Quantcast

Diskuse

Uzamknuté diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Nový transpodér A2F

Na frc. 11643V27500 nový transpodér ,program test ARQIVA UKI447 v evropském svazku.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nový transpodér A2F

Transpodér? Co to je?

Lvan
Registrace: 7/2014

tak jsem to zkusil a signal a kvalita dobry, ale hlavne me dostal datovy tok obrazu monoskopu v MPEG-2 a to 15,2 Mb/s s rozlisenim 720*576 format 16:9. Takto by to mělo byt u Skylinku u programu v SD, ale v MPEG-4. :))) Jsem zvedav co tam bude dalšího na tom TP a zda to bude FTA.

HYPER
Registrace: 11/2010

Transpoder není nic,ale transpondér je -
Vysílací kanál na družici, jehož prostřednictvím se šíří satelitní vysílání. U analogového satelitního vysílání se do jednoho transpondéru vejde jen jedna televizní stanice, u digitálního satelitního vysílání jich je více. Jejich počet závisí na použité vysílací normě (DVB-S nebo DVB-S2), kompresním standardu (MPEG-2 nebo MPEG-4) a skutečnosti, zda šířené televizní programy vysílají ve standardním nebo vysokém rozlišení obrazu a mono nebo stereo, případně 5.1 zvukem.
Za chybějící n se tímto hluboce omlouvám.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej

Fuj, proč zrovna citovat tuhle kanálovou "definici" z digizone?

Lvan

To abych já,koníčkář,nebyl peskován za své názory.Tímto považuji tuto diskuzi za ukončenou.

táhlovej

Názor na transpondér můžeme mít ledasjaký, ovšem jeho definice by měla být erudovaněji podána.

Lvan

Lvan

Ja som veľmi tolerantný človek, väčšinou hlúpe poznámky diskutujúcich prehliadam, ale toto je už veľa:

"Názor na transpondér můžeme mít ledasjaký, ovšem jeho definice by měla být erudovaněji podána"

Človeče, nechceš si radšej založiť vlastný blog, špeciálne pre vysokoškolsky vzdelaných ľudí, pracujúcich v oznamovacej technike??? Tam by si sa mohol svojimi príspevkami naplno vyžívať! Prečo sa tak ponižuješ a dávaš tu školenia laikom ako majú definovať jednotlivé technické termíny? Nakoniec, autor sa ti za to jedno písmenko aj ospravedlnil a ty stále doňho rýpeš...

Eman
Registrace: 4/2007

Myslim tez,ze je to forum (nejen) satelitnich fandu,erudovane vysvetleni je vzdy samozrejme vitano,nicmene patrne nikdo z nas prozatim neaspiruje na titul docent (lebo by musel makat aspon na 200%):).Kazen vsak musi byt ,jinak volejte Zelenou horu:).

hdpe
Registrace: 11/2007

@Eman

Niekto sa vyžíva v erudovaných vysvetleniach definícií jednotlivých pojmov a v praxi to už asi tak veselé nie je a niekomu neodborné, ba až slangové názvy nepripadajú vôbec dôležité a nepozastavuje sa nad nimi. A obyčajne svojej práci rozumie... Vždy sa však nájde niekto rovnejší medzi rovnými a zamoruje okolie svojim odborným vyjadrovaním a správaním. :)))

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Emane, nic si z toho nedělejte. Nepochopil jste glosu, to se stává, když jeden není v pohodě.

Lvan

No, ale je pravda že nejsme na fóru českého (slovenského) pravopisu a navíc to vypadá spíš jako překlep.

člověk
Registrace: 3/2006

Překlep to opravdu není.
https://www.parabola.cz/forum/topic-82022/

Lvan

Kolegové - pozor.

Není ten -NIC Lvan- nějaký dosazený provokatér ?? Od koho ? ! ? ! ? Jenom píše bludy a blábolí !! Bacha !! :lookaround:

CES

Pozor, nepřítel naslouchá!

Lvan

CESfor

Jak ty můžeš někoho označit jako tvurce blábolů a bludů? Zrovna ty... ;)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Saxon

Něco se Ti stalo ? Jinak si zopakuj ZDŠ - jak se má psát TY. A nes-r se do mě !!!!! Rv :fuming:

CES

Saxík aspoň něco umí , ty zalez pod křídla Velkého z Lanškroun ,ale lépe pro tebe kdyby jsi více četl a méně psal !

tonek
Registrace: 1/2009

@CES

Jsem v-ůl, že sem lezu, ale opravdu mě to nedá. Vysvětli mě, prosím, jak se má psát slovo "ty". Děkuju.

knawi
Registrace: 3/2007

já sem to samý :laughing:

ale pochopil jsem že velký borec velký TÝ

:laughing:

tonek
Registrace: 1/2009

knawi

Kolego, když se Saxon do mě bez """" příčiny """ osobně opakovaně naváží a neuctivě, mimo vlákno, mě napadá a uráží.To je nevychovanost !! Tak co s ním Saxonem - rozmazleným chlapečkem, kterému se nesní nic stát !!! Tak Saxon mi bude psát ""TY "" doufám, že to pochopil!!! Jinak znám jeho adresu, vím jak se jmenuje, jeho dům i ulici, jsem si na netu to našel a to ho dost s-re. Jinak, "" dráždí hada bosou nohou "",. Stačí. R^ :)

CES

CESfor

Uz se někde lečíš? Jestli ne, tak je to od tebe i tvých blízkých velká nezodpovědnost.

Proč tu vykladaš takové pitomosti? To se me chystáš vykrast? To bys mohl mít dost brzy problém s policií. Je nevím jestli jsem nevychovanej, mysli si ze to neni pravda. V tvém případě mě interesuje pouze tvá hloupost a nesoudnost, jinak jsi mi totálně volnej, stejně jako každému zde. Pokud tomu nerozumíš, tak si to nech od někoho vysvětlit. Dost lidí včetně me muze brát od tebe oslovení "kolego" jako urážku...
Lidé jako ty si velké písmeno T nezaslouží. :)

On Air!

Saxon

CES je místní komik, to je jasná věc ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

Ano a suverenitu a hloupost by mohl rozdávat jako z bezedného měšce.

On Air!

Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra