![]() |
|
Jen pro znalce. Kvalitní spoj dvou koaxů?Zdravím. Problém: Je potřeba kvalitně propojit dva značkové koax. kabely na střeše paneláku v Ž.B.. Jeden koax vede od společné sat. paraboly pod zatepleným střešním pláštěm (nedá se vyměnit ani jinak obejít)do malého plast. rozvaděče nad jednou ze stoupaček na střeše tohoto paneláku. Druhý koax pak pokračuje z tohoto rozvaděče v husím krku dolů po plášti budovy pod zateplením. Oba instalační firma původně spojila "F" spojkou a přetočila vulkanizační páskou. Délka konců je jen cca 10 - 12 cm. Je to již po záruce. Už jsem tam tu "F" spojku měnil 2x a zase to po 1/2 roce zlobí. Jak to vyřešit? Snad už jen středy sletovat, doplnit izolaci, překrýt stíněním a zavulkanizovat... Díky za INFO. |
Ládys
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 305 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 90 | |
![]() |
|
Sorry to mabyt na nika Morouse. :))) |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 661 |
![]() |
|
to kubaTaky jsem se divil, vzhledem k tomu, že dole byly navrtané a neobsazené některé díry pro koaxy, jsem čekal špatný stav. Možná pomohlo slunce, které na krabici svítilo. Uznávám kvalitní "zábal" do pásek s lepidly, to nic nemění na tom, že krabice překvapila a píšu tady o své praktické zkušenosti. Můžeme se vzájemně školit o rosných bodech, závislosti vlhkosti vzduchu na teplotě a podobně. Viděl jsem zkorodovaný zesilovač v anténní krabici a také naprosto neporušený a nerezavý "plochý" symetrizační člen, kde koroze nebyla ani náhodou...Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
HyperAno, černý s pěnouI když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
Pascal a námrazaKdyž v zimě stojí auto venku v mrazu, skla namrznou a před jízdou se musí pracně oškrabávat.Když stojí totéž auto za stejných podmínek pod přístřeškem bez bočních stěn, skla zůstanou do rána naprosto čistá. Co na to Pascal? Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: Jen pro znalce. Kvalitní spoj dvou koaxů?Pascal by pravil, že skla mají teplotu okolí, tedy venkovního mrazu, a vzdušná vlhkost nebo mlha na nich zkondenzuje a postupně namrzne. Pokud máš vnitřek kabiny vlhký a dochází k odpařování, např. z mokrých koberců apod., namrzne Ti sklo i z vnitřní strany. Totéž v bytě. :laughing: :laughing:Když stojí auto vedle a nepadá na něj mlha, tak někdy zůstanou skla čirá. Zkus na sklo ale dýchnout, nebo při velkém mrazu olíznout. V té krabičce, kam se dostane vzdušná vlhkost, se vnějším vlivem okolí, např. slunce zvýší teplota, měděný drát ale odvádí teplo rychleji než plast, dojde k jeho ochlazení a vlhkost se na něm vysráží. Tak nějak to bylo od Pierre myšleno Kapišto?? :laughing: R^ R^ Zkus se někdy podívat v garáži pod auto, třeba pod podběhy a tak, možná tam najdeš množství malých kapiček, které tam visí jako drobné hrozny. To je zkondenzovaná vlhkost nebo-li voda. Jak známo, nejlepší odrezovač je díra. Totéž platí i u té krabičky. Ale přesto bych doporučoval udělat to, jak napsal Maneto 12.05.2014, 16:03.48 I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Morouslépe bych to nenapsal,snad budou ti chytráci s nedochozenou osmou třídou v klidu,u nás říkáme,nejlepší těsnění je díra,ale je fakt,že pro kšeft je lepší,každý dva roky jezdit měnit F-spojku R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 393 |
![]() |
|
PierreObčas se někdo uhodí do hlavičky a potom mu to nezaostřuje do ohniska a má vidiny. Tu osmou třidu bych sem netahal, spíš mě mrzí, když chceš někomu pomoct nebo něco vysvětlit, tak z tebe druhej dělá (nevhodné slovo)a.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Morousto máš pravdu,ale o tom je veřejná diskuze,přísedící si nevybereš,i u píva se najdou kydoňové,ale ty na pokyn zklapnou,jinak by dostali od dalších po tlamě,tady ty kydy musíme trpět,i když se pro neználky mohou tvářit jako inteligentové co vylezli ze sedmé A ,zase jsem rád a doufám,že takto neradí tiše v soukromé zprávě,tam nedohlídneme,tady je to jasně pro ostatní vidět a nikdo to nemaže,pokud nejde o závažnou věc,je to tady navěky R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Jen pro znalce. Kvalitní spoj dvou koaxů?jen se kluci pochvalte. Ale že plácáte bludy a Pascaly dohromady, to vám jaksi uniká. Já už přestávám věřit, že to myslíte vážně.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
kubavěř tomu,že ti to někdo žere R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrpetrmìsto nic neříkajících vět vysvětli jak souvisí vlhkost v otevřené krabici s Pascalem a potom se posmívej.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubadobrej postřeh,nikdo nikde nepíše o otevřené,nýbrž netěsné,to by myslím stačilo,už jsem dostal vynadáno,abych na tvoje kraviny nereagoval R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Jen pro znalce. Kvalitní spoj dvou koaxů?Zaujímavé, že roky používam napr. vonkajšie DiSEqC prepínače v originálnom kryte s otvoreným spodkom, F-konektory ničím neobalujem, konvertory používam so sťahovacím krytom (jedine na ALPSoch používam originál gumenú ochranu) a nikdy mi nič nezhrdzavelo... Stačí po inštalácii prejsť mastnými prstami po konektoroch a aj po rokoch sú stále ako nové... ;)Mám vyskúšané a zdielam ten istý názor ako @pierrepetr : Najlepšie tesnenie je diera. ;) DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
ManetoNaprostý souhlas, jen ten Pascal je silně mimo.O jiném tu řeč není.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Jen pro znalce. Kvalitní spoj dvou koaxů?Kuba, Pierre - chlapci, pozor na tlaky hlavně váš krevní :) je s vámi sice sranda, ale příště než si začnete brát do huby fyziku a ctihodné pány jako byl např. pan Pascal tak si aspoň nějaké ty vědomosti ze základky zopakujte, protože už jste ze školy evidentně pár let pryč a je to tady od vás přímo festival trapnosi... jeden o voze druhý o koze, tentokrát ovšem zaperlil jako první pierre s vyrovnáváním tlaku plynů "do spojů" v ant.krabicích... :))) koroze spojů má souvislost s kondenzací vzdušné vlhkosti na ladkém povrchu a se vzlínavostí vody, a provrtaná ant. krabice zespoda je dobrá proto, aby mohla prostě a jednoduše odvětrávat a nedržela se uvnitř vyšší vzdušnou vlhkost než je v okolí (viz efekt zapařeného sáčku) co je celá věda. Ona úplně ideální by byla ant. krabice smontovaná za horkého letního dne 100% hermeticky utěsněná, jenže to prakticky téměř nejde udělat nehledě na pracnost, takže je lepší ant. krabice prostě nechat větrat ;)Jednu ant. krabici hermet.utěsněnou tmelem jsem nedávno po asi 20 letech provozu rozebral a všechno uvnitř vč.předzesilovače jako nové |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 388 |
![]() |
|
lancelépe bych to nenapsal. R^Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
to MorousO kondenzaci na studených kovových předmětech se nemusíme přít, stejně tak pokládám proletovaný spoj za lepší než šroubovaný i zvláštní pásky beru.Kovové kryty přepínačů Diseqc v krabici nebyly natřeny tukem a vůči atmosférické vlhkosti nebyly chráněny vůbec. Přesto nezkorodovaly, ač podle logiky věci měly. Možná, kdyby krabice byla trvale ve stínu, například na severní stěně budovy pod střechou, že by už dávno byly přepínače ve šrotu. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
já mám radšišroubkyhttp://www.scienceworld.cz/neziva-priroda/proc-rozpad-kovovych-struktur-v-zime-4180/ ale to olovo to trošku brzdí R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
šroubkypovažuji za nejméně vhodné řešení. Vlivem doteku několika druhů kovů v jednom bodě dochází k rozpadu spoje v poměrně krátké době.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Jen pro znalce. Kvalitní spoj dvou koaxů?Inac uz niekto tu spominal kabel s vzduchovym dieelektrikom. A tam vody v akejkolvek forme môze byt dost. Takze najradsej odvetramy spoj v krabicke, pripadne ku konci leta po odpareni niejakej casti(mozno väcsiny vlhkosti) spojit vodotesne-vulkanizacna paska, alebo radsej spoj ako to robia u tlf kablov, ked su oba kable so vzduchovym dieelektrikom zabezpecit prechod vzduchu medzi oboma spajanymi kablami. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 647 |
![]() |
|
kubajistě máš na mysli makročlánek,to je předpoklad šroubového spoje,jen kuba by cpal pod měděný šrouby hliníkový drát,čímž nechci urážet tvůj nick R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
piererpetrKolego OK se fakt z to ho to vlákna stává KOZINA, je to ok, že NEŠTĚKÁ. Jinak Petře přijeď na sraz. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
CES.........no docela bych rád,nevím jak to bude časově,předělávám byt a jestli bude moc práce,no ještě je čas,možná tak na otočku,na chlastání asi ne R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Jen pro znalce. Kvalitní spoj dvou koaxů?Petře, "makročlánek" , nevím co zamená v tvém podání makro, ale pokud bych někdy potkal hliníkový koaxiální kabel, tak bych ho pod šroubky opravdu nedal.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubau tebe to pochopím,že nevíš,zkus se někde zeptat,nebo i "google" ti poradí,než se tady ztrapňovat neznalostí,i "seznam" ti najde dost odkazů,já ti to voslit zbytečně nebudu,ta osmička ti prostě chybí,ale nikdy není pozdě dostudovat R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 90 | |
![]() |
|
![]() |