Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Vyber LCD (LED), vase doporuceni

Zdravim, odesel mi sat receiver plus HDMI vstupy na me stare panasonicke plazme, takze resim dilema, jakou novou TV poridit.

Mam zhruba tyto pozadavky:
- kolem 40 palcu, FullHD
- DVB-T2/S2, moznost nahravani
- 3D neni podminkou
- kolem 15.000Kc

Zatim mam vytypovany tyto modely:
- Samsung UE40F6500, 14.400Kc
- Sony BRAVIA KDL-42W706B, 16.000Kc

Predem diky za konstruktivni rady.

JerryG
Registrace: 9/2013
Odpověď v diskusním vlákně

Vyber LCD (LED)

http://www.satshop.cz/TV/FINLUX-TV/Finlux-TV50FLHMR242BC-LED-SAT-SMART-dostupne-13-5.html

mini
Registrace: 7/2009

Vyber LCD (LED)

popř. http://www.satshop.cz/TV/FINLUX-TV/Finlux-TV42FLHZR242BHC-LED-SAT-SMART-Dostupne-od-16-6.html

mini
Registrace: 7/2009

RE: Vyber LCD (LED), vase doporuceni

Nazdar, záleží aj od toho, či chceš 3D alebo nie. Ak hej, tak Samsung bude asi lepšia voľba. Ja som teraz kupoval Sony Bravia KDL-50W815B, mám s touto značkou dobré skúsenosti a pokiaľ ti ide predovšetkým o kvalitu obrazu, tak sony je výborná voľba. Zvuk je tiež v porovnaní s ostatnými tv o niečo lepší, hoci pre zážitok zo sledovania odporúčam dokúpiť základný soundbar. Z tvojho výberu sa teda (i z vlastnej skúsenosti) prikláňam k sony, hoci rada W7 nemá 3D (čo pre mňa tiež nebola podmienka, ide predovšetkým o obraz a zvuk).

backi
Registrace: 12/2007

k tomu

samšuntu ti dají někde i fotbalový míč,no nekup to,pokud jsi byl zvyklý na plazmu,tak si zvykneš na omalovánky,jako všichni šťastní majitelé R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

Rv Rv Rv Rv Rv Rv

Nespamujte ma, som na to starý!

gogo1

@pierrepetr

R^ R^ R^ R^ R^ R^

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

pierre

R^ R^ R^ R^ R^ R^

Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)

wladys
Registrace: 2/2009

R^ R^ R^ R^ R^ R^

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Palce nahoru jsou pro Samsung, dolu pro Sony ? :)
Panasonic bohuzel prestal plasmy vyrabet, tim pro mne plazma skoncila.
Taky jsem si myslel, ze nejsem schopen na LCD nastavit barvy a vypada to jako omalovanky, ovsem mam zapujcen starsi Samsung a po 14 dnech jsem barvy vyladil ke sve spokojenosti :)
Takze pokud je nekdo schopen poradit k tematu, budu rad, palce neumim jednoznacne rozklicovat.

JerryG
Registrace: 9/2013

Sony Bravia KDL-40W605B
Samsung UE40F6740
LG 39LB570V

Ideálně si v některé prodejně vybrané TV prohlédnout, vyhodnotit subjektivní vjem obrazu a menu ovládání (Samsung i LG se mi líbí nejvíc). Všechny uvedené značky montují svoje vlastní displeje. Doporučoval bych vybrat standardní CI modul, a ne CI+. V některých TV to dělá neplechu...

Ty plazmofily si nevšímej :8)

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

@Dusan

Kde jsi prisel na tu kravinu, ze maji vlastni displeje ? je tam normalni cina - ChiMEI nebo AUO.
Samsung bych dnes nebral, poruchovost je na urovni Vestelu, dily drahe a nedostupne. Vestel je dnes ve vsem - JVC, Hitachi, Orava, SANYO,... dalsi me nenapada ale je toho mraky. ND jsou dostupne a relativne levne.
Pokud chces neco lepsiho, tak snad jedine ta SONY. Obraz je plusminus stejny u vseho (kdyz si vyhrajes s nastavenim), zvukove je ta Sonka precejen lepsi. Na servise je SONY minimalne a pokud ano, tak az po letech.

J a
Registrace: 7/2005

TV jsem vybíral hodně dlouho,kriteria jasná LED podsvícení,50 palců,přehrávání různých formátů včetně MKV,SMART provedení,kvalitní obraz,matný panel.Viděl jsem snad vše,co se vidět dá,LG,Panasonic,Samsung,Sony,Philips ale vždy to nebylo to,co bych si představoval.A pak jsem uviděl něco,co mě vzalo,HITACHI 50HXC46,obraz jak břitva,matný panel a vše,co má pořádná tv mít.Tahle značka není u nás moc vidět a je to škoda,dělají úžasné věci. :8)

moki
Registrace: 10/2009

JerryG

jsem rád,že jsi se tak rychle adaptoval,teď máš nejlepší možnost výběru,těch monitorů jsou plné krámy,jen netuším ,jak je to při vracení,jestli musíš vracet i tu mičudu,jako dárek R^ :laughing: R^

pierrepetr

@J a

Hm, tak zatím ani Galanta ani Voderady nepatří Číně... :)))

Dusan

ta Sony BRAVIA KDL-42W706B je super, doporučuji!

rejča
Registrace: 10/2007

Já sem si koupila chanchong a jsem velmi spokojená. Že pry to je nová česká značka za super ceny.

Milusbre
Registrace: 2/2014

@Milusbre

To že má spoločnosť továreň okrem iných krajín aj v Česku, neznamená že je to nová česká značka... ;) Bola založená už v roku 1958 a jej sídlo je v 35 East Mianxing Road, High-tech park, Mianyang 621.000, Sichuan, Čína ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

http://www.alza.sk/plazmove-televize-42-107-cm/18849780.htm

marek66
Registrace: 6/2006

@Dusan

nevis o cem pises, panel je cina jak vysita. To ze se nekde smontuje main, panel a zdroj do plastove bedny je vec uplne jina. Jeste jsem nevidel jiny panel za poslednich 5 let.

J a

@Dusan

Obavam se, ze Ja ma pravdu. Vim ze napr TV Sony byly nejaky rok zpatky osazovany panely Samsung, AUO, LG, CMO, S-LCD, Sharp,... Uz delsi dobu je to vechno tak "pokrizene", ze tvrzeni o vyrobcich TV ze "montují svoje vlastní displeje" je uplne mimo realitu.

ivovi0
Registrace: 11/2008

@ J a and ivovi0

Většina spotřební elektroniky se vyrábí v Číně, ale referenční design, výrobní proces a výstupní kontrola je dohlížena / řízená lidma od dané značky. Nějaké nálepky na produktu na tom nic neměmí...

Dusan

Milej zlatej, proc to zamlouvas ? Fakt je ten, ze panely jsou tam z Ciny bez ohledu na znacku. Hotovo, konecna. Vis o tom prdlajs, tak to radeji dal neres.

J a

Hm, další brouk Pytlík... :8)

Dusan

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra