![]() |
|
emme esse 45tlscZdravím pánové,jsem tu nový a tak se omlouvám za neznalost. Mám na Vás takový dotaz. Chci si na chatě dělat DVB-T,chata se nachází na Telečsku (tj. Vysočina,skoro už Jindřichohradeckej okres). Jde o to,že každý z okolí tu měl polské síto,které mu kostičkovalo,přitom vysílač Javořice je 7km od chaty. Bavil jsem se se známým v Telči a ten mi doporučil anténu emme esse 45tlsc. Chci se tedy zeptat,zda tato anténa má smysl? Máte s ní někdo zkušenosti? Předem děkuji za reakce. |
ToZla93
Registrace: 7/2014 Příspěvků: 110 |
![]() |
|
RE: emme esse 45tlscSíto nekostkuje :), ale k věci p.p. měli Ti lidé navíc v těch pl. sítech nějaké předzesilovače. Anténa se vybírá podle příjmových podmínek v místě, jak už jde mnohokrát zaznělo. Takže těžko radit, nicméně ten vysilač je dost blízko, takže by to mělo hrát na nasliněný prst. Osobně těm "trojplošníkům nevěřím"Myslím, že místní poměry zná nejlépe lubbik a pokud tu bude snad dá tip. Pokud nechcete volat anténáře, domluvil bych se s nějakým prodejcem a vyzkoušel buď color digi a nebo malé síto. Jde jen o to jak je Vaše chata položena vůči vysílači. zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
gunterTady jde o to,že z té Javořice jdou pouze 3 multiplexy,které opravdu se dají chytnout na vidličku (ta vidlička si myslím,že funguje lépe než polské síto). Ale k věci - jde mi hlavně o mux 4,kde je fanda a podle známýho z Telče bych to docílil s nějakou dobrou anténou. Doporučil mi tu emme esse,poněvadž jí sám má se zesíkem tecatel 40db a prý na ní chytá rakušáky + kleť + javořici. Když to tak spočítám,tak ta Kleť je vzdušnou čarou 100km. Když se zeptám někoho jinýho z místních,jak je na tom s muxem 4,či reg. 7 tak mi řekne že to nechytá. Skoro všici tu mají ty polský síta nebo colorky dlouhý. Je opravdu ta emme esse tak výkoná? Potřebuji někoho,kdo tyto antény testoval a řekne mi k tomu svůj názor. Nechci kupovat zajíce v pytli a už vůbec ne polský síto,které Vám v místních obchodech nabídne snad každý prodejce za cca 500kč (hrůza). |
ToZla93
![]() |
|
RE: emme esse 45tlscJe vždy důležité napsat co přesně chcete chytat, jaké kanály a odkud psal jste jen o Javořici nic více, teprve potom se dá vést seriózní diskuse...Pokud jde o dálkový příjem, určitě bych zavolal někoho znalého s potřebným vybavením, než šel metodou pokus-omyl. To že anténa funguje v Telči neznamená, že bude fungovat u Vás na chatě. Konkrétně s uvedenou anténou zkušenosti nemám, negativní mám se SYNAPS AHD 343, což je více-méně obdoba. Už jsem jich několik měnil. Dobrá anténa je ta, která v daném místě zajistí zisk zpracovatelného signálu, a to se "pozná" až u Vás na měřáku. zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: emme esse 45tlscNechapu, proc kazdy ma potrebu kupovat tyhle modni trojrahnove nesmysly s parametry prumernymi az mirne podprumernymi. Stejne tak je kravovina na ntou zesilovac 40dB. To napaji bytovku ? Dalsi omyl je chtit vsechno pochytat na jednu nejakou SUPER antenu. Takovych mist je minimuma vzdy je to otazkou kompromisu.A odpoved na otazku Je opravdu ta emme esse tak výkoná? - NE NENI ! |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: emme esse 45tlscOvšemže není tolik výkonná. Jo, a už se to zde probíralo. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: emme esse 45tlscStačí se podívat do specifikace. Tyhle antény maji vyšší zisk až kolem 50k a více. K čemu to je komu dobré? Tyhle antény montují lide treba na Lipně na Brotjacklriegel, jdou aktivní kanály 27,33,40. Taky nechápu, proc lide vyhazují penize za tyhle blbosti. Treba DAT75 od Televes, dalsi adept.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
emme esse 45tlscno a co tedy doporučíte za anténu prosím? potřebuji převážně tyto kanály: kanál 21(at),22(kl),30(jav),31(at),32(kl),33(jav),35(jav),39(kl),49(kl),50(kl). Volal jsem známýmu z Telče a ten mi řekl,že už mu valí na tu emme esse už i z kletě 50.kanál reg. sítě 8. Signál prý ale není moc dobrý (78% na 15%). Vím,že existují anténáři,kteří namontují logaro či polské síto. To pak dokáži také. Potřebuji radu,s kterou anténou nic nezkazím? Procházím různá fora a nejčastěji doporučují plzenské síto. Co si o tom myslíte Vy? Díky |
ToZla93
![]() |
|
RE: emme esse 45tlscMyslim si o tom svoje. Ať ti to namontuje ten co si mu volal.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: emme esse 45tlscemme esse 45tlsc namontována se zesilovačem tecatel 40db s filtrem LTE a vše funguje jak má. Chytám,to co jsem přesně chtěl a bez rušení. Náklady 700kč anténa,500kč zesilovač + vyhýbka 12V,koax 100kč. Box jsem hodil Zircon HD a paráda. Z kletě valí HDčka jedna básen, Rakušáci taky pěkný. Tak čest lovu soudruzi! |
ToZla93
![]() |
|
![]() |