Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Hledání signálu - skylink

Zdravím, mám příjem z astry 19.2 a 23.5, placenej mám skylink takže mi jde hlavně o jejich programy. Chtěl bych se zeptat na jakej transpondér/program se zaměřit při hledání signálu. Když na některých programech mám signál dejme tomu 90% tak jinde je jen 40%, zajímalo by mě kde je nějakej střed...jakej program zapnout při hýbání s parabolou a řídit se podle něj aby byly rozumný hodnoty i na ostatních.

stix
Registrace: 6/2014
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46
Odpověď v diskusním vlákně

zeptám se

Študoval jsi zde sekci ABC?
Nezlob se ale vypadá to že jsi SÁM neudělal proto nic proč to nejde a hned sem šup dotaz a poraďte.
A co takhle napsat další podrobnosti jako antena -lnb -přijímač?
To je asi zbytečnost že?
Nejde to tak raďte!!!

slávista
Registrace: 11/2010

RE: Hledání signálu - skylink

Vyberes si libovolny TP, klidne treba 12525-V, da se krasne poznat na spektru. Nastavis na max.uroven a soucasne kontrolujes cBER, na tomto TP musi byt lepsi jak E-6. Muzes pote zkontrolovat klidne na nejakem TP s 8PSK, ale myslim, ze lepsich hodnot uz nedosahnes.

J a
Registrace: 7/2005

11797/H; DVB-S2/8PSK, SR 27500, FEC 3/4

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

ok, diky za tipy. o vikendu vyzkousim :)

stix
Registrace: 6/2014

Dusan to napsal spravne, ale az na hodnotu FEC, kde ma byt nyní hodnota 5/6 a ne 3/4. To bejvávalo. :)

HYPER

stix

Máš zle nastavenú parabolu, eleváciu. Mal by si mať ofsetovú parabolu. Signál sa nevysiela iba z jednej družice.

karamelka
Registrace: 2/2013

Podle registrace vidím, že víš prd,takže Dušan to napsal téměř správně, ale vůbec Ti to nepomůže. Z dotazu Tvoje úroveň znalostí příjmu DVBs je jasná. Doporučuji nejdřív něco počíst a pak montovat. Montovat a nic nevědět je trapárna!
Nejdříve trochu zaplať profíkům! (pozn. já nejsem profík)!

migr
Registrace: 7/2007

Blbosť

úplne presne to napísal "Ja".

Rasto1978
Registrace: 6/2010

migr

Na profíky se vykašli,jsou na tom hůř než mi amatéři a ještě se občas přijdou radit expeti chytrý a čumí co vše máš a jak ti to chodí.
PS: Vem na ASTRA3 23E nejslabší signál to je asi 11797/H; DVB-S2/8PSK, SR 27500, FEC 3/4, t.j. na HD programy a ten vyšperkuj na maximum a pak až ti toto vše bude valit tak,třeba sport 1,Sport2 HD atd. budeš mít na 98-100% kvality signálu pokud máš dobrou parabolu a LNB, u mě parabola 105 gilberiny vše jede od 92%-100% a jedu na motor.žádná kouzla zde nejsou jen to chce abys měl šikovné ruce,a nepotřebuješ ani měřák, stačí malá televize, přijímač na balkoně a vše do 5 min frčí.

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

hery

Kolego, no jasně a upřímě a pravda - u nás monoblock na 23,5°E a 19,2°E nastavují na parabole - i SLEPICE. Na zvuk. ! !!! :))) R^ :)))

CES
Registrace: 4/2007

Vite proc jsem prestal psat clanky na parabolu a prispivat do diskuze ?
Protoze jsem si vyslechl neco o nenazranych servisech, kdyz jsem jednomu diskutujicimu poslal SM na jednu telku a ted kdyz ctu neco o tom ze jako "na profiky se vykašli, jsou na tom hůř..."
Opravdu to nestoji za to. Pak se tu dozvidate takove kraviny, jako ze dat zesilovac do antenni krabice logara (kde by ji logaro vzalo ???? ) apod..
Bohuzel, naprosta vetsina ucastniku diskuze nejsou fandove, ale kolenovrti, co nejsou ochotni dat par stovek odbornikovi, co to udela za par desitek minut precizne, presne a se zarukou.

J a

@Rasto1978

Pokud by jsi mel cestu, zastav se, pripade muzeme zajet k Jardovi. Rad bych vas oba dva videl.

J a

Ja...

dovolím si souhlasit,jenže to je ve všech oborech,kolenovrtů je čím dál více,asi to přináší doba,staví dům,tahá elektriku ,pokládá plovoučku,maluje, natírá,obkládá koupelnu,dělá střechu,staví pergolu,pokládá dlažbu,montuje anténu,zlatý český ručičky R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Amatérizmus a diletantství... Liány kabelů visících po fasádách. To jsou ty zlaté české ručičky? Děkuji, nechci.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

PRO - J a

ano máš pravdu , ale jsou právě obrácený zkušenosti , že si zavoláš odborný servis neli dva jednomu dáš 700 kč on tam 1 hod něco dělá a řekne víc to nejde , za 1 měsíc protože to třeba stále blbne zavoláš druhému 850 kč ten pomluví toho prvního mechanika oba tam lítají se super měřáky a zastávaJÍ SERVIS NA SATELITY , jedena firma se zabývá Skylinku a druhá je na všechny společnosti , satelity i DVB-T , Výsledek stejný výmluva , že to víc nejde naladit nebo udělat , pak přijde nějaký lojza bez ničeho je pravda trvá mu to třeba i 2.3 dny ( všechno rozebere i přehraje SW ATD. ) a jde to ( ani to třeba nemusí být špatnou parabolou ) .

standa111
Registrace: 11/2009

PRO - J a

Tyhle případy slyším od kamarádů mechaniků často Pak se nediv , že je odpor k profíkům a berou si je někteří lidi jako nouzi , nebo tomu doopravdy nerozumí a satelit umí zapnout a vypnout . R^

standa111
Registrace: 11/2009

Koneckoncu laik, kdyz si s tim pohraje, tak tu parabolu nastavi stejne jako ten "odbornik". Delat vedu z nastaveni paraboly ci anteny je znak dnesni doby, ale u tech, kteri se tim zivi, to chapu :) Doba neni dobra, tak z kazdeho prdu, umele vytvorme komplikovanou zalezitost, hlavne kdyz to sype.

JerryG
Registrace: 9/2013

Stix, ale není z těch co si to v klidu nastaví sami. Soudím dle jeho prvního příspěvku. Pokud se na to, ale i tak chce vrhnout doporučuju postup od "Ja".

Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)

wladys
Registrace: 2/2009

pro J a

vykašli se na to Radku, nejen zde se stává pravidlem, že člověk, který něco umí a něco dokázal je zesměšňován různými brouky pytlíky a samouky. Nestojí to za reč. Ať si to každý dělá jak chce-třeba podle těch pásků síla/kvalita.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Radku

písnem mail, rád by som, len neviem či to bude možné.

Rasto1978

Rasto1978

klidně ho písni-ale napřed si přečti pravidla tohoto fora.
Hlavně pravidlo 5-nepoučitelní zůstanou nepoučitelnými. :-/ Rv

slávista

Tady jsou spíše dva problémy pánové. Jeden je to kolenovrtařství /a držgrešství/ poněvadž na anténáře si dneska chce hrát skoro každý a tudíž to u nás taky tak vypadá a ten druhý je pro ty co jsou rozumní a chtějí to svěřit odborníkům, rozlišení toho zda-li je ta či ona firma patlalská nebo profesionální poněvadž těch prvních se dnes taky vyrojilo asi tolik co hub po dešti.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Tak pěkně se nám ta diskuse tady rozběhla /profíci kontra amatéři/ a stix ani nenapsal, jestli má monoblok, šilhání, nebo to chytá "všechno" na jedno "širokopásmové" lnb-čko. Jak výstižné...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

slávista

strč sa do (nevhodné slovo)e, niečo som zverejňoval ? asi nie, tak sa ukludni. Inak toto úbohé fórum mi je u (nevhodné slovo)e, kludne znesiem aj trvalý ban je mi to šumafuk :-)

Rasto1978

Satelitní technika je již několik desítek let masové hoby amatérů - fandů, kteří přešli od dálkových příjmů TV (Vidně, NSR a pod.),. výroby zesáků k satelitní technice. No a já bych klidně v návaznosti na nazývání této skupiny amatérů (kolenovrtači, držgrešle a pod.) doplnil i převedl skupinu tzv. profíků do lidové češtiny, t.j. vysavači (kačáků) či modního názvu "Smejdi".
Zkuste se někdy stavit v rádoby prodejnách a servisech a zeptejte se jako obyčejný občan.
Někdy se podivíte, jakou odbornou odpověď dostanete od "podavačů". Objednej a zaplať a my vysajeme a uděláme z prdu kuličku. Každý holt má na věc svůj správný názor.Protože technické rady od "odborníků" ze na tomto foru málokdy člověk dočká.

rybarz47
Registrace: 2/2014
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra