![]() |
|
Problém se Sportem 1 u Technisatu po 4.2Provozuji sat přijímač Technisat Digit HD 8 SX s modulem a motorickým otáčením. Po posledním přeladění frekvencí fy Skylink dne 4.2.2014 došlo u stanice Sport 1 CZ ke skutečnosti, že v přijíamči Technisat šel pouze zvuk a místo obrazu byla celá plocha barevných kostek. Skutečnost jsem řešil s odborníky renomovaných nejmenovaných satelitních firem. Pochopitelně jsem situaci nechtěl řešit doporučenou výměnou púřijímače náhradou Skylink redy. Do dne 4.2.2014 přijímač s kartou Skylink výměna ICE 01, modulem Diablo Light ver 2.3. předělaným na Diablo ver. 2 s příslušnou náplní šlapal na 99 % pouze s občasným "vytuhnutím" při několikanásobném rychlém přepnutí provozovatelů a transpodérů.Po menším laborování a zkoušek jsem přišel na to, že závada je v komunikaci a spolupráci po ose karta SkylinkICE-modul- přijímač. Odbornými firmami a Skylinkem předpokládané špatné nastavení motoru se nepotvrdilo, protože stejná závada byla i na druhém místě s jinou anténou a přijímačem ARIVA 200, klteré pracovali bezchybně a Technisat stále se stejnou závadou. I já jako stojař jsem pochopil, že mám pouze možnosti: buď vyměnit provozovatele s jinou kartou(staré karty zač.čísl. 3 pracovaly bezchybně), která bude s modulem pracovat, nebo přijímač, nebo modul který by pracoval bezchxbně. Příjmem DVB-T to řešit nemůžu, protože v údolí řeky Svratky pod hradem Pernštenem tento nejde.Takže jsem se obrnil trpělivostí a začal zkoušet moduly, které mám z minulosti. Nakonec jsem zjistil, že stařičký CW modul EUROCAM (s červeným popisem) v přijímači funguje a stanice Sport 1 CZ opětovně bez problému jede. Hurá, ale na jak dlouho, než zase na Skylinku provedou nějakou přelaďovací revoluci a brknou opět posluchačům sat TV na nervy.. Bohužel Fy Skylink, dovozce a výrobce Technisatu tato skutečnost nezajímá Občane, posluchači sat.TV vyřešsi a DODO. Doufám, že některé vlastníky Technisatu HD 8 SX bude výše uvedený problém zajímat a pomůže jim odstranit jejich problém |
rybarz47
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 24 |
![]() |
|
TechniSat TechniCrypt Irdeto CI+Skus dekodovaci modul TechniSat TechniCrypt Irdeto CI+ tu je jeho recenzia. https://www.parabola.cz/clanky/4703/technisat-technicrypt-irdeto-ci-plus-novy-dekodovaci-modul-irdeto/ V podstate mozno budem mat podobne problemy lebo prave temu pred tebou som zalozil ja. |
karamelka
Registrace: 2/2013 Příspěvků: 395 |
![]() |
|
RE: Problém se Sportem 1 u Technisatu po 4.2Mám taktéž přijímač Technisat HD8-SX s modulem SMIT IRDETO už několik let, a vše šlape jak má. I po výměně karty za ICE, i při přelaďován žádný problém.Myslím, že firma Technisat ani prodejce Technisatů firma OMKO, nikdy k těmto přijímačům modul DIABLO nedoporučovali. |
neuzil
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 528 |
![]() |
|
rybarz47správne si to napísal. "Fy Skylink, dovozce a výrobce Technisatu tato skutečnost nezajímá".A dokonca tieto firmy ani nezaujíma či bude tvoj prístroj správne fungovať, keď ho ponoríš do akvária, napojíš napätím 400V namiesto 230V alebo pripojíš namiesto na signálu LNB paraboly izobvú prutovku. Strojcom tvojich problémov si ty sám. Tak ako ti píše neužil, nikdy nikto neodporúčal diablo do technisatu. rovnako ako do benzínového motora nikto neodporúča naliať naftu. ale zakázať ti to nemôžu. Tentokrát je tvoja sťažnosť značne off-topic. A tie ťažko odborné firmy, ktoré doporučovali výmenu spoľahlivého prijímača za skylink ready prosím už radšej nevolaj. Mohol by si pri ďalšom probléme dopadnúť ešte horšie. Prajem naďalej ostrý obraz. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
RE: Problém se Sportem 1 u Technisatu po 4.2Dagy ted jsem po delší době zkousel svůj druhy Technisatstar S2 s modulem Technisat Technicrypt Irdeto a zjistil jsem, ze me kostickuji programy z TP 12207/V DVB-S2. Je to divny mělo by to byt ok. Dela to i s CAM modulem Mascom CRW/IR sw 1.27 . Navíc jsem zjistil, ze asi po hodine provozu zacne pomalu postupne klasat hodnota kvality na TP 12525/V DVB-S CTcka z 10,7 na 9,9 dB. Ten mensi pokles je i u Astry1 na TP 12226 a 12480. Rano když jsem prijimac zapl, tak tam byla kvalita dokonce 8,6 dB na TP 12525/V a pak se po nejakem case vratila na hodnotu 9,8 dB. Pokud ale modul vytahnu z prijimace, tak se hodnota kvality vrati zpet na hodnotu 10,7 dB. Je to zahada. Pokud pripojim na koaxiál, který je vyveden ze ctvrteho vystupu LNB QUAD jiny prijimac nebo Technisat SIR, tak zadny pokles kvality nebo kostickovani obrazu na TP 12207/V nepozoruji. Vse je ok. Je to divny. Zemni smycka to urcite není. Asi me nezbude nic jiného nez to poslatdo servisu. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 657 |
![]() |
|
RE: Problém se Sportem 1 u Technisatu po 4.2Hyper, zdiagnostikoval si pokles kvality v prijmači. Trúfol by som si teda tvrdiť, že to nemá nič spoločné s modulom.otázka je prečo tá kvalita kolíše. |
Dagy2
![]() |
|
RE: Problém se Sportem 1 u Technisatu po 4.2No to bych taky rad vedel. Když tam zapojim na 4 vystup Technisat SIR, tak ukazuje stejne hodnoty kvality jako na druhem vystupu LNB. Mel jsem tam i v provozu na 4 vystupu SD prijmace Homecast 3000CR a Optikum 4050CX po dobu minimalne 3 hodiny a vse ok. Zrejme bude problém nekde na desce. Asi filtrace. Pripada mi to jako by doslo nekde na desce k nepatrnému poklesu napeti když se uvede do provozu i modul. SW mam v prijimaci uplne ten poslední. Zavolam do servisu a uvidíme co bude dal. Koupil jsem ho v akci v Euronicsu za 1500,- Kc. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 657 |
![]() |
|
RE: Problém se Sportem 1 u Technisatu po 4.2Děkuji všem za cené a dobře myslené rady, které jistě využiji při příštím přelaďování Skylinkem. Pro doplnění. Modul Diablo jsem v Technisatu pochopiteně nepoužíval na doporučení fy OMKO. Tato firma mě při řešení problematiky e.meilem doporučila nákup nového přijímače Skylink redy. Modul Diablo jsem použil z toho důvodu, že mám doma za dobu provozování sat. přijímačů od roku 1990 již 7 ks typů různých modulů. Pro informaci tento modul pracoval bezproblémově v Arivě 200, HUMAXU HD i cord 500, Technisatu DigiPlus STR 1X, Techn. HD 8SX, Humaxu 5500Cl. Ostatně je to špičkový modul, který umí cca 7 kodovacích systémů, který jsem měl doma po éře příjmu Digi TV, a nechtěl jsem problematiku provozu Techn. HD 8SX řešit dalším novým modulem. Ale pro zajímavost proč jsem neměl žádné velké problémy s Humaxem iCord 500, a 5500Cl,které šlapou od té doby co je mám a s původním modulem v době zakoupení, proč není problém s Arivou 200 (po opravných firmware). Jediný problém byl s Technisatem HD 8 SX, který jsem odstranil modulem DIABLO a jeho provoz byl do posledního problému. Nejhorší ze všech mnou provozovaných přijímačů však vždy byl Topfieldem 2050, který leží ve skříni a ten si nerozumí ani s DIABLEM.Pokud pominu mnou dva první provozované analogové přijímače fy PACE jako nejlepší se jeví HUMAX iCord 500, který jede stále se strařičkým prvním modulem a se kterým jede od zakoupení. Tento mě doporučili pracovníci OMKA a to byl skutečně dobrý kup. |
rybarz47
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 24 |
![]() |
|
rybarzči je diablo špičkový modul nemá zmysel riešiť (ani o tom nepochybujem že skutočne je).Technisat je na moduly pomerne dosť citlivý. výborne a úplne bez problémov (tiež viac ako 5 rokov) mi v ňom chodia pôvodné moduly Technisat Multicrypt CRW/CNX. Nikdy žiaden problém ani s kartami ICE výmena, potrebovali len upg softu cez OTA pretože na ne chodily zápisy pre CRW ale nechodili zápisy pre ICE karty. Keď si ale prečítaš dlhé vlákno o ISIO zistíš, koľko problémov bolo dostať do funkcie paralelné nahrávanie dvoch programov s modulmi Smit, Mascom a nakoniec Technicrypt Irdeto. Pritom Technicrypt CRW moduly s ICE chodili prefektne. Tí čo sa rýchlo spamätali kúpili posledné CRW moduly... značkové prijímače sú zdá sa s akceptáciou modulov a dekodovaním snáď z dôvodu rôznych ochrán autorských práv ďaleko problematickejšie než lacné prístroje typu Ariva. Je smutné že ti práve autorizovaný predajca doporučil vyhodiť plnefunkčný prijímač. Povedal si im aj to, že tam máš diablo? A že funguje všetko okrem Sport1 CZ ? |
Dagy2
![]() |
|
![]() |