![]() |
|
ako zálohovať užívatelské nastavenie na Ariva 200zdravím velmi stručne:ak chcem zmeniť /aktualizovať settin za novši a nechcem zdlhavo potom nastavovať arivu ako bola motor LAN a podobné veci ako si zálohujem užívatelské nastavenia na toto som roky neprišiel vždy som to pracne ládoval ide mi o overený postup zaujímabo by ma toto: Allcode+bootloader HS11 maincode radioback Ariva200 seeback data1 data2 defauldb userdb Dump_Factory_Db Dump poprosil by som aby napísal niekto kto to vie nie len si myslí že to vie starý dobrý HUMAX 5400 :)
|
jano101
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 215 |
![]() |
|
RE: ako zálohovať užívatelské nastavenie na Ar...A co myslis pod pojmom setting? Zoznam programov alebo firmware? Aktualizaciou zoznamu programov cez userdb sa nastavenia nezmenia. Ak myslis zmenu FW, tak urobit Dump zo stareho FW. Natiahnut novy FW a potom z toho stareho iba natiahnut userdb (zoznam programov, nastavenia diseqc,...), data1 by mali byt sietove nastavenia. Mam skusenost, ze nie vzdy sa vsetko spravne natiahne, napr. nazvy FAV skupin. |
Tomic
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 478 |
![]() |
|
roky tinedošlo, aby jsi pročetl např. každé sat.forum. Nebo odpověď máš i tady v historii diskuse. Tak hledej :laughing:(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)
|
marco37
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 807 |
![]() |
|
RE: ako zálohovať užívatelské nastavenie na Ar...seting je seting firmwer je firmwer a užívatelské nastzavenia sú užívatelské nastaveniaTomic písal správnym smerom userdb ale nikdy som to neskúšal preto sa radím marco37 písal klasické blbosti pretože sa mi nechce čítať a nemám ani na to čas si si radšej ručne natukám užiuvatelské nastavenia pre jednoznačné vysvetlenie: 1.majme funkčnú arivu kde urobím cez dump zálohu = DumpFile.abs toto si odložím do nejakého adresára pomenujem si to 2.stiahnem new setting s firmwerom má cca4MB DumpFile.abs fuknem to do arivy cez Allcode+ boot loader 3.alebo si ho môžem ešte pred tým v PC setiing usporiadať podla seba - zeditovať to je ok 4.a tu sa pýtam ako môžem cez akú funkciu z toho môjho 1. zálohovaného DumpFile.abs preniesť LEN UZIVATELSKE NASTAVENIA to je všetko čo ma zaujíma nič viac nič menej starý dobrý HUMAX 5400 :)
|
jano101
![]() |
|
RE: ako zálohovať užívatelské nastavenie na Ar...Ariva nie je Linux a to co chces, nejde preniest samostatne, ak si nahras do boxu napr. novsi setting od Lososa, tak tam je spolu FW, jeho novy setting aj uzivatelske nastavenia v jednom subore dumpfile.abs, to si asi uz zistil aj sam...Ak pouzivas volbu allcode+boodloader, tak potom vsetky tie uzivatelske nastavenia co su v MENU si musis zase ponastavovat rucne cez DO. Ked nemenis FW, ale chces si len aktualizovat svoj setting, skus to cez volbu UserDB a povodne nastavenia v MENU by ti mali zostat bez zmeny. Pozor, nesmies pri tomto pomiesat rozne verzie FW ani modely Arivy, inac ti box vypise napr. ASH a zamrzne !!! Download len samotnych uzivatelskych nastaveni zo zalohy DumpFile do Boxu cez USB taketo nieco pre Arivu neexistuje. |
warkiller
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 129 |
![]() |
|
RE: ako zálohovať užívatelské nastavenie na Ar...ok takže zostanem po staromstarý dobrý HUMAX 5400 :)
|
jano101
![]() |
|
RE: ako zálohovať užívatelské nastavenie na Ar...Co takhle zkusit toto R^http://ss2.webz.cz/ariva.htm Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 788 Galerie: jackino |
![]() |
|
![]() |