Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

vhodne lnb motor a parabola 100cm gibertiny

mam tady iverto black ultra muže bejt.

bambule
Registrace: 2/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: vhodne lnb motor a parabola 100cm gibertin...

Bambulo musíš furt zakládat nová temata o konverotech?
https://www.parabola.cz/forum/topic-82341/
Pochop jednu věc, čím větší talíř tím přesněji je nutno ho nastavit, předpokládám Ti jde o motorickou soustavu-viz minulé vlákno. Ta parabola co chceš není ani malá ani velká, takže od ní nečekej zázraky. V podstatě je jedno jaký lnb na talíři budeš mít, to se projeví hlavně na těch satelitech, kde budeš mít hraniční příjem, někdy Ti půjdou a někdy zase ne. Pokud bys tam třeba dal místo toho inverta jiný lnb nepůjdou vůbec. Kapišto? Objednej si tu parabolu, namontuj na motor a zkoušej. O tom to celé je. Pak ji můžeš dát do galerie a nebo napsat zkušenosti co jsi chytil a porovnat to např. s přehledy zde. takže asi tak.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Bambulovi to asi nejde ako má preto zakladá nové a nové téma o vhodných konvertororoch! Je to zbytočne,máš dobrý konvertor a ak nevieš poriadne nastaviť tú Tvoju 100ku lepšie to z iným konvertorom nebude.Zavolaj si niekoho kto má poriadný merak nech Ti to nastaví.Na 100ke Ti musí ísť Fox Movies na 52,5e tesne nad hrane! Tak to ber ako referenčný bod.Dobre sa nastavi celý orbit.Samozrejme potrebudeš tri body Východ Západ a stred mať dobre nastavený.A kolmi držiak!

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO

díky za info chlapci a co se jedna o meřak tak bude stačit tento....DVB-S/S2 měřící přístroj Satlink WS-6933 HD.

bambule

...a k čemu Ti to bude? Je to jen tuner v přenosné krabičce, vyhozené peníze. Navíc nemá ani podporu diseqc 1.2 a motorem neotočí. Koukám že o problematice nemáš ani páru, uštři si zbytečné výdaje a jak píše THXKO nech si to od někoho nastavit a máš pokoj.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

ne delal jsem motor asi už 6krat nebudu davat zbytečne penize a co se tyče toho meřaku takže nebrat ju .....lepší pořídit monitor a k tom vzít do patra reciever sedí to nebo ješte lepší volba jak to naladit.

bambule

black ultra quad + motor PowerTech DG 380, s tim zatim neco pres 2 roky chodi moje Gibertini 100 bez problemu. Akorat teda tech 52E mi nejde (Praha), ale schvalne to jeste zkusim

drhans
Registrace: 12/2009

ber to tak

,každý LNB v dnešní době má celkem podobné papírové parametry,rozdíl je pouze v ozařovačích,proto se některý jeví jako lepší ,nebo horší k dané parabole,nezbývá,než jich několik vyzkoušet R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@drhans

Quad je o máličko slabší na 52,5e tak to Ti asi nepôjde.Ja tam mal IBU single a tam to je +2% na ukazovateli HDboxu.Quad ani náznak to mám vyskúšané ;) .A za druhé signál v Cz je slabší ako na Sk tak na veľkosti pridaj.Teraz mám konečne gibertini 150 a tam skoro plný signál na 12168 (Fox Movies) ;)

THXKO

tak po nainstalovani inverto black ultra ani tuk asi vadne lnb dal jsem zpet stare golden interstar ....tak ted babo rad jake pořídit když koupim inverto nove a nejde.

bambule

tak ted bud diway,diavolo megasat ,smart....nevím.

bambule

@bambule

A čo chceš s tou 100kou chytať keď IBU je zlé!

THXKO

no da se nejak zmeřit když jsem ho tam zapojil tak fakt ani tuk dam golden interstar a signal jede muže byt přeci vadne aj nove od prodejce.

bambule

Všechno se dá, ale musíš něco o tom vědět a mít alespoň základní vybavení.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

ddelaj aj dural a hlinik ju

bambule

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra