Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

kvalitní lnb twin na mascom parabolu multifocus

ma nekdo tip na tuto volbu.

bambule
Registrace: 2/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: kvalitní lnb twin na mascom parabolu multi...

LNB DI-WAY TWIN 0,1 dB.............co toto.

bambule

ano a typ , prečítať si recenzie,a až potom sa spýtať, ktorý z nich je lepší. si tu už 5 rokov a mal by si to už vedieť.
inverto black ultra , invacom ,alebo čo ešte. v dnešnej dobe na tom až tak nezáleží.len v prípade,že to chytáš na víko od boileru, a máš desku do racka.
0.1 je len marketingový ťah . aj horšiu kvalitu treba vychváliť.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

0,1dB je málo, to chce alespoň 0,5-1dB

Lvan
Registrace: 7/2014

Jestli to máš k tomu motoru, - "porucha v jiném vláknu", Inverto, Megasat, Smart, Chess. Já mám na motoru G.I. s jiným čelním víčkem - bílé, je to OK. R^

CES
Registrace: 4/2007

je to úplně jedno, protože když to bude nastavovat někdo, bez potřebného vybavení a zkušeností, mlůže tam být i lnb ze zlata a výsledek bude nejistý, předpokládám se bavíme o parabole alá e-85. Pokud o jiné, je to úplně jedno.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

no prave uvažuju aj parabolu mam 80CM a na 26e je to malo tak nevim kterou bud mascom 85 nebo emme esse 85 ci 100cm rozdil 500kč.

bambule

Pokud chceš přijímat 26E, tak jediná multifokální anténa vhodná je T90. Jinak bud motor, nebo samostatná ofset na 26E. S EmmeEsse pozor, nemají kvalitní povrchovou úpravu, hliníkové velmi často přicházejí o barvu v místech, kde se topí tuhými palivy.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

však motor mam ješte tu antenu a k tomu vhodne lnb mam inverto black ultra.

bambule

pokud máš motor, šel bych do gibertini 100. Nevím ale jaké je Tvé místo příjmu. U mě na severní Moravě je na badar i t-90 málo, proto to mám pořešeno viz výše. Jinak samo souhlas se Saxonem někde na jihozápadě republiky to může na 26°E stačit.

gunter

severni čechy děčín kamo.

bambule

Ber tu gibertini 100, je to jedna z nejsolidnější parabol na trhu, dobrá je ještě fuba, ale dle mého je 100-ka už předražená. Jinak co tu píše Saxon o Emme Esse a loupání jsem osobně viděl jen u 80tky barva šedá někdy v letech 2009-2010 šlo zřejmě o nějakou vadnou šarži. Měnil jsem tehdy 1ks za fubu 85. Já EmmeEsse používal 85tky, hlavně bílou, červenou, šedou jen občas a nikdy se mi nic neoloupalo. Dnes už EmmeEsse neberu, raději tu gibertinku nebo Triax. EmmeEsse začali šidit tak 3roky zpátky, nosné prvky jsou čím dál tím měkčí, hlavně tyčka pro lnb a to uchycení k tělu paraboly je bída. Při použití multifokusu, (pokud zrovna není stavěný na inv. multiconnectu)se hodně prohýbá.

gunter

gunter

..já těch 80 a 85 namontoval kolem dvou stovek v rozmezí cca pěti let a těch oloupaných jsem viděl a vracel kolem třiceti. Všechny u nás na jihu, kde se topí hodně dřevem a uhlím. Byli to nejčastěji 80cm v hliníku. Když jsem viděl provedení, vůbec se nedivím, že to zplodiny z komína sežrali. Moc nevěřím argumentům ohledně vadné serie. Je zase pravda, že každý den jezdím kolem jedné 80cm Emmě, kterou jsem instaloval před čtyřmi roky a ta je jako nová, ani nevybledla, nestratila lesk. většina Emme antén do tří let uplně přijde o lesk a vypadají jako natřené matnou základovkou, pokud už nejsou sloupané. Všechny jsem bral přes mého dodavatele z Tipy, všechny sloupané mi Tipa vyměnila bez keců zadarmo.

On Air!

Saxon

gunter - dodatek

ta popisovaná Emma co si barvu i lesk drží několik let je na baráku, kde se netopí tuhým palivem, ale pouze z vrtů(tepelná čerpadla).

On Air!

Saxon

no jo ale kde sehnat gibertinku v dnešní dobe jsem koukal na heurece a nic.

bambule

@Saxon

ten problém se šedýma E.Esse jsem řešili už více krát,osobně si myslím, že to nesouvisí až tak s topením pevným palivem-zde trpí každý talíř, ale problémen v technologické úpravě povrchu. Já jsem měnil šedou 80tku na domě, kde se topilo jen plynem a navíc turbo kotlem skrz zeď, parabola byla v úplněn jiném domovním traktu a žádný exhalát ze spáleného plynu k ní nemohl dojít. Ale to už je pasé, tyhle paraboly nedělám zejména kvůli šizení těch nosných dílů.

gunter

Bambulo

Ty jsi opravdu Bambula nechej si ji poslat z jednoho známého slovenského e-shopu, porto do ČR je PPL jen 6.50€ a nauč se hledat na netu.

gunter

Gunter

Já taky ne, mam doma posledních pet kusů Fe a končím s nimi. Beru uz jen Fubu.

On Air!

Saxon

Bambula

No nevím ale měl jsem ji přes vyhledávač nalezenou za 5 vteřin a to i u nás. R^

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Od nepaměti používám Smart titánium twin ,značka je v poho -proto neměním!

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra