![]() |
|
Přístroj nepřepíná polarituDobrý den,prosím moc o radu. Kamarád provozuje 2 přístroje (Technisat MF4CC) na parabolu s monoblokem a nyní má s jedním problém. Metodou pokus-omyl jsem zjistil, že problematický přístroj nepřepne polaritu V/H na konvertoru. Vždy fungují všechny frekvence jedné polarity. Ale teď to nejdivnější. Když se na druhém přístroji přepne na frekvenci s jinou polaritou, projeví se to i na tom druhém přístroji, přestože jsou připojeny každý do jiného výstupu na LNB ?! Výstupy z LNB jsem zkoušel přehazovat a je to stejné. Takže teď jsem z toho zmaten a nevím, jestli je problém v přístroji nebo v monobloku? Děkuji moc za každou rozumnou radu! Kaspi .................
|
kaspi
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 821 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
RE: Přístroj nepřepíná polarituVyměň monoblock a hned uvidíš.......Monoblock jedině k nepříteli.Dej tam dva singl twiny s dvěma DiseqC přepínači a je klid. R^Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Přístroj nepřepíná polaritutak ako pise Kamil. Mal som rovnaky problem na roznych pristrojoch. Vymena monoblocku za dva twiny pomohla. |
Tomic
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 478 |
![]() |
|
RE: Přístroj nepřepíná polarituJestli to má propojeno na LOP , tak se to děje - lop zrušit. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Přístroj nepřepíná polarituDíky za reakce.Zapojeni LOP to není. Ta chyba monobloku mě taky napadla, ale není mě jasné, že to přepíná jen jeden přístroj, takže zkusím dneska vyměnit za twin a kdyžtak dokoupíme další... Ještě jednou dík. Kaspi .................
|
kaspi
![]() |
|
RE: Přístroj nepřepíná polarituKonvertory zatím neměň a především si změř výstupní napětí z přijímače při zvoleném H i V transpoderu.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Přístroj nepřepíná polarituMuze to byt zavada to pristroje, vadny menic co dela napeti pro LNB. Delal jsem jich mraky v urcitem stari pristroju. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: Přístroj nepřepíná polarituTroufám si tvrdit, že problém je ten, který popisuje J a. Doporučuji vždy po třech letech kompletně "zrepasovat" napájení, pokud se nejedná vyloženě o low end stroje. |
Lvan
Registrace: 7/2014 Příspěvků: 117 |
![]() |
|
RE: Přístroj nepřepíná polarituDoporučuji vždy po třech letech kompletně "zrepasovat" satelitní techniku,ať se kšefty hejbou R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
Doporučuji vždy po třech letechkompletně "zrepasovat" satelitní techniku,Ono to má svoje velmi dobré opodstatnění. Některé stroje porucha zdroje dokáže lehce zničit i základní desku. Potom je stroj za třeba 12000Kč na vyhození. Pokud ale zrepasuješ zdroj včas, za pár korun uchráníš stroj na mnoho tisíc. Proto petře, výsměch nebyl na místě. Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
kuba máš v tom stále hokeja stále vy.s.í ráškaždý majitel sat. přijímače a jiné techniky určitě po třech letech honem běží do servisu na kontrolu zdroje ty to tak jistě taky děláš,pro prevenci,každý to řeší ,když to klekne,ale to je ta praxe,která ti i s teorií stále chybí, vys.í.rej dál R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Přístroj nepřepíná polarituJeden blábolí, druhý má praktické zkušenosti. |
Lvan
Registrace: 7/2014 Příspěvků: 117 |
![]() |
|
a třetínám dá školení mužstva R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
dohromadyto vydá na solidní okurku Rv :-/ Rv |
bubenin
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 39 |
![]() |
|
RE: Přístroj nepřepíná polaritupro ty, kteří by náhodou nepochopili upřesním. Ona totiž většina závad zdroje o sobě dává vědět již daleko dříve než stroj klekne a to nestandardním chováním, například se občas vypne a pod. A to je ta nejvhodnější doba na opravu a záchranu přijímače. Toto jistě Lvan měl na mysli. Netřeba někoho nazývat vy.s.ira.čem. To je opravdu zbytečný.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Přístroj nepřepíná polarituProč se hádat? :lookaround: Asi máte ze sebe kopřivku, či alergii? Jedete na adrenalin? Každý máte kus své pravdy!Kuba v tom, že takto jak to on popisuje se chová Topfield 7710 HD PVR, kde ještě doplním blikání čelního panelu a zpomalení reakcí na DO. Kdo ignoruje tyto projevy, tak mu zdroj odpráskne oba LNBP a má o zábavu a hlavně peníze postaráno! Pierrepetr má zase pravdu, že to klient nechá zdechnout a přinese to v mrtvém stavu, kdy už nejde vůbec nic! CES i Ja mají pravdu, že i to může být příčina. Další může být třebas i zemní smyčka! A bude tady z toho mela :laughing: Kaspi-zkus vždy jen jeden přístroj, jak se bude chovat! Píšeš:( Když se na druhém přístroji přepne na frekvenci s jinou polaritou, projeví se to i na tom druhém přístroji) Pak ti to napoví co dál! Pokud si nechceš hrát-pozvi si technika! Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
delta1máš naprostou pravdu. Takhle doufám to chápou všichni diskutující a je to normální. Každý může mít kus pravdy a v diskusi se pouze názory doplňuji nebo korigují. Každý diskutér by toto měl unést. O jiném to není.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Přístroj nepřepíná polarituJen odhad závady, ono dost posledních dnech pršelo a bouřilo. Mohlo to dostat "šlehu" od blesku, jestli ten monoblock je Mascom, tak do nich teče voda a na to odcházej. Již se to tu několikrát rozebíralo - hotovo. :) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Přístroj nepřepíná polaritukuba je jistě spokojen se svým chováním a výkonem,který tu předvádí,všichni se od něho odtahují,aby je svými "quaziargumenty" nevzal sebou na blacklist,lepší ho ignorovat |
marakesh
Registrace: 11/2013 Příspěvků: 317 |
![]() |
|
RE: Přístroj nepřepíná polarituco chceš od člověka který montuje žaluzie-rolety, dělá čalounické práce a okna dveře???Podle toho to tak vypadá když si někdo hraje na montera přes satelitní techniku. A je nejchytřejší. :-/ :lookaround: :O :laughing: :fuming: |
slávista
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 583 |
![]() |
|
RE: Přístroj nepřepíná polaritumyslel jsem,že jen sušáky na prádlo a tady machruje a další tahá na black list |
pavlizie1
Registrace: 4/2013 Příspěvků: 56 |
![]() |
|
RE: Přístroj nepřepíná polarituDěkuji všem za informace.Nejprve jsem tedy skusil vyměnit za náhradní twin. Jelo to OK, asi pul hodiny a pak zase ten jeden přístroj blbnul. Nechal jsem ho u známého zkontrolovat a zkutečně tam byly nafouknuté nějaké kondíky. Tak to na počkání povyměňoval, ještě jam přidal nějakou AL chladící desku a už to jede. Tak jsem tam vrátil původní monoblok a zatím to stále frčí jak má (2 dny). Tak snad to bude v pořádku. Ještě jednou díky za počáteční tipy co dělat R^ :) .................
|
kaspi
![]() |
|
RE: Přístroj nepřepíná polarituJeště doplním, že úplně na počátku mě dost zmátlo to, že s obdobným problémem se cca před měsícem na mě obrátil kolega z práce a tam jsme poměrně rychle detekovali problém s twin LNB (když se přehodily vstupy, tak přestal fungovat druhý přijímač, který byl předtím ok).Jenže tady to takto nebylo... :-/ .................
|
kaspi
![]() |
|
kaspije fajn, že ti to chodí. I přes posměch některých jedinců, ja, Lvan, i kuba měli pravdu. :8) :) :razz:Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Přístroj nepřepíná polarituK čemu měl přijímač přepínat polaritu, to teda fakt nechápu. Snad ještě polarizaci, ale polaritu?Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
Podle mého názoru je příčina jinde.Technisaty jsou extra citlivé na tzv. zemní smyčku. Pokud budou oba přijímače napájeny ze stejného jističe obvodu 220 V, závada se neprojeví. Elektroinstalace v domě (bytu) má někde problém, který se projevuje jiným napětím "vůči kolíku" a jiným vůči zemi. První přijímač pošle na Twin 13V a druhý 4V při zapnutí přijímače - posune zem, Twin to vyhodnotí jako 17V a přepne polarizaci.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
![]() |