Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Ariva + HDD

Pořídil jsem si Arivu 203 a mám dotaz zda Ariva obecně ( 100,200,102.202.....) utáhne přes USB 2,5" HDD bez extra napájení. V návodu píší , že připojovaný disk by měl být s externím napájením. Máte s tím nějaké zkušenosti ? Předem děkuji za info.

shiraz
Registrace: 8/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ariva + HDD

Arivu sice už cca 3-4 roky nemám, ale používal jsem úplně bez problémů externí hdd 2,5´´ Samsung portrable 320GB. Nikdy jsem neměl žádný problém. Origo kablík od hdd měl cca 12-15cm. Zkoušel jsem i nějaký externí 500GB a ten mi šel taky. Jak by se ale chovala s větším diskem na delším kablíku těžko usuzovat. Někde jsem četl, že jak velikost disku, tak délka kablu hraje v tomto případě roli.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Re:Ariva + HDD

Arivu 200 provozuji již delší dobu. Mám u ní trvale připojený 3,5", 500G externí disk Digitus, napájený samostatným zdrojem , který jede bez problému. Dnes jsem zkušebně připojil externí disk 2,5" WD, 250 G, který mám trvale napopjený u PC k zařízení Sharkoon. Disk nemá samostatné napájení, je napájen po USB kabelu. Ariva bez problému tento minidisk načetla a přehrávala nahrávky, které jsou na tomto disku uložené. S Arivou by neměl být problém, je to levnější přístroj, ale v mnohém předčí jiné renomované značky sat. přístrojů.

rybarz47
Registrace: 2/2014

Mam 2 Tb 2.5" bez externého napájania a funguje OK

pizzman
Registrace: 3/2007

Re:Ariva + HDD

Všem díky za info :-)

shiraz
Registrace: 8/2008

Napájení přes USB je standardně 5 V/0,5 A.
Pokud některý disk vyžaduje větší příkon než těch 0,5 A, mohou nastat problémy - hlavně při startu...

47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E

Děda Petr
Registrace: 10/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra