Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

LNB a signál nechránime pred dažďom zadarmo ?!

Čo poviete na toto ? ;) http://www.solideurope.sk/news.php?readmore=662

PeterHumax
Registrace: 3/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: LNB a signál nechránime pred dažďom zadarm...

Co ? Stranku alebo ten kryt na lnb? To druhe nie je novinka.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Možno to nie je novinka, ale pozri sa koľko ľudí to zatiaľ praktizuje. :8)

PeterHumax
Registrace: 3/2007

U nas a v okoli malo. Sem tam v alpach a norsku a podobne to vidis.......

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Nakoniec aj slovensku vlajku na aute ma len par exotov... ;)

liquere

liquere

Tých exotov bude celkom dosť pozri na špz-tku :))) ja tam vlajku mám :laughing:

VU+ UNO 4K SE-S2X OpenATV 6.4 75°E-5°W parabola FTE 105, DG 240S Speedy, Lnb IBU ,TV LG 55SK8500P

markus176
Registrace: 11/2010

Co pri tom citis? Ked stojis na cervenu niekde a vsetci okolo pozeraju na teba ako aha dalsi blazon, nic osobne len môj postreh s premavky.... ;)

liquere

Nechce sa mi nejak velmi verit, ze to moze vyrazne pomoct pred dazdom. Mozno ale pred lepivym snehom by to mohlo byt ucinne.

JanoHels
Registrace: 1/2006

Tá vlajka je na tej špz-tke z výroby,čo by som mal cítiť? :)))

VU+ UNO 4K SE-S2X OpenATV 6.4 75°E-5°W parabola FTE 105, DG 240S Speedy, Lnb IBU ,TV LG 55SK8500P

markus176
Registrace: 11/2010

Jano - ano hlavne sneh a lad, vraj
MArkus - ja som myslel vlajky na aute, nie na spz-ke.... :8)

liquere

Markus ty myslis ten znak, tu dvojkusu na tom trojcecku, to je ine.

liquere

epg rádiá a fta, už asi nieje v móde,tak sem treba vešať iné sprostosti.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

raz v zime ma jeden chujar zavolal vymenit parabolu.Dovod?Utrhnute rahno,na ktorom mal namontovanu takuto "striesku"...kombinacia mokry sneh,mraz+novy sneh a sunt parabola :-D

DM500, 500HD, 8000, VU+Duo, QBox HD, Topfield SRP2100 Skylink MULTI HD, UPC Direct, Hello HD, TnK, SkyIT Toroidal T90 /42E, 36E, 28E, 23E, 19E, 13E, 9E, 5E, 1W, 4W, 15W, 30W/ Gibertini OP 150, SuperJack 24" Pioneer PDP-LX5090H, Loewe Individual L

Nextwave
Registrace: 1/2006

Podle me toto neudela s destem vubec nic. Snad na ten lepivy snih, ale ten jsem zazil jednou za 5 let, a kvuli tomu takovou monstrozitu nekam cpat urcite nebudu.

Mikek
Registrace: 7/2011

s tímhle

kšiltem tady už mával tonek,tak se možná někdy ozve R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Úplná zbytočnosť... V našich končinách v poslednej dobe prakticky už nesneží. A mať to ako ochranu pred dažďom? To že bude LNB relatívne suchý mi moc nepomôže, keď je obloha pri prietrži zatiahnutá a leje jak z krhly... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Ja len pre zaujímavosť napíšem.Zmysel to malo iba pri jednom druhu LNB a to pri inverto multiconected,či ako sa ten ich nezmysel vola!Pri tomto LNB to fungovalo.Lebo naň nesmela ani rosa byť a signál padal,vyskúšané! LNB išly do hája aj strieška

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO

mám to vyzkoušeno

Já to zkoušel v praxi. Při hodně silném dešti jsem měl výpadky signálu. Tak jsem dal podobný vlastnoručně vyrobený kryt na LBN. Od té doby i při hodně silném lijáku mám příjem bez jakých-koli výpadků. Pro znalce-anténa byla vždy před i po namontování seřízena na 100% příjmu. Toď moje zkušenost z praxe, ale nikomu nic nevnucuji, já jsem spokojen.

fergus
Registrace: 12/2007

fergus-suhlas,ja to používam už 6-7 rokov,štvorťek duralu,štyri dierky :8) ,ohnuť previazať a hotovo,mám 2 paraboly(giber.),poznať to vtedy ked sa signál dostane na hranicu,na prvej telke(má menšiu uhlopr.)to kostičkuje a vypadáva zvuk, na druhom všetko o.k.(moja skusenosť)skusil som to aj tak,ked v daždi pozrel%,utrel LBN a pozrel%,hned skočili hore,ved do každého LBN ide 12 voltíkov a signál je nejaký energetický tok,či nie?voda a elektrina- :bomb:

pietrolam
Registrace: 11/2011

U nas v nizine tento rok ani zimne gumy neboli potrebne, mozno tak tyzden. Ale ked niekto je v horach, kde raz nasnezi a potom sa to drzi pol roka, parabola je menej dostupna tam to moze mat vyznam.

liquere

pietrolam:

"skusil som to aj tak,ked v daždi pozrel%,utrel LBN a pozrel%,hned skočili hore"

Presne toto isté som chcel poradiť tým, ktorí radi diskutujú bez argumentov, stačí takto vyskúšať a hneď bude mať debata zmysel.

"ved do každého LBN ide 12 voltíkov a signál je nejaký energetický tok,či nie?voda a elektrina"

Tak ale toto si prehnal, pletieš si prekážky v šírení elmag. žiarenia (difrakcia signálu) s izolačnou schopnosťou krytov konvertorov. Pri poriadne vyrobenom konvertore nemôže vadiť dážď ani pri 18-tich "voltíkoch"!

Eman
Registrace: 4/2007

@Eman

Keby som si nevyskúšal použitie podobnej striešky a tiež utretie konvertorov počas dažďa a následné prekrytie fóliou na čas potrebný k odsledovaniu prípadnej zmeny SNR, nedovolil by som sem napísať... Rodiel bol maximálne 0,25 dB, v % približne 1% pri norme DVB/S2 a modulácii 8PSK. To bolo úplne zanedbateľné a nepresvedčilo ma o používaní takejto ozdoby... Samozrejme že percentá šli počas búrky, alebo silného dažďa dole, no aby sa signál udržal na hodnote za stavu bez dažďa, musel by som čierne mraky nabité elektrickým nábojom z ktorých sa lejú prúdy vody, odsunúť poriadne bokom, aby nestáli v smere príjmu... ;
Určite záleží aj na použitých konvertoroch. Ja používam úplne obyčajné od starých CHESS Edition II, Megasat Diavolo, Gold Editon LS-016, Golden Interstar GI-201, Inverto Black Ultra až po klasické ALPS Single. Žiadne kvapky vody im nevadia... Jediné čo im vadí je hrubá vrstva mokrého ťažkého snehu, keď už nie je poznať kde sa ktorý konvertor nachádza. Poslednú zimu som ho raz omietol... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Maneto:

Veď Tebe som nič nevyčítal :)
Inak fajn, že si tiež prispel vlastnou skúsenosťou. Ja som to tiež nikdy neskúšal, aj keď ten nápad som už dávno videl. nemám dôvod, platí to, čo si napísal vyššie:

"musel by som čierne mraky nabité elektrickým nábojom z ktorých sa lejú prúdy vody, odsunúť poriadne bokom".

Eman
Registrace: 4/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra