Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Nová parabola a motor,nelze přijímat satelity na E

Zdravím!
Původní parabolu jsem měl FTE 105 , motor DMAX.Chytal jsem satelity od 75°E do 30°W.(DiseqC).
Na původní stožár jsem nyní dal Gibertini OP125L a motor PowerTech DG240S (DiseqC protokol).
Signál je samozřejmě lepší než na 105FTE.
Problém je v tom , že chytám satelity pouze v rozmezí 31,5°E-30°W. Satelity na východ od pozice 31,5°E už nelze přijímat. Motor se točí v rozmezí 80°E-80°W , tam problém není. Kdyby byla špatná elevace na motoru pak asi nešly oba kraje ne?
Věděl by někdo v čem je problém?

Gibertiny OP 125L+DM3800, FTE 105+ Max NDA 4120M

jaro2
Registrace: 2/2006
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 85
Odpověď v diskusním vlákně

to jaro2

Tak samozřejmě že je to špatně nastaveno a není řečeno, že by nešly programy i na druhém konci spektra, naopak.... Pohni elevací na motoru v jednu stranu a sklonem na parabole na stranu druhou.... polepšíš si na západě a pohoršíš na východě (nebo naopak).... Prostě je to jen o selském rozumu a trpělivosti, jinou radu pro Tebe nemám.... Já po dvou letech s motorem koupil T90 a takové problémy už chválabohu neřeším :-)

Xtrend ET4000HD + Dreambox 800HD, T90 + offset 90. 5W+4W+1W+5E+9E+13E+19E+23E+28E+36E circ. "Ночные волки Россия" Support Czech

apriliarsv
Registrace: 12/2012

RE: Nová parabola a motor,nelze přijímat satel...

Aha tak díky , vyzkouším , ale podle tohoto tam nevidím nikde , že by pravá/levá strana šla a druhá nešla:
https://www.parabola.cz/abc/nastaveni-nuloveho-bodu/

jaro2

to Jaro2

Já jsem to podle návodu nikdy nedělal, podle mě k nastavení motoru stačí jen úsudek a selský rozum a samozřejmě trpělivost :-)

Xtrend ET4000HD + Dreambox 800HD, T90 + offset 90. 5W+4W+1W+5E+9E+13E+19E+23E+28E+36E circ. "Ночные волки Россия" Support Czech

apriliarsv
Registrace: 12/2012

Vyzkouším tedy různé polohy elevace motoru a antény , motor jsem nastavoval podle původního motoru , který fungoval. Asi bude mít to rameno nového motoru jiné parametry.

jaro2

Samozřejmě jsi napřed nastavil motor na NULU, natočil na 16E a až potom jsi začal "laborovat"?

DVBT1
Registrace: 5/2012

Špatně nastavený souběh dráhy motoru.Na jedné straně to podchází a druhé nadchází a nebo obráceně....

Fanyn
Registrace: 11/2007

A parabola je kolmo na motor...?

Fanyn

Tak ono celkově gibertinku 125 na motor není žádná legrace nastavit. Ta parabola je výborná, ale má úzký paprsek na nastavení, ne každé lnb ji vyhovuje atd. Chce to opravdu profesionální práci při instalaci, tady všechna legrace končí.../Divím se, že Ti to jde, jak Ti to jde/ A jinak proč si dával vlastně 125-ku? Kvůli čemu? Kvůli jakému sat?

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

tukan: No kvůli 10°E , feedy , Nilesat (ten zatím nejde ani jeden tr, Azerspace ap. na tu 105 buď nešlo vůbec nebo výpadky..
Fanyn: parabola na motor , no je to od oka , souběh stožár motor parabola na jih.
Fanyn: ale jak to nastavit?
Nastavuji podle diseqC , Usals jsem nezkoušel.

Je divný , že od 31,5E do 30W to jde bez problému.

jaro2

jaro2

Keď ti nejde ani jeden TP s Nilesatu tak to nemáš dobre ani od 31,5E do 30W .

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150

pele1
Registrace: 2/2008

Co to je? Všechno mi jde, ale nilesat nejde...Jde Ti Badr na 25.5E? Gigertinkou 125 si si to jenom ztížil. Na to by Ti stačila 105-ka. Jak napsal pele1, dost si odporuješ, podívej se tady na návod, jak nastavit motor s USALS, celé to zhod a zkus nanovo...

tukan

Badr jde dobře , třeba BeIn Sports má 86% kvalitu , což u té 105 byl jen 29% , celkově mi u 105 připadal jako u 85.
Jinak všechny transpondéry u všech satelitů v tom rozmezí , (kromě Nilesat, u které jsem zkoušel jen 11.219 H 27500), mají daleko lepší signál než u té 105.
Na východ není žádná překážka..

jaro2

Je tady návod na nastavení usals pro motor dg 2100, je to jedno, v každém případě když Ti jde badr dobře, tak Ti asi ujíždí "západ", takže se tady podívej https://www.parabola.cz/abc/mot_sg2100_instal/ a nainstaluj podle toho, počasí je hezké, uvidíš že to půjde...
No doufám že to máš někde u zěmě, ta gilbertinka už je docela kráva...No a pokud Ti jde o ten nilesat, není nic lehčího, než to "doladovat" na něm. Obyčejně doladuji na tom badru...Nevím proč, ale s nilesatem jsem měl vždy menší problémy, než s badrem.

tukan

Nechci dělat reklamu,ale pro mne je to otázka cca 1 hod.Jelikož saty montuji tak zásadně ,ale použivám pro nastavení měřící přístroj KWS ama barevný display.Stožár absolutně musí být kolmo...Motor je určený pro takovou velikost antény?A hlavně kolmost motoru k parabole - co ti říká vodováha a rovná plocha...?

Fanyn

tukan

před pár lety byly potíže na tp 11992H u astry 23°E, za určitých podmínek jej zarušoval Badr. Byl článek i tu na parabole. Tenhle TP asi je momentálně myslím off, ale pokud bys měl čas a podíval se na transpodery na 28°E x 26°E x 23.5°E, možná bys na něco kápl. Ale jinak za použití usuals je to fuk kde člověk ladí.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

to gunter

Máš pravdu, že za poslední rok se toho hodně změnilo, žiju tak trochu v minulosti a mé názory nemusí být 100% pravdivé, nedělám ze sebe chytráka, to určitě ne...

tukan

@tukan

Ne o chytračení vůbec nejde, ale při dnešních vymoženostech (usuals) je vlastně možné za raferenční družici zvolit jakoukoliv, tedy s ohledem na eventuelní konflikt tp na družicích blízkých. Ale to většinou udělá zkušenější člověk. Obyčejný fanda, který si koupí motor jede dle odkazů na netu. Nedávno jsem dělal motor, ikdyž ref. družice v mé blízké lokalitě byla astra 19°E, kvůli zastínění (stromy padnou na podzim) jsem vybral thor.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Re:jaro2

Gibertini 125 je vyborna, mel jsem ji pet let, drive jsem resil to same, mel jsem take 105 FTE du, pak Gibertini 125....je to o dost tezsi parabola, tak se ti mohl lehce pohnout stozar a jiz neni kolmo, pokud mas stozar opravdu kolmo, spravne nulovy bod, tak je o praci s elevaci, na prave strane pomoci matice nastavujes elevaci a kazdy pul zavit je znacne znat, samozrejme si prekontroluj zda si spravne provedl samotnou montaz paraboly, parabola je vyborna, ale zpracovani tak po italsku, opravdu je to o trpelivosti, pokud toto zvladnes, poznas obrovsky rozdil oproti FTe, mnoho zdaru.

Gibertini 155 Du,polární závěs Gibertini, QARL 3636+, Super Jack V-Box II., Vantage HD 8000, VU+ Solo2, LNB Inverto Black Ultra 0,2db.

mog1993
Registrace: 4/2005
Galerie: mog1993

to bych

souhlasil s tou váhou,zkontroluj jestli se ti náhodou nemění kolmost při otáčení,na tuto parabolu to chce dost robusní držák,jinak je to pokus omyl R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Elevaci paraboly jsem nastavoval právě na ten Badr Beinsport , ten se zdál na 105 nejslabší.
Motor , píšou do 120cm , nja netu jsem pro něj našel parametry , že unese parabolu do 12kg a ta Gibertini 125L má přesně 12kg , takže žádná rezerva.
Na západě , Telstar 15°W má už jen 68% kvalitu , ale jedou i 30°W.
Jinak HB 13E 90% , Astra 19 90% , Astra 3A 90%

No připojení paraboly na patu motoru jsem vodováhou neměřil , je podle oka , aby byl zákryt.Zkusím změřit při nulovém bodu.

S nastavením musím počkat na kamaráda , parabola je totiž na střeše na stožáru ve výšce asi 160cm , stejně jako byla ta minulá.

jaro2

jaro2

"parabola je totiž na střeše na stožáru ve výšce asi 160cm"
tak to by stačilo,víš jak se při pohybu paraboly a tím přenášení váhy ten stožár uhýbá?,hodně štěstí,takto to tedy ne,kompromisně ti něco chodit bude a jen někdy za bezvětří,ale nikdy nenastavíš celou dráhu na plné prdy R^ :laughing: R^

pierrepetr

Gunter

máš recht,všechno jsem si vyzkoušel na svém neukotveném stožáru a motoru,nemám sice měřák,ale satfider ukazuje rozdíl 2-3db ,na 23.5-13e 1db-což se u silnějších sig.ztratí,v říjnu stožár ukotvuji/zaruka zateplení/,chtěl bych tě poprosit o zaměření měřákem-na stejných zásadách,děkuji ! :8)

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

ještě něco

,proč to je ve výšce 160cm?,to jako budeš blíž k družicím,nebo máš překážku? ve výhledu R^ :laughing: R^

pierrepetr

takovou

krávu bych na stožár 160cm nedal ani na pevnou montáž na jednu družici,jsi kaskadér,kdo ti to poradil?,byl jsi někdy v cirkuse a viděl jak šplhají po tyči?,ohnuté jak luk R^ :laughing: R^

pierrepetr

kdybys měl

týdenní registraci,věřil bych ,že jsi Lvan,jaivan,nebo jeho sbírka hogofogo nicků,ale takto ti mohu poradit,na takovou krávu,co nejkratší stožár,co největší průměr a při pohybu E-W kontrola kolmosti,to je první předpoklad montáže motoru,potom teprve začni nastavovat,jinak je to zbytečná ztráta času tvého i našeho R^ :laughing: R^

pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 85

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra