Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-T přijímače

Jaký kombo DVB S2/T2

ahoj, tak mi přišla první složenka s poplatkem za Sky link, no a tak s nima končím. Chtěl bych poprosit o doporučení nějakého obyčejného kombo přijímače , skoro se v tom nevyznám, nevím která značka za něco stojí, která ne. Na tv se skoro nedívám, ale rodina ano.. Než jsem sem napsal, tak jsem něco načetl, abych nebyl úplně za vola..
Tedy, chtěl bych kombo HD DVB T/T2 S/S2, Mpeg 4, určitě usb na přehrávání filmů z flashky, musí to mít scart a plnou podporu češtiny. Nahrávat nechci, hd tam taky nepotřebuji. Internet nevím jestli by mi tam k něčemu byl, ale možná by to taky bylo dobrý, třeba You tube pro prcka na pohádky, aby mi nevysedával u pc..
Chtěl bych prostě nějaký obyčejný, ale spolehlivý stroj bez zbytečných funkcí a taky se nehodlám zabývat nějakým přehráváním firmware.. Antény mám na střeše, oba svody až k tv, takže opravdu jen zapojit a čučet. Na satelitu poběží jen Astra 19.2.
Moje původní představa byla, aby to mělo ještě dvd přehrávač, ale když jsem sednul k netu a začal hledat, tak jsem zjistil, že taková mašina asi neexistuje, nebo ano???
Mohl bych koupit jen set top box, satelit mám (Topfield TF6000CR a taky nějaký malý Dreambox, někde na půdě - ten jsem musel tenkrát vyměnit za ten Topfield, protože v něm nejely Irdeto karty, ale na Astru stačí..) ale chci se zbavit jedný krabice.. a taky mě láká mít programy seřazené v jednom.. Klidně můžete zkusit doporučit i nějaký samostatný hd dvb t2 set top box do 1300kč, třeba se ještě rozmyslím..
Cena za kombo nevím, nechci do toho moc cpát- 2-3 tis.
Díky moc za vyčerpávající rady..asi mi to dost pomůže při výběru, protože jsem z toho mimo, když vlezu do nějakýho eshopu..

Suchac5
Registrace: 5/2014
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jaký kombo DVB S2/T2

Napr.Amiko mini HD combo+redukce scart-3cinch.

juro1970
Registrace: 5/2010

kombo

juro ti dal dobrý tip

kanon
Registrace: 2/2007

Amiko

Díky za tipy! No tak na ten jsem ani při procházení eshopů nenarazil a je ze všech nejlevnější a má vše co chci, krom scartu, což se dá vyřešit tou redukcí, jak píšeš..a tu vlastně mám, zapojenou od tv k věži a má tam volné opačné/vstupní cinche..
Zatím je to jednička, něco o něm počtu a uvidíme.
dík

Suchac5

Diky za tipy a suchemuc5 za vtipy /nechci HD, ale T2 jo, vyměnil dreambox za Topfield a pod/

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

z jahody na znak...

Nebo můžete doporučit HD DVB-T2 do 1300kč...

to nestojí ani výměnný C/T/T2 tuner do VUčka.

Osobně bych šel třeba do VU+UNO2, stojí to víc, ale má to budoucnost.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Ferguson

Som spokojny s Ferguson Ariva 252 combo.JB

pepo4321
Registrace: 3/2010

Reakce na příspěvky výše

pro Tukana:
Dreambox jsem vyměnit musel, když mi tam nechodila Irdeto karta, je to DM500S - pokud by ho někdo chtěl.... zkoušel jsem najít někoho, kdo by mi pomohl/poradil to rozchodit, pár lidí mi tvrdilo, že to jde, ale nikomu se to nepovedlo... je mi jasný, že se to s Topfieldem nedá srovnávat, ale já jsem jeho funkce už stejně nepotřeboval, měl jsem ho kdysi dávno z určitých důvodů, které tu nebudu rozvádět...
Jo a tím hd co nechci, jsem myslel interní disk..

Ano, Ferguson Ariva 252 combo jsem měl vyhlédnutý, co myslíte, který je bezproblémovější Ferguson a nebo ten Amiko a umí ten Ferguson třeba You tube??

Suchac5

Já bych to rozvedl - EMU Digi TV ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

pro drobka

Něco mnohem zajímavějšího, než EMU digi tv, to ještě digi tv ani neexistovala, tuším.. :))) :))) :sly:

Suchac5

Golden Media Wizard Voote. Levný, jednoduchý. R^

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Suchac5@ To si nemůžeš někde sehnat ICE kartu?

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

no tak jiné emu nebo šarika ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

Jak jsem psal, moc satelitům neholduji, takže vůbec netuším, k čemu by mi ICE karta byla??
Teď mám Irdeto Sky link, jestli je to ICE nevím, malými písmenky to tam napsané je.. ale já jim nechci platit ten poplatek..nebo to jde i bez něj?? Jasně že bych radši zůstal u satelitu, než přecházel k pozemnímu vysílání, ale nejsem profík, abych si poladil Dreambox a měl vše zadara..
Nebo je tu snad někdo, kdo by mi to v Dreamboxu DM500 S rozchodil??

Suchac5

Do T2 tuneru, v jakémkoliv provedení, je teď předčasné investovat...

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

ta cinska sranda o ktery se tu nekolik stranek zpet psalo cloud ibox 3 se dela v provedeni S2+T2 za 115$ od zlutaku+doprava :) a ma to enigmu :) tak na to domaci hrani za ty prachy idealni.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Hm, asi jsem Ti křivdil, protože provokatéři už dál nereagují a Tys vypadal jako jasný provokatér. Musíš si srovnat priority, abys nakonec něco nekoupil a pak byl nespokojen. A neboj, nic není zadarmo, ani na tom dreamboxu, všechno má svoji cenu...To kombo je dobré řešení, linux s výměnnými tunery, jak naznačil Saxon /o une2 jsem ještě neslyšel/, ale to je cenově někde jinde, ale budeš určitě spokojený. Je to všechno o penězích...To amiko /ferguson/ Ti poslouží taky. T2 neřeš, do té doby, než to bude aktuální, receiver vyměníš znovu.

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Suchac5@ Nahoře píšeš cosi o tom, žes musel měnit DM500S kvůli tomu, že tam nechodila Irdeto karta, takže proto píšu, aby sis sehnal kartu ICE, která tam chodí.

PoldaS

PoldaS

Teď mám Irdeto Sky link, jestli je to ICE nevím, malými písmenky to tam napsané je..

Nejspíš ji má ale ono je to úplně jedno, prchajících lidí od DVB-S k DVB-T je teď hodně. :lookaround:

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

Když budu prchat od S k T, tak mně na to stačí HD DVB-T2 set-top-box za 13 stovek Zircon T2 nebo o polovinu levnější Zircon T a nebudu shánět nějaký předražený kombo. A obzvlášť pokud je v dotazu jasně uvedený, že ze satelitu se bude přijímat 19,2E. K tomu si stačí nechat Dreama.

PoldaS

Poldo, v tom dotazu je taky jasně uvedený, že se chce zbavit krabice a mít prg. v jednom seznamu ... ;)

lance
Registrace: 10/2008

Tam je toho uvedenýho víc:

"chtěl bych kombo HD DVB T/T2 S/S2"

"hd tam taky nepotřebuji"

PoldaS

Zircona T2 raději ne. Mám ho a nadšen nejsem.

BIDLO

Zajímavej poznatek! Co mu chybí? Předpokládám problém s muxem 4 a co ještě? Uvažoval jsem o něm, ale asi už nebudu...

PoldaS

ještě jednou chci upřesnit co jsem myslel tím "hd tam taky nepotřebuji", asi jsem to blbě napsal a myslel, že to každý pochopí... Bylo tím myšleno hard disk... tedy interní disk
Je ale jasné, že momentálně nepotřebuji ani HD obraz, ani DVB T2.. ale zas si říkám proč kupovat staré technologie, když cena není zas o tolik rozdílná...

Suchac5

ano a jak píši výše, chci se zbavit krabice, nebo spíš nahradit dvě jednou, mít programy v jedné bedně, atd, fakt mě mrzí, že nemůžu vyhodit z okna i dvd přehrávač a nahradit to nějakou krabicí co bude mít vše... a také bylo jasně napsáno, že chci se Sky link skončit a ani nemám zájem to nahrazovat něčím levnějším, prostě nechci platit nic..proč bych také měl, když doma čučíme jen na Čt1, Čt2, Čt4 sport Čt24, Eurosport, ARD a ZDF.
Prostě nejsme televizní rodina, máme to jen jako doplněk když jsme po opici a nedá se nic jinýho dělat, případně večer na zprávy...
:sly: :)))

Suchac5
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra