![]() |
|
Připojení LNB twin na multiswitchAhoj,snažím se vymyslet funkční kombinaci. Jestli je možné twin konvertor (dva kabely) připojit na multiswitch a mít možnost připojit více více přijímačů. Jde o to, že tahat další dva pro quattro je nereálná věc. Jde to nějak zprovoznit? Díky |
lukin
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 433 |
![]() |
|
RE: Připojení LNB twin na multiswitchAno pokud se spokojíš se dvěma ze čtyř "stavů".Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Připojení LNB twin na multiswitchTrochu amaterská otázka, A jak se dělí Low a High frekvence? Skylink případně freesat by mi stačil. |
lukin
![]() |
|
RE: Připojení LNB twin na multiswitchTak trochu jsem zalovil, jestli je High od 10600 tak pro příjem CZSK programů je to vhodné řešení. |
lukin
![]() |
|
RE: Připojení LNB twin na multiswitchV Skylinku a Freesate sa používa iba "horné" pásmo. Teda stačí twin. Na využitie "dolného" pásma multiswitscha možno pripojiť z druhého LNB twin časť programov z Astry 1 na 19,2 E; Eurobirdu 1 na 28,5 E; alebo z Amosov 2,a 3 na 4,0 W prípadne Atlantic Bird 3 (teraz Eutelsat 5) na 5,0 W. Pri nastavení paraboly na 4,5 W idú obidva. |
fansat
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 297 |
![]() |
|
RE: Připojení LNB twin na multiswitch10 600 a 9 750 MHz sú frekvencie oscilátora. Hranica prepínania pásiem medzi H a D je pri príjímaných frekvenciách okolo 11 650 MHz. |
fansat
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 297 |
![]() |
|
RE: Připojení LNB twin na multiswitchja by som dokonca povedal, že štandard ktorý nastaví bežný SAT prijímač ako prepínaciu frekvenciu L/H pri voľbe "jednoduchý LNB" je 11700 MHz. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
počty a výpočtyty frekvence a pásma se překrývají !např pro příjem 11700 při LO=10600 je MF 11700-10600=1100Mhz a pro LO 9750= 11700-9750=1950Mhz běžné receivery přijímají 950-2050Mhz. ale jak dokáže Dagy na ty dva kabely připojit tu A19.2 spočítat nedokážu !?!? :8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Připojení LNB twin na multiswitchKua tonku seš chytrej až to bolí. Využít dolní pásmo msw chce Fansat ne Dagy. A správně píše využít msw ne tyto dva již použité kabely. Takže třeba i druhou anténou někde jinde. Jenomže to bys nebyl ty, aby sis nezapomněl rýpnout. A ještě blbě.Vlastně nic nového. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
omluvaDagymu!a poděkování tomíkovi že mne na chybu upozornil. Tak snad tu bolest vydží!. :8) |
tonek
![]() |
|
ještě,žejste to spolu dali dohromady,jinak ostuda paraboly,krásná spolupráce R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
přijde na toKolik a jakých přijímačů ???Možná by ti pomohlo slůvko UNICABLE ? |
tonek
![]() |
|
RE: Připojení LNB twin na multiswitchpřipojit na multiswitch a mít možnost připojit více více přijímačů a UNICABLE ? |
pierrepetr
![]() |
|
multiswitchPotřebují pouze v hradciNormální se bez něj obejdou a ještě maj kabel v rezervě! :8) |
tonek
![]() |
|
ale otázkazní jasně |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Připojení LNB twin na multiswitchVelice hezké, vyjímečně zareaguji stejným stylem: Zato ty jsi zdejší výkvět :laughing:Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Připojení LNB twin na multiswitchJoj, chlapi. :) myslím, že odpověď ve stylu, že CZSK platformy používají H pásmo mě dostatečně uspokojila a vzal jsem si šestkový MS od EMP. K tomu hodím terestrál a cájk. :)Díky |
lukin
![]() |
|
Tomik535no to je tedy "vyjímečně zareaguji stejným stylem",jiný jsem od tebe nikdy nečetl |
pierrepetr
![]() |
|
lukin,ale tonkova nabídka "UNICABLE ?" je k zamyšlení nad ním samým,zbyl by ti kábel,mohl bys dát 2x UNICABLE ? a to by byla bomba :bomb: ,cenová a ty kvalitní přijímače k tomu |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Připojení LNB twin na multiswitchJá myslím, že vzhledem k ceně MSW, a všeho připraveného je unicable zbytečně dražší a složitější. :), ale někdy zvažuji zkusit unicable, osobně jsem to ještě nedělal. |
lukin
![]() |
|
@lukinStačia ti aj dva káble na ktoré pripojíš až 5 prijímačov. V prvom rade potrebuješ Unicable LNB,(napr. LNB Edision SCR - 1 Unicable), na ktorý pripojíš cez Unicable výstup až štyri prijímače (samozrejme musia všetky túto technológiu podporovať), v jednotlivých satelitných prijímačoch v nastavení LNB sa každému pridelí iná frekvencia z možných (1210 MHz/1420 MHz/1680 MHz/2040 MHz) a ešte máš jeden priamy výstup na piaty prijímač. Prijímače sa prepoja medzi sebou jednoducho cez LOOP. V tomto prípade je trochu drahší konvertor. Je možné použiť aj zapojenie pomocou unicable splitterov, ak nemajú prijímače výstup LOOP... Stačí si vybrať. ;)DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 084 Galerie: Maneto |
![]() |
|
Manetoasi bych neřešil krávoviny,vázat se na přijímače,které to zvládnou a cenově si nepolepší,navíc LNB,které už má,ten multipřepínač vidím ,jako nejvýhodnější řešení v tuto chvíli ,bude se modlit,aby šítlink nepřecházel do lowbandu |
pierrepetr
![]() |
|
tomíčkuještě jednou díky za opravu , jenom technická pozn:když jdou někde natáhnout dva (nové kabely pro Low Band) tak stoprocentně tam jdou natáhnout i "4" slovy ČTYŘI. Nicméně máš můj obdiv že víš co kdo myslel. Zavěrem otázka proč jsi třeba neopravil veřejného činitele který by měl vystupovat na jiné úrovni než my pěšáci !!!??? Nebo je tohle správný češtin ? cit : Ještě jednou jsem dáš něco takového tak půjdeš napořád,teď máš dovolenou abys ses nad tím zamyslel :8) |
tonek
![]() |
|
RE: Připojení LNB twin na multiswitchUsměrňuji k zemi jen takové anarchisty co opovrhují jakýmkoliv respektem či pravidly jako třeba ty nebo vortimond..K technické..měl jsem na mysli, že k němu natáhnout nejspíš nějak půjdou, ale kvůli špatné dostupnosti (či možných pozdějších architektonických změn) třeba jen z jiného místa, než kde je umístěna první parabola. Takže třeba z vedlejší stěny baráku, kde už nemusí být vidět na 23.5 ale může zbývající vstupy využít z jiných družic. Možná je to pro někoho představivost trochu složitější..ale to opět není žádným překvapením. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
![]() |