![]() |
|
Zesilovac SAT signaluahoj, mel bych dotaz. Mam 90cm parabalu, konvertor black inverto pro 23,5 a 19,2 svod 20m kabelu. SD programy jedou v pohode pro obe druzice. Ve chvili, kdy chci HD, 19,2 jede, nicmene 23,5 HD uz jsou na hranici prijmu, nekdy jdou, nekdy ne. zkusil jsem napojeni kabelem cca 3m (konvertor-prijimac) a obe druzice HD jsou OK. Napada me jedine - svod 20m ma velky utlum a signal pro HD uz je na hranici prijmu, navic ve svodu jsem musel vlozit meziokenni pruchodku (privre se do okna). Poradite mi, jak se s tim vyporadat? Novou parabolu, novy konvertor kupovat nechci, meziokenni pruchodku musim nechat, nebot nemuzu vrtat do zdi. Predem diky za tipy! |
MLOK
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 135 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
RE: Zesilovac SAT signalužiadny zosilovač.presne nastavenú parabolu, kvalitný koax a "kvalitnú" okennú prechodku /nie tu bielu ale tu taku tu bronzovu/ a nemože byť problem |
noces
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
RE: Zesilovac SAT signaluBlbosť,žiadny zosilňovač signálu.Treba nastaviť dobre parabolu,na Astre 1/19,2 E/ musíš mať signál na 100 % a kvalitu min.na 80 %,na Astre 3(23,5 E/ na 90% a kvalitu min.70%,ak to tak nie je,tak je odfušované nastavenie paraboly.Ja mám kábel dlhý 28 m a nemám najmenšie problémy s prijmom.Všetko si poriadne skontroluj,"F" konektory,kvalitu káblu,priechodku a pod.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
RE: Zesilovac SAT signaluDiky za rady. Konektory mam nove, kabel take. Utlum se projevuje opravdu delkou kablu, pripadne pruchodkou. Satelit jsem instaloval v Belgii - na vice nez 76% (hadam sila signalu) se u 19,2 nedostanu ani za boha, 23,5 jsem na 74%, pritom zde prijimac vykazuje vetsi BER (chybovost) - toto plati pri pouziti kratkeho kabelu. jakmile napojim na cele reseni, plati co jsem psal vyse. Myslite, ze tedy zesilovac neni spravne reseni, mam tedy sahnout po kvalitni pruchodce? jeste vyzkousim napojeni bez pruchodky :) |
MLOK
![]() |
|
RE: Zesilovac SAT signalunový kábel neznamená dobrý kábel. ťahal som 65m z hnusnej digi paraboly do Arivy koax Cavel sat752 a neni problem už roky.dobrý nápad je napojiť to bez prechodky uvidíš ako sa to zachová a či je problém tam. |
noces
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
sám sisto opravil,průchodka je sviňa,na různých frequencích různý útlum,to už radši zkus pobouchat kladivem koax a skřípni ho do okna :))) :O :))) |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
RE: Zesilovac SAT signaluTu bílou potvoru jsem jednou úspěšně zkusil (provizorní řešení do konce zimy), takže problém bude nejspíš někde na začátku..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Zesilovac SAT signaluurčite vyhoď okennú priechodku, biela je absolitne nefunkčná, možno navrtaj dieru do rámu okna niekde v rohu |
zoly
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 561 |
![]() |
|
RE: Zesilovac SAT signaluMám dvě bílé průchodky,kábl 35m,a běží vše bez problémů. |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 128 |
![]() |
|
RE: Zesilovac SAT signalu@jjery, možná je někdo uzavírá napříč ;)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Zesilovac SAT signaluZkusim tedy bez pruchodky... kabel se nezda byt zas az tak spatny, ale parametry nevim. hlavne je divne, ze se nedostanu na vice jak 76pct. kazdopadne doporuceni na zesilovac nevidim ani jedno. |
MLOK
![]() |
|
RE: Zesilovac SAT signaluMě taky ariva nedá víc jak 77%(Sd)85%(Hd)ty teploměry na každém stb ukazují něco jiného,nemůžeš na to spoléhat :OSkylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 768 Galerie: jackino |
![]() |
|
MLOKUž ti to tu napsali jiní, mimo příp. problém v průchodce je to naprosto jasné, blbě nastavená parabola a na blbě nastavenou parabolu ti nepomůže ani zesilovač ze zlata, takže nevím co stále řešíš, od doby registrace by jsi o tom už mohl něco vědět.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
@BIDLOdiky za radu, parabolu proste lip nesesteluju a se zesilovacema nemam zkusenost. Pruchodka pujde :) diky |
MLOK
![]() |
|
RE: Zesilovac SAT signaluzkus opravdu vynechat tu okenní průchodku,mám s ní špatné zkušenosti-velký útlum signálu a problémy s HD stanicemi |
Vladimír Z
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 44 |
![]() |
|
RE: Zesilovac SAT signaluja by som nezgrlosil na tvojom mieste a zavolal si ozajstneho odbornika s meracim pristrojom v dB a nie suntom s teplomermi a percentualnymi kravinami :fuming: inak okrem toho zobral 8 mm vrtak a presupoval ram okna :)) pripadne stenu a vykaslal sa na prechodky na ktorych som uz neraz nameral az neskutocne utlmy...nic nemam
|
loon
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 786 |
![]() |
|
BIDLO"blbě nastavená parabola a na blbě nastavenou parabolu ti nepomůže ani zesilovač ze zlata"" zkusil jsem napojeni kabelem cca 3m (konvertor-prijimac) a obe druzice HD jsou OK." to si odporuje :))) :O :))) |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Zesilovac sat signaluSkusal si to nastavit s meracim pristrojom? Ja som v UK a bez meracieho pristroje je hlavne Skylink po zmene FEC na niektorych transponderoch tazko nastavit no s merakom je vsetko OK. |
misoUK
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 38 |
![]() |
|
RE: Zesilovac SAT signaluMerak jsem nezkousel, mam jen ten zakladni. Delal jsem to podle stupnice na prijimaci...3m kabel (konvertor receiver) - HD ok. 20m kabelu + pruchodka - HD ko. takze pruchodka pujde prvni ven, pak budu zkouset dal. podle vyzarovacich diagramu, by i v Belgii melo byt vse na 60cm parabolu, ale to fakt nehrozi. BBC mozna, ale CT bez rezervy. Navic parabola miri pomerne dost do zeme, takze clovek musi mit vyhled. |
MLOK
![]() |
|
MLOKa to je takový problém na pět minut pootevřít okno a místo průchodky tam dát F-spojku,hned vidíš,jestli to jde,nebo je problém jinde,třeba v koaxu? :))) :O :))) |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Zesilovac SAT signaluv Anglii v oblasti Manchesteru je elevace zhruba kolem 24,5 stupne pro Astru 3B, takze obdobna situace bude i v Belgii. Odhaduju to na něco kolem 26 stupnu. MLOK to by odpovídalo s tim sklonem troch vice dolu oproti slonu paraboly na nasem uzemi. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 657 |
![]() |
|
opravaV Belgii je to zhruba kolem 29 stupnu v oblasti Bruselu. Dal na zapad to samozrejme klesa. |
HYPER
![]() |
|
HYPERnechápu ,co to má s jeho problémem,3m od paraboly mu to jede OK,po 20m a průchodce ne,že by se kvůli délce kabelu a průchodce měla měnit elevace paraboly???? :))) :O :))) |
pierrepetr
![]() |
|
MLOKVse si muzes zjistit na webu digitalnitelevize v polozce satelitni vysilani- vypocet nastaveni paraboly v dishpointru, kde zadas tvou polohu mista v prvním okenku a ve spodnim vyberes Astru 3A,3B 23,5E a potvrdíš GO a získáš potrebne orientacni udaje pro nastaveni elevace paraboly a skew natoceni konvertoru LNB. Predpokladem je také nastaveni spravne orientacni hodnoty na stupnici elevace je i kolmost drzaku paraboly. Pak parabolu samozrejme ještě jemne doladíme podle stupnice sily signalu a kvality na co nejvyšší hodnoty pokud nemame merici pristroj. Pro stabilnejsi prijem z Astry 3B je i dulezity spravneho uchyceni LNB monoblocku nebo dvou samostatných konvertoru LNB pokud. Pro Astru 3 je lepsi uchytit LNB monoblock do objimky za pravy krk a levy bude volny při pohledu za parabolou. To same plati i u samostatných LNB uchycenych v multifocusu pro dva konvertory LNB. |
HYPER
![]() |
|
HYPERnejsi v jiném vlákně?,jemu to chodí OK na 3metrovém kabelu OK,tak ho nehoň,aby si rozdrbal nastavení paraboly :))) :O :))) |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Zesilovac SAT signaluSamozřejmě že tou spojkou mohl za minutu vyloučit vliv té průchodky, ale jestli ho to doteď nenapadlo, tak to asi fakt nemůže dělat každý. Ale jinak byl dnešek poučný. Technisat vyráběl 4 verze digitsim S2 a tři znich měly minidin konektor. Kam jinam bych pro takové zkušenosti chodil? ;)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |