Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Jaký měřák? Combolook S2T2C vs.Atom Light Plus

Zdravím vespolek :-)

prosím o radu, příp. o zkušenost,zejména od Vás, kteří některou z těchto mašinek máte osahanou.
Pro nastínění situace: Do nedávna jsem měl k dispozici měřák který mne trošku zmlsal (AMA 300 od KWS) který je ale firemní a já si potřebuji pořídit svůj. Chci něco, co má šanci se časem zaplatit, tak zatím váhám mezi dvěmi níže zmíněnými.

Combolook color s2t2c
+cena (umím ho za cca 900E)
+V ber i C-ber v DVB-T
+konstelační diagram (ale jen v dvb-S/S2)
-absence V-beru u DVB-S :(
-absence echa (zatím jsem se bez něj vždy obešel i na poměrně velkých TV rozvodech)
-absence konstelačního diagramu u DVB-T a C

Dotazy:
-je spektrák dost rychlý reálném čase?
-dá se nějak inteligentně (třeba tím bočním knoflíkem ) scuknout spektrum aby bylo na obrazovce celé a nebo alespoň třeba horní pásmo? Jsem zvyklý nastavovat družice podle spektrální obálky.
- je ten konstelák v QPSK /8PSK použitelný? Viděl jsem jej jen na fotografii ale přijde mi že je ha 2 věci Ale jak říkám, je to jen z fotografií. Každopádně z AMA i z EvoMaxu jsem zvyklý na něco jiného.
- umí analogovou TV? Má analog C ale není to omezeno jen na S-kanály? Naladím na něm i kanály co jsou v STA, tedy řekněme od C3 do C69 v CCIR a OIRT..??

ATOM LIGHT PLUS
+ celkpvě působí profesionálněji
+ Vber a C ber ve všech měřených DVB..
+Echo (ovšem nevím jak moc dobře chodí a hlavně, zda je nutné jak jsem psal tak zatím jsem se bez něj vždy v pohodě obešel a nechybělo mi
+ vizuálně snad použitelný konstelák, ikdyž jeho použitelnost je s otazníkem, k velikosti displaye (zvláště u QAM 64 nebo 256...?
-obavy z foliové klávesnice
- o cca 20.000 CZK vyšší cena

Dotazy:
-je spektrák dost rychlý v reálném čase?
-dá se nějak inteligentně scuknout spektrum aby bylo na obrazovce celé a nebo alespoň třeba horní pásmo? Jsem zvyklý nastavovat družice podle spektra.
- je ten konstelák opravdu použitelný?
- umí analogovou TV?
- má za případné výhody opravdu smysl připlácet těch 20.000?

Prosím, neměl by někdo k dispozici CZ návod ke Combolooku k nastudování? Zajímá mne hlavně obsluha,především obsluha spektráku, aby se s tím dělalo dobře.

Moc děkuji za Vaše odpovědi..
Mára

Mára
Registrace: 1/2014
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 71
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jaký měřák? Combolook S2T2C vs.Atom Light...

5km. ;)

Co se týká displeje atd. nejde vubec o obrázdy, jde o spektrák. Tam se mi ten ONE moc nezdá. Ten ONE nema T2 v základu, to už bych bez potřeby T2 a za málo koukal na Scout T2. Pozor, T2 znamená druhá generace pro DVB-T, nic společného s DVB-T2. ;)

Ja bych ti dal email, ale tady se to nesmi :)))

Až budu mít doma HDTAB7, tak se nějak spojíme a zájedes es se na nej podívat.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Saxon

OK. Není problém. Na toto fórum hodím často. I když 95% příspěvků mi nepřináší, tak nikdo nemá patent na rozum.Takže i zde se něčemu přiučím.
Až budu mít vyřízené bydlení, tak se nějak ozvu. :)

andel666
Registrace: 2/2010

Ještě se koukněte na stránky primedigital.eu

jsou to levné modely měřících přístrojů z produkce ROVER. Též je tam několik zajímavých strojů a nejen cenově...

například T2 Expert, nebo Easy Meter

On Air!

Saxon

saxon

Kde sa daju pozriet ceny?

dodiak
Registrace: 7/2011

@Saxon, dodiak

díky za ty odkazy, akorát by mě zajímalo kde nejlevněji jako normální smrtelník bez IČO nakoupit. Ty rozdíly v cenách jsou fakt drastické

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Galerie: gunter

Poptat se v Sortec a Allcom.

On Air!

Saxon

gunter, saxon

@gunter: Ak mas nejakeho znameho s ICO, podla mna by mu nerobilo problem ti to na seba zobrat, kedze su to pre neho vydaje a nie prijem, co sa mu moze hodit. R^

@saxon: aj som si myslel...skor ma tie ceny zaujimaju informativne, kedze fakt tie pristroje vyzeraju celkom zaujimavo.

dodiak

@Saxon

to je jasné-to je oficiální dovoz a Allcom navíc silně předražený

gunter

Saxon, Dodiak

Ty přístroje z Primedigital vypadají zajímavě, je to nějaký derivát Rovera tak by to mohlo chodit... Koukal jsem na Youtube. Pěkné :-) Jen se mi nepodařilo vygooglovat nějaké ceny..?

Pak mám dotaz, kde se dá splašit ten Atomlight Plus za těch necelých 1200E..? nepodařilo se mi ho najít... Zatím jsem ho nejlépe vyčmuchal za nějakou nepatrně lepší cenu z Allcomu..:-( Za 1200 už by mne možná ani nepálilo to T2..
Nicméně, asi mám nějakou díru ve vzdělání, protože do přečtení Saxonova příspěvku jsem žil v tom že ta T2 je DVB-T2 tak se asi budu muset vnořit do studia :-) V čem se to liši...?? Nebo, prosím, kde bych našel relevantní podklady pro nastudování...?? Děkuji :-) M.

Mára

těch 1200€ by zajímalo i mě

gunter

Máro

Jseš si jistý, že oba mluvíme o stejném přístroji? Ja jsem mluvil o jednostandardovém přístroji Rover Scout T2. Nechci, abychom dělali zmatky.

On Air!

Saxon

gunter, mara

U nemenovaneho distributora mi po prihlaseni svieti cena tesne pod 1200€ s DPH a po odhlaseni cca 2200€, tak neviem, ci je problem u nich alebo co. Tu cenu som si vsak vsimol po tom, co sa tam objavil nastupca Atom Light+.

dodiak

saxon

Ty si to nejako pomotal ;)

dodiak

dodiak

Můžeš být konkrétní?? Co jsem pomotal?

On Air!

Saxon

k mému příspěvku ze 13:17hod

Pro upřesnění pro slovenské kolegy: Mé upozornění na zkratku T2 patřilo výhradně k přístroji ROVER Scout T2. V tomto případě neznamená, že by tento model uměl měřit standard DVB-T2, ale že se jedná pouze o druhou generaci přístroje pro měření terestrické normy DVB. Z té mojí věty je to podle mě jasné, ale asi ne pro všechny, tak sorry.

On Air!

Saxon

For Saxon, for Dodiak

Saxone, tak to se omlouvám, špatně jsem to pochopil, tak mi zatrnulo, že mi něco hooodně uteklo, děkuji za vysvětlení...:-)) Dají se někde dohledat ceny k těm Roverovým derivátům...? koukal jsem ale, že ty Easymetry (ani ta 2) asi nemají echo...?

Dodiak, a bylo by možné zjistit u kterého distributora...? Je to zajímavé, protože ta pultová cena (2200) je na druhou stranu dost vysoká, o víc než o 10.000 CZK vyšší, než u českého oficiálního distributora...?! Ikdyž, v DE je to cena na pultě běžná...

Mára

mára

Ceny Primedigital mi zatím nejsou známy. Zkusim něco poptat na zmíněných adresách. To echo tam nejspíš není, to odlehčení se musí někde projevit... ;)

On Air!

Saxon

@Mara

Cenu presne 1188€ mi ukazuje na stranke Sortecu. Len teraz neviem, ci tam maju chybu alebo je to realne pravda, kedze MO cenu ukazuje cez 2200€. Je mi to trosku zvlastne, lebo napriklad ROVER MASTER STC NEW ma cenu skoro rovnaku, ako Atom Light+ :lookaround: Asi bude najlepsie, ked tam napises alebo rovno zavolas, ci je to pravda, alebo sa pomylili. Cisto teoreticky to podla mna je mozne, kedze uz ma nastupcu, ale to by cenovo spadol cca o 600€, co je relativne dost a viem o par jedincoch, co ho nedavno kupovali este skoro za 2000€, co by ma asi dost nas...lo Rv

dodiak

@Mara

Pre istotu som z tej stranky urobil printscreen, ak by si to chcel vidiet ;)

dodiak

at nezakladam nove vlakno, pridam dotaz zde: ktery z tech "lepsich" m.p. ma i ASI vystup ?,
dik za info

kaos
Registrace: 2/2009

@Mara

Kolega nieco zistoval a popri tom sa popytal na ten Atom Light+ a to bola naozaj realna cena, akurat to boli posledne kusy a ze uz sa nepredavaju. Za ten HD ONE STC dal kolega original s T2 (teda uz s moznosotu merat DVB-T2) necelych 1400€.

dodiak

Jestli chcete znat ceny přístrojů Primedigital a možnost jejich koupě, tak mi nějak předeje kontakt na vás. Mam vsechny ceny, ale na tomto míste nic uveřejňovat nechci.

On Air!

Saxon

Saxon

mě by to zajímalo,pokud by tě to neobtěžovalo,rád uvítám info přes SZ na konkurenčním webu abecedy,nick mám stejný,díky

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Na kterem webu? Ja jich moc nenavstevuju, vlastně zádný. To je fakt v (nevhodné slovo)i, ze si nejsme schopni na tohle fóru předat kontakt. At jdou do hajzzlu. Rv
K memu nicku si přidej "dvb" bez tecek a pak za zavinacem "email" tečka cz. Jako u blbejch. :8)

On Air!

Saxon

@dodiak

našel jsem na webu protichůdné informac, cena za one 1400€ je zajímavá, ale má to echo?

gunter
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 71

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra