Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Satfinder 3HD Slim - je použitelný?

Dobrý den,
v přijímání satelitu jsem nováčkem (cca před rokem jsem začal s monoblokem a pípákem) a protože jsem tu nenašel odpovídající odpověď zeptám se. Zvažuji si koupit něco lepšího než pípák na nastavení paraboly a pří hledání jsem narazil na "parametrově" a cenově zajímavý Satfinder 3HD Slim - cca 180 Eur + doprava z Německa. Jaký je Váš názor na toto zařízení? Líbil se mi i dražší Satfinder 5HD Slim ale za barevnou obrazovku nejsem ochoten dát tolik navíc (350 EUR) - nic jiného podstatného jsem neodhalil.

Vím že se to nemůže rovnat profi měřáku (koneckonců v této ceně nelze očekávat zázraky a nazvat toto měřákem může někoho i urazit), ale na občasné domácí zaměření (případně pro známé) by to mohlo stačit ne? Zvláště se mi líbí "současné" zobrazení dvou LNB ovládaných DiseqC (plánuji multifokus).

Díky za reakce a rady xPepix

P.S. On černobílý displej bude i lépe vidět na slunci než barevné TFT :lookaround:

xPepix
Registrace: 8/2014
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Satfinder 3HD Slim - je použitelný?

Neznám konkrétně tento měřák. Ale abych řekl pravdu, tak si myslím, že pokud se tím vysloveně neživíte, tak drahý profi měřák je zbytečnost. Černobílý displej úplně stačí. Parametrově za tu cenu vypadá dobře. Třeba sem ještě někdo napíše nějakou alternativu, ale mě přijde na domácí použití naprosto dostatečný.

ZdenekMi
Registrace: 1/2011

a co toto.....

TSF-40 za 200 Euro, v případě zájmu mohu dát inzerát do bazaru...

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

@xPepix

Je to jen tuner v plastové krabičce, s poštovným za něj vysolíš přes 5litrů, to si raději než takové "jakobyměřáky" typu openbox,satlink,dreamsky atd. být Tebou koupím Amiko mini combo za necelý 2tácy, k tomu lcd monitorek, je to to samý za stejný prašule a máš alternativu na chatu nebo do karavanu včetně dvb-t.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

jj, gunter má pravdu. Osobně bych to tak řešil.

ZdenekMi

Je pravda, že o použití boxu jsem uvažoval. On by se dal i použít právě používaný HDBOX případně na linuxovým PC běžící satelitní tuner, ale to jsou řešení poněkud těžkopádná při visení z okna ve čtvrtém patře. Lze to tak dělat pokud člověk nastavuje jednu družici případně monoblok, ale představa, že nastavuji multifokus o 6 LNB ... Pak se myslím hodí něco samostatně bateriově fungujícího (hodím na trubku před barákem, nastavím jednotlivá LNB a pak doma zaměřím už jen jeden satelit). Je ale pravda, že na pár použití je to asi zbytečně drahá hračka. Doufal jsem, že to někdo z Vás na Parabole bude mít doma (nebo něco podobného s DVB S2) a poradí zda se za tu cenu dá hovořit o něčem jiném než pípáku s bargrafem.

Dik za reakce a další podněty. xPepix

xPepix

Xpepix

Tohle si prohledni:

https://m.youtube.com/watch?v=_W-IEVDX1Uw

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Saxon

Pěkná hračka. Chvíli sem ji měl v merku - než sem zjistil že stojí 14 tisíc - tedy pro amatéra bych řekl již za hranicí rozumnosti.

xPepix

@xPepix

no psal jsi občasné nastavení a najednouchceš řešit multifokus se 6 lnb. To už je opravdu lepší něco co spolehlivě detekuje, má spektrum, řádně přepíná diseqc atd. Zkus se poohlédnout po nějaké "ojetině" a nebo co toto:
http://www.ebay.de/itm/Emitor-Satlook-Micro-HD-2014-HDTV-Satfinder-DVB-S-S2-DVB-mit-Echtzeit-Spectrum-/121418633782?pt=DE_TV_Video_Audio_Sat_Finder&hash=item1c451d5236
taky drahé? Jinak nevím zda máš v hdboxu enigmu, ale satfinder je v Enigmě2 docela věrný určitě ne horší jak v těch předražených tunerech v krabičce.

gunter

jak píše

gunter,v dnešní době,kdy i zavedené profi firmy nastavují parabolu občasně,to pro amatéra nemá cenu,jedna montáž na 6 LNB ti investici nevrátí a kolik takových bude?,přijímač a monitor si užiješ i mimo měření,měřák vypadá frajérsky a je s ním větší pohodlí při práci,ale na občasné bych neinvestoval,pak ti to bude ležet v šupleti,navíc je na diskusi jaký je rozdíl v nastavení paraboly profi měřákem a dobře neodfláknutou prací s přijímačem a monitorem R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Díky za názory. Právě proto sem píšu, abych si to utřídil, zda to má, či nemá smysl. A o multifokusu jsem psal již v prvním příspěvku (pravda nezmínil jsem kolik LNB chci osadit, ale nechce se mi to předělávat pokaždý, když si vzpomenu :))) ). Pokud jde o enigmu tak s ní nemám nejpříjemnější zkušenosti (holt né vždy funguje vše napoprvé správně a člověka to na nějakou dobu odradí od pokusů).
P.S. Satlook jsem netušil, že se dá sehnat za cca 11 tis. Není to nějaká kopie originálu?

xPepix

@xPepix

Jsou 2 roviny pohledu. A) Pro domácí použití je to zbytečnost. B) Nutkání mít doma nějakou novou technickou hračku, byť jí úplně nevyužiji... Naprosto Vás chápu a znám to, často se sám kloním k variantě B) a manželka, která mě dýchá na záda jednoznačně k variantě A) nebo raději ještě lépe nic :-) Vidím ,že je to o i rozhodnutí potřebuji/nepotřebuji x něco takového prostě chci :-)

ZdenekMi

ZdenekMi

Přesně jste odhalil mé dilema. :))

xPepix

http://elektro.bazos.cz/inzerat/38263775/Dreamsky-TSF-40-Combo-DVB-S--DVB-T.php
nebo levnější varianta
http://elektro.bazos.cz/inzerat/38011378/Satfinder-Openbox-Sf20.php

Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.

lachtan
Registrace: 7/2007

gunter

"...být Tebou koupím Amiko mini combo za necelý 2tácy, k tomu lcd monitorek, je to to samý za stejný prašule a máš alternativu na chatu nebo do karavanu včetně dvb-t"

Jenže právě tyto Amika, goldeny atd. s Ali proc. mají ty bargrafy úplně na howno !!! podle nich nenastavíš nic. Staré dobré Op.boxy820 a pod. byly úplně jiná liga, tam se na bargrafy dalo spolehnout a dobře nastavit parabolu i s nimi bez měřáku. Dneska fakt nevím, který settopbox s dvbS2 má "spolehlivý" a rychle reagující bargraf, srovnatelný s Ob820, Showbox700 a pod.

lance
Registrace: 10/2008

Když si ho osahá a odzkouší, nastaví to i podle tohoto, tunery co měly openboxy nebyly špatné-jak v těch levných "měřácích" Openbox sf, tak i řadě X-8x0, ale to už je minulost. Pořád je to lepší volba jak kupovat low-endový dreamsky starý několik let.
jinak něco na hraní je i na černém foru (ab) pod názvem:

Zostava pre amat. meranie a nastavenie SAT/DVB-T2/DVB-C

gunter

gunter

Nevím jestli mě dobře chápeš, ale problém je v tom, že právě s těmito konkrétními Amiky combo a pod. si nikdo nic neosahá a pořádně nenastaví nic protože ty % bargrafy ukazují prostě blbosti!! Reagují pomalu a jen po velkých skocích (vůbec jemně neškálují což je potřeba) takže na jemné doladění paraboly jsou úplně na nic. Vím o čem mluvím, tyto strojky znám !! Dokonce v některých softech bargraf síly ukazuje kvalitu a bargraf kvality sílu (programátor někde udělal chybu) pro přesné nastavení paraboly jsou to snad nejhorší STB co jsem měl v ruce (myslím ty strojky s Ali 36002, 3606 atd). Prostě parabolu s tím nastavíš tak aby to hrálo, to jo, ale je nemožné ji nastavit dobře. Jinak jsem názoru, že se settopboxem který "dobře ukazuje" se dá parabola nastavit dobře když jsi zručný (a víš které TP na které pozici máš použít pro nastavení... taky vzhledem k rušení sousedních pozic atd.), já jsem kdysi nastavoval se Showboxem S700 85ku na 26e badr4, 95ku na Intelsat 27,5W a majstrštyk byla 90ka s 8x multifokusem 28e-4w a i po kontrole měřákem to sedělo jak prd.. na hrnci. Ten Showbox měl funkční jen bargraf kvality, ale zato tak, že okamžitě jemně reagoval na sebejemnější změnu nastavení paraboly, skew atd., parabola pečlivě nastavená podle showboxe byla prostě nastavená přesně! ...akorát to chtělo televizi s sebou :))

lance

A co tento ? http://forum.satdigitalne.cz/viewtopic.php?f=540&t=13665&p=106248#p106248

Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..

Karlos1
Registrace: 2/2007

to samé co Openbox SF-120...

lance

Má novější vylepšenou HW verzi.

Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.

lachtan
Registrace: 7/2007

"...být Tebou koupím Amiko mini combo za necelý 2tácy, k tomu lcd monitorek, je to to samý za stejný prašule a máš alternativu na chatu nebo do karavanu včetně dvb-t"

Boha, co ten Gunter tady radí za blbosti, to je síla, Amiko a pod. má tragické bargrafy, které jsou k ničemu a seriozne se tím nastavit nic nedá. Je vidět, že je naprosto ostržen od reálné praxe a podají z něho jenom dezinformace :O ;P

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

za to z tebe ta vhytrost jen pryští R^

gunter

No z tebe pryští výhradně blbosti, to je jasná věc... ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

Trochu mne mrzí, že se to zde zvrhává v osobní invektivy. Doufal jsem v diskuzi nad přístroji. Můj osobní názor je, že použít přijímač je možné, pokud něco vím o použitém tuneru, citlivosti a hlavně reakční době SW - pokud je nějaká (s odezvou 2 sekundy se toho moc nenastaví - resp je to značně nekomfortní).

xPepix

xPepix

souhlasím naprosto,proto si hoď na misky vah,komfort a počet montáží,výsledek ti napoví R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@xPepix

Jsem tu novej, diskusi jsem prolouskal a mě spíš připadá směšnej diskutující drobeček, kterej asi ani na tu sestavu co je na konkurenčním fóru sestavená nekoukal. Mě osobně připadne ten pán co to spasoval dokupy jako borec, za mě palec nahoru!

hogofogo11
Registrace: 9/2014
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra