice jsou dost salbé hlavně příjem z 0.8W očekával jsem lepší výsledky LNB jsou v originálních držácích. SD programy jsou tak 45% síly signálu /UPC/ HD programy ani jeden. Vše připojeno na VU+solo2. Mýsto instalce Vysočina Poradí někdo nějaký typ jak zlepšit sílu signálu? Hlavně u 0.8W Thor /UPC/ Registrován: 02/2009, Autor: pcword R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
péťoaž někdy vylezeš ze své nory tak prosím píš jen a tom cemu trochu rozumíš. Je dobré si pokecat ale i v jiných tématechjsi psal bludy! https://www.parabola.cz/forum/topic-80205/ Nebo kolegoj ojoj také kecá ? cituji:RE: T55 - zkušenosti ? Jak už Ti psali jiní, na výše uvedený rozsah bez rezervy k ničemu. Buď profi T90 nebo multibeam 85. Multibeam 85 provozuji přesně na ty družice co píšeš cca 5let... Registrován: 10/2008, Autor: uživatel ojoj1 |
tonek
![]() |
|
tonečkuani se mě nestýskalo,kde jsi zase vyhrabal to staré prádlo?,tak si ho přečti celé a nešil R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |