![]() |
|
Jaké kompresní konektory?Ahoj,jaké doporučíte ven na LNB kompresní konektory ke kabelu Nordix CM407 Cu PE ( http://goo.gl/Wjdzzf )? 10 Kč / ks - PCT-TRS-9-NT http://goo.gl/h3DOxt 10 Kč / ks - PCT-TRS-6-NT http://goo.gl/UCdxRf 20 Kč / ks - Cabelcon F-56-CX3 5,1 Většinou jsem se tady na fóru dočetl o tom Cabelconu, ale trochu se mi nelíbí, že je 2x dražší než ty PCT. Navíc u těch dvou vybraných PCT nevím jaký je v nich rozdíl - asi to bude hra desetin mm. Někde jsem se dočetl, že ten PCT-TRS-9-NT dokonce pasuje na Belden H125 lépe než Cabelcon. Používáte někdo ty PCT? Kompresní konektory na 5 mm kabely jsou méně používané? Já že jsem jich nalezl podstatně méně než na 7mm kabely. P.S.: Kleště mám. :-) |
xtreo
Registrace: 5/2014 Příspěvků: 42 |
![]() |
|
RE: Jaké kompresní konektory?kup si china za 1kc/ks a nevyplakavaj ze su Cabelcony drahe..kua bud na to mas a robis to poriadne alebo si žgrlo, flakas to a na vsetkom setris... potom po tebe musi aj ta robota tak vypadat ! |
furicka
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 458 |
![]() |
|
RE: Jaké kompresní konektory?Děkuji za názor, kterého si sice vážím, nicméně mi šlo spíše o nějaké relevantní porovnání, či přímou zkušenost s oběma výrobci konektorů. Kompresní konektor za 1 Kč jsem nikde neviděl a přijde mi to až nereálné. Já bohužel zatím přímou zkušenost s kompresními nemám a vzhledem k tomu, jak jsem již psal, že jsem se dočetl i to, že PCT-TRS-9-NT se někomu zdají lepší, tak jsem se před objednáním chtěl poradit. Právě, že bych to rád udělal pořádně, ale to nemusí vždy a nutně ve všech případech znamenat kupovat jenom to nejdražší. |
xtreo
![]() |
|
RE: Jaké kompresní konektory?bud tam ten kabel jde a nebo ne. Vždy je to jenom oplechovaný banánek. |
jarik
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 94 |
![]() |
|
@jarika co povrchova uprava, vodotesnost a konieckoncov aj prevedenie zavitov.. |
furicka
![]() |
|
furickaSkor ten kábel nevydrží roky, ako nejaka netesnosť konektorov. :))) |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
pokudsi pamatuju, tak nedávno jsi tu řešil nějaký multifokus, čili pokud jsi kabel už objedna, měl jsi jednoduše u prodejce řešit i vhodné konektory. Pokud to řešíš dodatečně, což není zrovna to nejjednodušší řešení, musíš dodržet stanovené průměry konekorů pro daný kabel.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Jaké kompresní konektory?Bohužel v dnešní době prodejci kolikrát ani nevědí co prodávají. Já jsem si objednal s kabelem i konektory, ale oproti deklarovanému popisu a videu v eshopu neměly konektory gumové těsnění na straně zařízení, tak jsem je vrátil a teď sháním jiné. |
xtreo
![]() |
|
@PISTOK153nemaj strach ked pouzijes BELDEN celomedenny tak ten ta prezije.. pokial vsak kabel nakupujes v akcii v NAY tak sa necuduj ze do pol roka ho mas off |
furicka
![]() |
|
@xtreokabel si vybral dobře, narozdíl od různých internetových tlučhubů s ním mám velmi dobré zkušenosti, ven používám jen tento a nebo cavel 703B PE. Ale k věci, každý dobře udělaný konektor je ve své podstatě voděodolný, použít můžeš i obyčejný s gum. kroužkem uvnitř, stačí když na kabel pak dáš smršťovací bužírku, přetáhneš, zafénuješ-hotovo. Taky znám montéry co používají speciální sprej. Ono ta gumová objímka na komp. konektoru nevydrží v dnešním agresivním prostředí věčně.tak to moc neprožívej, skoč do elektra, vem kus kablu ssebou, vyber konektor, kup tu bužírku a koukej-fotbal je tu! Neprožívej to zas tak moc-nestavíš STA, máš to pod kontrolou na balkoně.. zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
RE: Jaké kompresní konektory?Zdar,konektory jsou to pro nasi aplikaci kvalitni a pouzitelne.CABELCON se profiloval predevsim v kabelovych CATV sitich a zde maji prislusne kompresni konektory mimoradnou dulezitost (eliminace ingress sumu ve zpetnem smeru datovych sluzeb).Jak vypada zarusene spektrum vadne aplikovanym konektorem (a jakou paseku zpusobi),by mohl vypravet TECHNIK TKR (Path trak).Cili,pokud dobre v individualni SAT technice osetris jakykoliv konektor,ktery je urcen k mechanickym rozmerum kabelu (sroubovaci,krimpovaci,kompresni) budes v naprostem klidu a pohode.Kompresaky jsou jen profi reseni soucasne technologie. Potrebujes k tomu navic jeste kompresni kleste.Na cenu se vyprdni,bude treba o (2) piva mene:). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
to xtreono je tomu tak jak uvadis, nejen ze ti vhodne kombinace kabel -konektor neni schopen doporucit prodejce, ale maji v tom hokej i samotni vyrobci (prikladem H121 vs CX3-3,7)A navic uz i ten stary dobry Cablecon to v soucasnosti taky pekne masti (cast programu uz delaji v Cine), jima me kolikrat hruza jaka zas bude nove objednana serie. Jinak na ten Nordix by mozna lepe sedel konektor 4,9, ale chce to proverit. |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
kaosano-ten je gut, volne k dostání např. Omkozgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
RE: Jaké kompresní konektory?Cablecon a PPC jsou originály, vše ostatní levný čínsko-polský shit, doporučuji stránku Cableconu a tam se podivat jaky průměr konektoru bude na tvuj kabel vhodný a ničím jiným se nezatěžovat. |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
na to tadymáme experta,zrovna je v kompotu,pozor na spojení dvou různých kovů R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
RE: Jaké kompresní konektory?Montuju pouze Cabelcon krimpovací na Cavel SAT 703 a 501 a jsem spokojen. Cabelcon si zatim svůj standard drží, snad to tak bude i dal. V audiu se držím podobne značky Neutrik, ale tady se mi uz několikrát stalo, ze konektor nemel na jedné časti tela vyriznut závit...Neutrik 15let starý ma nyni lepší kontakty, nez Neutrik starý pet let. Všechno jde pomalu do prd´´´ On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
Saxonjen poopravím"Všechno jde rychle do prd´´´" R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
RE: Jaké kompresní konektory?Jak kurs na vítězství domácích v Sao Paulu...:-)))) ty vole.... :)))On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Jaké kompresní konektory?Díky za vaše reakce. Zkusím tedy asi ty Cabelcon F-56-CX3 4.9. Na těch PPC se mi moc nelíbí, že nemají gumové těsnění mezi zařízením a konektorem (aspoň mi to tak přijde, že ho nemají). A ty PCT by měly být americké, tak to snad není úplný šunt. Tady https://www.youtube.com/watch?v=wxYUyIs5qBw je celkem zajímavé video, kde nějaký borec prezentuje právě PCT konektory. Mimo ukázky uhnilých spojů je zkouší i profouknout pod vodou... :-) |
xtreo
![]() |
|
RE: Jaké kompresní konektory?Já používám kompresní konektory f. Thomas & Betts viz http://www.amt.com/mfrcatalog/thomas-betts-rf-coax-distribution . Řekl bych,že jsou přímo stvořeny pro satelitní techniku, čili venkovní použití. Po zalisování díky gumovému těsnění není šance aby se tam dostala voda. Jsou na to potřeba spec. kleště ale v případě nouze to jde zamáčknout i kombinačkama. Po domluvě můžu zaslat vzorek. |
Modřina
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 369 |
![]() |
|
![]() |