Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

jak naladit Skylink

zdravím vítěze i poražené dnešního olympijského hokeje :)
potřebuji radu,po přemístění paraboly,výměně kabelu (30m Belben H125 Al),výměna LNB ( Inverto BLACK Ultra Quad HGLN 40) se mi nedaří naladit Astru 3A k mé spokojenosti.Ladím to podle aplikace v mobilu,měřák nemám.Někde jsem četl,že se má ladit podle TA3,což jsem naladil,ale nechytnu pořady CT1 HD,CT2,déčko atd.Při sebemenším poryvu větru mi to vypadává i když kvalita je kolem 80.něco dělám špatně,ale nevím co,asi všechno,že? :D

warof1
Registrace: 1/2014
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61
Odpověď v diskusním vlákně

RE: jak naladit Skylink

provokuješ ? dolaď si sám.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

proč bych měl provokovat,tedy pokud nejsi uražený Slovák.Strávil jsem odpoledne laděním na dnešní hokej a fakt nemám náladu na blbé kecy.ale díky.

warof1

len doladiť antéu . signal 80% je málo, keď ti nejde zvyšok.
urazený ,nemôžem byť. mňa to rozhodiť nemôže. som už na to zvyknutý, že v našej zostave je hviezdny hnoj.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

warof1

odkud jsi? Můžeš mít signál 80%, ale asi jsi na jiné družici, orientačně to střihnout můžeš podle čt24 na přijímači a točit parabolou :)

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

warof

Neviem sice, podla akej mobilnej aplikacie to ladis,ale ak nemas poruke antenara s merakom, skus to podla teplomerov na prijimaci. Najidealnejsie na TP 12109 alebo 11797. Ak sa ti zadari tie naladit v pohode, pojde ti vsetko. Stelovat parabolu podla TA3 sa sice da,ale TP 11836 nie je tak citlivy ako tie, co som uviedol vyssie. R^

dodiak
Registrace: 7/2011

nejsem ani jedno ani druhé , a kam jsi dal tu parabolu ?

třeba tam máš částečný stín signálu , střecha krov, strom ??

a co tak to zkusit naladit na tom ČTHD ? :O

a víš co to je elevace ???

tonek
Registrace: 1/2009

to je právě to,co se mi nedaří.ladil jsem podle ČT24 a nic,tak jsem naladil alespon CT4 na hokej ale není to ono.jinak jsem ze Zlínska.

warof1

11836h je kravina!

Jelikož ho má na 19E das Erste, takže může "zaparkovat u sousedů"...

gunter

gunter

No zas az taka kravina to v jeho pripade nie je, kedze ak by mu teplomer vyskocil aj na 19E do "plnych" hodnot tak vie, ze ma aspon elevaciu nastavenu dobre! Pokial mu pri posune paraboly dolava nenaskocia aspon podobne "hodnoty", zrejme mu tam nieco tieni...

dodiak

Lad parabolu nejprve podle TP CT 12525/V SR 27500 FEC 3/4 CT 24, CT1 .. nebo 11973/V 27500 5/6 FANDA a pak jemne dolad podle TP 11798/H 27500 FEC 3/4 DVB-S2/8PSK Nova HD Prima HD. Nastav si elevaci na stupnici paraboly asi na 32°°pokud nejakou ma.

HYPER
Registrace: 11/2010

u sousedů naladil ČT4 a vypadává mu ČT2 a ČT HD :laughing:

a nikdo mu neradí 11836 !!!

ale TP 11836 nie je tak citlivy ako tie, co som uviedol vyssie. R^

tonek

Tak tady je to vyjímečně naprosto jasné. 2,4mm doleva, 1,8mm nahoru, 2,4mm doprava a 1,8mm dolů. Pak se podívat před sebe a setnout tu vysokou Lípu.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

@dodiak

Jde o to, že 12525V je jedinečný a nevyskytuje se na žádné sousední družici. Proto se ladí podle něj. Je to rychlejší. Jinak pokud už to naladil a signál vypadává, může být problém v elevaci,skew lnb, špatném kontaktu kablů atd.

gunter

Ta udaj elevace je samozrejme orientacni. Vse bude samozrejme ještě jinak po finalnim doladeni paraboly.

HYPER
Registrace: 11/2010

gunter

To je v poriadku, co pises, avsak okrem toho, co si uviedol, ze moze byt problem je aj moznost nejakeho tiena, pokial prekladal parabolu na ine miesto. Vylucovacou metodou na TP 11836/19E alebo 23E by prisiel na to, ci je problem vo vyhlade alebo niekde inde. R^

dodiak

díky za reakce,zítra to musím doladit :)

warof1

https://www.parabola.cz/abc/referencni-kmitocty/
Aby sa Ti nepoplietli druzice
:)))

Peep
Registrace: 10/2010

warof1

podívej,tady se dá poradit,pokud o tom něco víš,nevím ,jak moc v tomto oboru plaveš,pokud jsi začátečník a třeba lékař,věnuj se naplno svému oboru,já si taky neoperuji slepé střevo,ani neumím upéct rohlík,ani podojit krávu,neber to špatně,ale zavolej si někoho,kdo o tom ví víc,než ty,možná se ti to povede i nastavit a napíšeš díky,už to chodí,ale do prvního deště,třeba,prostuduj sekci ABC,možná tam najdeš rozumy,které se ti budou hodit,hodně štěstí R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

díky za ty referenční kmitočty.
ano,nebojím se sám sebe označit za nováčka v tomto oboru.tři roky jsem byl spokojeným uživatelem,sice mi obraz za větru vypadával,protože parabola byla na společném televizním stožáru,ale co,dělala to odborná firma tak to tak asi má být.koaxiální kabel mi vedl do bytu přímo po hromosvodu,ale co,dělala to odborná firma tak to tak asi má taky být.je mi jasné,že skutečný odborník se nad mým dotazem minimálně pousměje,proto zde již ponechám prostor pouze skutečným odborníkům
R^

warof1

tak to sorry

musíš počkat do večera až přiletí VÝR :bigeyes:

Rv :laughing: Rv

:))) :laughing: :crying: :8)

tonek

Jaký ten stožár pro společnou anténu má průměr trubky,kolik je na něm dalších parabol .Proč to vedla vedle hromosvodu,proč ten přívod neudělali do bytu pomocí slaňování a jeho upevnění na fasádu nebo případně stoupačkami v bytovce.Vše je taky o ceně montáže a možnostech přívodu koaxu do bytu.

Fanyn
Registrace: 11/2007

A hlavně je střecha domu plochá,šikmá a stožár je upevněn na střeše jakým způsobem.Např. na výtahový šachtě....

Fanyn
Registrace: 11/2007

@warof1

To nebyli odborníci ale bastlíři, bylo by nejlepší, pokud byse na to přišel mrknout někdo opravdu odborně zdatný. Pokud nemáš pořádně zafixovaný stožár a nějaký pofiderní svod-pak je to na draka. Moje rada, pozvi někoho jiného (než ty bastlíře), ať to našteluje nahoř, případně vymyslete řešení na novou konzolu. Koax-pokud to jde po dohodě se správce domu protáhněte přes technicko šachtu v chodbě domu.

gunter

stožár je ukotven pevně,ale má vůli v uložení a i za mírného vánku se chvěje.proto jsem dal parabolu jinam.kabel již mám taky vedený jinudy.jestli jsem správně pochopil referenční kmitočty,tak jsem naladil na 11797 History HD DUT a Eurosport HD DUT a oba jedou bez problémů.Na 12525 mrtvo :-/

warof1

odpoj

3 fousy z quadu !

a máme o čem psát ! :laughing:

tonek
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra