![]() |
|
Spojka HDMIAhoj když dám spojku mezi 2 kabely HDMI , potřebuji kabel HDMI prodloužit , bude obraz i zvuk stejný ? nebo se to zhorší ,díky za odpověď toho kdo s tím má zkušenost. |
jirka6090
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 294 |
![]() |
|
Spojka HDMIhttps://www.parabola.cz/forum/topic-76662/T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50
|
Jousi
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 478 |
![]() |
|
RE: Spojka HDMImám kabel 3m a potřebuji to prodloužit o 0,5 m ,jde mi o tu spojku jestli ta to zhorší. |
jirka6090
![]() |
|
RE: Spojka HDMIHDMI je digitální rozhraní, takže pokud je spoj pevný, binární data budou v pořádku a k žádnému zhoršení nedojde.Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 198 |
![]() |
|
RE: Spojka HDMIAle pozor, v určitých obchodech, či casopišech by ti jiste vysvětlili, ze dojde k viditelnemu zhoršení obrazu i zvuku. :)))Je to tak, jak píše Dušan. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
jirka6090Proč si raději nekoupíš kabel delší a nový??Vždyt není tak drahý!!! |
milord
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 719 |
![]() |
|
Spojujutakhle HDMI kabely podle potřeby(2+3, 5+2, 5+3 ..) a nezaznamenal jsem žádné problémy. Do 10m celkové délky by to mělo být 100%.Do 10m snad ani nezáleží na kvalitě káblu. Pak už mohou nastoupit další faktory( přechody, útlumy) atd.Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 451 |
![]() |
|
RE: Spojka HDMILepší to určitě nebude a na každém spoji musíš počítat s útlumem, který se projevuje různě. Pozornost bych také věnoval typu kabelu, jestli to máš na audio, tak aby Ti chodilo ARC. Osobně bych koupil kabel novej a v celku. POdle délky 2-3 stovky. Jestli máš ale nějakej drahej kabel, s pozlacenejma kontaktama atd. a je Ti ho líto vyhodit, tak tady je každá rada těžká.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: Spojka HDMInajlepsi obraz je pozlateny digital, aj utlmeny digital, aj stratovy digital. Ak to nezacne vypadavat utlm, strati a pozlatenie nehra ziadnu rolu na kvalie! najhorsie su zle spoje na konektoroch |
villar
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 197 |
![]() |
|
RE: Spojka HDMIja bych s tim HDMI opravdu nedelam zadne pokusy jako nejake prodluzovacky,uz jsem to tu psal a vubec vsude pisu,HDMI je primo propojen na procesor,pokud dojde k nejakemu zkratu,staticka elektrina klidne vam odejde bud procesor v telce,nebo v tom zarizeni na ktere je pripojen,obecne plati zasada jakakoliv manipulace s HDMI vzdy pri vypnutych zarizenich!!!! |
gsmobil
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 496 |
![]() |
|
@gsmobila to si děláš pr...Pokud k něčemu takovému pokud k tomu dojde, tak je to chyba výrobce v zapojení procesoru (nebudu psát který to je u sat). @jirka6090-co se týká spojky, jde jen o kvalitu HDMI kabelů - 20+20m s kvalitním kabelem a spojkou funguje bez problémů, 20+15m, kde 15m má slabší průřez už nefunguje se stejnou spojkou.3+0.5m asi snad nemůže být nefunkční, ale 5m kabel je levnější jak spojka. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 050 |
![]() |
|
RAFI007to není vada,ale vlastnost,ale je pravda,že se to těžko dokazuje,tak poradím,pokud máte přijímač 23 měsíců,za provozu odpojujte Hdmi kabel,klekne výstup,může se to podařit hned,nebo až na mnoho pokusů,klekne,vydržte a reklamujte,dostanete nový přístroj a za dva roky taky a tak dokola,jednou zaplatíš a koukáš celý život,takto lze odpravit i vstup v TV,do toho,tato špatná vlastnost totiž nikde v návodu není popsána,tak chyba výrobce,ať si užije reklamací,někdy odejde dříve ten vstup do TV a ta už nemusí být v záruce,tady bacha R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RAFI007https://www.parabola.cz/forum/topic-79892/https://www.parabola.cz/forum/topic-79630/ hádej proč to odešlo,je to v lidskejch pazourách,ještě po blesku někdy,často R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
spojkaTak Dusan a Saxon píšou že spojka na kvalitu obrazu nemá vliv a ostatní že trochu má , tak nevim jestli ji použít nebo ne , vím že kabel např. 5 m je levnej ,ale mám kabel 4m za lištama v podlaze chci dát přijímač víš kvůli dětem ( mlátí do něj ) a chybí mi půl metru tak jsem ho chtěl nastavit ,to je vše ,díky za rady. |
jirka6090
![]() |
|
RE: spojkaNapsat u digitálního přenosu, že u delšího kabelu bude obraz horší může člověk, který nedokáže pochopit, že pokud je na jedné straně kabelu log 1, tak na druhé straně vyleze zase log 1 a ne třeba 0,9 nebo 0,7. Klidně si žijte v reklamním oblouznění, že pozlacený HDMI kabel osázený diamanty vám poskytně zaručeně nejostřejší obraz a 12ti kanálový zvuk, ale tyto bludy nešiřte mezi ostatní... Kupovat HDMI kabel super pozlacený a hlavně HD ready má stejný smysl jako si zrušit anténu super color a místo ní si koupit síto, které má na obalu DVB-T a HD ready. Rv |
nendez
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 178 |
![]() |
|
RE: Spojka HDMIa jeste jedna zajimavost,hodne levnejsich prijimacu ma ctecku karet skoro primo pripojenou na procesor,takze jako je tomu u HDMI zasunovat a vytahovat kartu pri vypnutem prijimaci,take se to nikde nepise,ale tak to je v tomto pripade je ale vyrobce schopny pouzit specialni cip,ale to by zase zdrazilo samotny prijimac.... |
gsmobil
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 496 |
![]() |
|
gsmobiljenže karta je pasivní zařízení,jako kabel ,který je u televize vypojen,tady se nemusíš bát R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Spojka HDMIRe: "...uz jsem to tu psal a vubec vsude pisu,HDMI je primo propojen na procesor...."- ako kde, každý normálny výrobca tam použije nejaký ic s hdmi protection, CM2020 alebo niečo pod., cena cca 1,- € - zrovna tak ako v tom šitoidnom openboxe s11 čo mám práve na stole, tam ochrana je. Ale máš pravdu, je hodne strojov kde je hdmi prifarené priamo na cpu, ako napr. v GM9080 - inak solídne spravený receiver a takto to výrobca domrvil; |
Kvinto
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 448 |
![]() |
|
Kvintoa přece se točí R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
@gsmobilUž jsem se dlouho ne zasmál, jake zde pises ptakoviny!Čip je v plastu, jedine, ze by proslo přes Tebe nekolik kvolt??? |
amper
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 310 |
![]() |
|
ještě jednou kabel HDMI ,můžete mi to vysvětlit ?Je nějaký rozdíl u kabelů HDMI 1,3 a 1,4 např. Alza prodává kabely 1,4 High Speed, stíněný, podpora 3D má např. tento kabel lepší kvalitu obrazu HD a 3D , nebo ten levný kabel hdmi 1,3 je stejný na kvalitu obrazu . díky |
jirka6090
![]() |
|
Tu máš vysvetleniehttp://cs.wikipedia.org/wiki/High-Definition_Multimedia_Interface#HDMI_1.3;) DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Spojka HDMIProsím koupil jsem si na rozbočený HDMI Rozbočovač HDMI/HDMI 1-2 - KÖNIG . Signál jde ze stolního počítače na dvě TV najednou . Na jednej TV jde obraz i zvuk normálně a na druhou TV Panasonik jde obraz blbě ( je jedno zdali je zapojena jen jedna TV , nebo dvě najednou v rozbočovači ) , vždy je tmavší obrazovka , špatně se čte co je tam na internetu zobrazeno i na plný jas , ale pokud posunu na počítači jakýkoliv obraz- stránku třeba seznam . cz z prava do leva , tak se v TV na který to blbne stránka jak jsem psal třeba SEZNAM.CZ rozvědcuje NEBO ztmavuje ale je stále přes obraz taková 1 cm fialová čára .I když kabely prohodím tak pokaždý stejný .První TV JDE bez problémů i NA OBOU VÝSTUPECH HDMI SPRÁVNĚ z rozbočovače jEN TEN PANASONIK PLBNE .Zkoušel jsem ho do všech 4 vstupech hdmi v TV .Bez Rozbočovače HDMI/HDMI 1-2 - KÖNIG to chodí dobře v TV panasonik bez problémů jako by si Panasonik s ním nerozuměl . Je to možný a první TV je SAMSUNG tam vŠe OK . Prosím kde mám hledat závadu ? Kabely HDMI měněny ,výstupy z rozbočovače prohozeny , zkouška na obouch tv najednou i samostatně každá TV ZVLÁŠT a výsledek stejný . |
amater3389
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 494 |
![]() |
|
@JirkaRozdíl v kabelech 1.3 ...1.4 poznáš, až budeš stavět dom. kino. Audio přes vlákna se teď už moc nenosí a je to taky kabel navíc, a navíc dosti zranitelnej. HDMI 1.4 by mělo především podporovat tzv. AudioReturnChannnel/ARC/, což je způsob, jak dostat audio z telky, která je napojena na AVReciever, zpátky do Recieveru. Televizní kabel máš obvykle píchlej přímo do telky, navíc tam máš někdy kartu, když jedeš třeba na UPC kabel apod. Telka je jako monitor, ale zvuk ze signálu, kterej je píchlej přímo to telky, třeba satelit, nebo DVB-T, se takhle dostane jednoduše do beden. To ARC musí ale umět taky ta telka, zpravidla je to na HDMI č.1 a bejvá to pod samicí vyraženo.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
![]() |