![]() |
|
Kompatibilita SAMSUNG TV se sat tunerem + LNBNarazil jsem na zajímavý problém , člověk má 4 roky starou LCD Samsung se sat. tunerem a jel bez problémů na Skylink přes modul modrý PHILIPS a ICE kartu , teď přešel na FREESAT a po výměně LNB z původního monobloku INVERTO na AMIKO single 0,1 dB a natočení paraboly na THOR naskenovaly se programy z Thoru - první den vše OK , až do vypnutí TV . Druhý den - žádný nebo slabý signál , po znovunaskenování 1 TP - signál OK až do vypnutí TV , po znovuzapnutí znovu žádný signál - jeví se mi jako nekompatibilita sat tuneru v TV s LNB . Zatím jsem to vyřešil externím přijímačem vedle TV - Amiko 550 - signál OK 80/91 vše jede super, ale člověk chce jet na svou TV :-( Setkali jste se už s něčím podobným ? |
donpedro
Registrace: 1/2012 Příspěvků: 148 |
![]() |
|
RE: Kompatibilita SAMSUNG TV se sat tunerem +...Tak žiadny, alebo slabý signál? Boli programy korektne uložené do pamäti?DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Kompatibilita SAMSUNG TV se sat tunerem +...Doporučuji udělat reset do továrního nastavení a znovu naladit.Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
RE : samsung + LNBtovárko jsem dělal 3x včetně vymazání všech programů , dokonce jsem TV převezl k sobě domů na jinou parabolu s jiným LNB a totéž - signál chvilku je a za půl hodiny není |
donpedro
![]() |
|
RE: Kompatibilita SAMSUNG TV se sat tunerem +...Proto tvrdim pořád nekupovat vše v jednom.Ikdyž sám mám sat .přijímač combo G.M.triplex |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: Kompatibilita SAMSUNG TV se sat tunerem +...Tak predsa si sám zistil, že to nie je nekompatibilitou LNB, keď to nešlape ani u teba. Vidím to skôr na nevhodný modul modrý PHILIPS s kartou od Freesat... ;)DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE : samsung + LNBo modul nejde , slabý signál to vykazuje i na čt24 nebo jiných nekódovaných programech |
donpedro
![]() |
|
re:donpedroMožná je to také tím, že si Freesat karta pořádně nerozumí s modulem. Já rodičům pořídil televizi Samsung UE40F5570 se satelitním tunerem, anténu máme tu původní z Astry od UPC direct včetně původního konvertoru, kabel 12m starší. Signál tak v polovině "teploměrů". Ale pořídil jsem originální Freesat modul, který je spárovaný s kartou. Vše chodí bez problému, včetně HD kanálů a automatického ladění! To automatické ladění jde vypnout a manuálně naladit do televizoru i maďarskou nabídku a ostatní programy z Thoru-Intelsatu, které nemá Freesat ve svém rastru. Pak už jenom ovladačem přepínáš Freesat, Satelit(manuálně naladěné) a pozemní programy. R^anténa 115cm, motor DM3800, TechniSat SONATA 1, Skylink a Telly OTT
|
balsja
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 223 |
![]() |
|
RE: Kompatibilita SAMSUNG TV se sat tunerem +...Už som sa stretol s TV, kde pri nevhodnom module nešli ani FTA programy. Ale už si nepamätám, či to bol Samsung, alebo LG. |
rolis7
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 410 |
![]() |
|
RE: Kompatibilita SAMSUNG TV se sat tunerem +...Zdravím,nedávno jsem obdobný problém viděl na TV Samsung, kde vše fungovalo správně, ale jakmile se TV vypnula, muselo se vše znova naladit a tak to bylo stále dokola. Pokud se připojil externí tuner, vše bylo naprosto v pořádku. Problém byl v nastavení paraboly a pokud je to možné, použijte měřák na nastavení paraboly. Vestavěné satelitní tunery oproti klasickým potřebují mít přesně nastavěnou parabolu. Hezký den. |
Dobracisko
Registrace: 3/2014 Příspěvků: 20 |
![]() |
|
RE: Kompatibilita SAMSUNG TV se sat tunerem +...Mám TV Samsung 6500. Kanály mě při vypnutí nezmizí ale při přepínání mezi programi se mě stane že to najednou napíše (slabý nebo žádný signál). Vyzkoušel jsem 4 druhy modulů a 2 ICE karty a požád to samý.Předtím jsem měl Led TV od LG a dělalo to úplně to samý. Potom mě napadlo připojit (pořád na tu samou parabolu) 5let starý LCD Tv od Samsungu a tam to šlape všechno naprosto v pohodě a navíc jsem si půjčil TV od rodičů (Finlux) a taky všechno v pořádku. Takže zřejmě hardware v nových tv od Samsungu a LG asi nic moc. |
kobra256
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 371 |
![]() |
|
RE: Kompatibilita SAMSUNG TV se sat tunerem +...Mal som kombinaciu TV Samsung UE46ES8000 so sat. tunerom + modry modul CryptoWorks + FreeSat + 90-ka parabola absolutne ziadny problem. Teraz tam mam kartu Skylink, a taktiez ziadny problem. Takze to skor tipujem na nejaku zavadu na TV ako na nekompatibilitu.TV Sony Bravia XR-55A90J, CAM TechniSat TechniCrypt IR CI+ Skylink karta
|
Matrix44
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 579 |
![]() |
|
RE : samsung + LNBkdyž to zpětně promýšlím , možná by pomohla změna firmware v TV , ale borec říkal, že telka stála 22.000 a tak to nechci riskovat, že by zhasla úplně |
donpedro
![]() |
|
donpedrota tv stála 22000 ká před 4mi roky?Jestli ano tak teď má tak hodnotu 6ooo ká.Tak nevím co riskovat-budťo něco chceš a nebo nechceš. a nevím proč by měla"zhasnout" ale když to říká "borec" tak je to borec!! tak proč ten dotaz když nic nebudeš dělat? :O |
fitipaldi
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 243 |
![]() |
|
re : fitipaldinerad přehrávám neznámé přijímače , když se to povede tak ti majitel dá 100 Kč a když se to nepovede tak mu dlužíš funkční telku :O |
donpedro
![]() |
|
RE: Kompatibilita SAMSUNG TV se sat tunerem +...I kdyby byl s firmware nejaky problem, nebo behem updatu treba vypli proud, tak Samsung ma normalne i funkci recovery firmware, kdy tam jde z flashky vratit ten stary. Jak se to dela lze najit na googlu. |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
donpedrono když napíšeš takovou odpověď /samsung a neznámý přijímač/tak je diskuse zbytečná.A chudák zákazník ke kterému takový člověk přijde. HOFK |
fitipaldi
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 243 |
![]() |
|
fitipaldiPokud máš obvykle v kapse na USB softy na všechny typy TV i sat přijímačů prodávané v Evropě tak si borec R^ |
donpedro
![]() |
|
proč bych měl něco tahat po kapsách????Každá tv/většinou/ má aktualizaci SW už v tv.Tak jako obvykle zástupný problém.A pokud to někdo neumí tak ať to nedělá. Každá tv má aktualizaci a tovární nastavení . A každý opravář tv si /schopný/ od zákazníka zjistí co má za tv když jde na opravu??. Takže na co tahat xy softů v době internetu. :-/ |
slávista
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 583 |
![]() |
|
![]() |