![]() |
|
Nová parabola a motor,nelze přijímat satelity na EZdravím!Původní parabolu jsem měl FTE 105 , motor DMAX.Chytal jsem satelity od 75°E do 30°W.(DiseqC). Na původní stožár jsem nyní dal Gibertini OP125L a motor PowerTech DG240S (DiseqC protokol). Signál je samozřejmě lepší než na 105FTE. Problém je v tom , že chytám satelity pouze v rozmezí 31,5°E-30°W. Satelity na východ od pozice 31,5°E už nelze přijímat. Motor se točí v rozmezí 80°E-80°W , tam problém není. Kdyby byla špatná elevace na motoru pak asi nešly oba kraje ne? Věděl by někdo v čem je problém? Gibertiny OP 125L+DM3800, FTE 105+ Max NDA 4120M
|
jaro2
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 332 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 85 | |
![]() |
|
na stožár160cm bych nedal ani 60tku bez motoru,no nic,skoro jako dobrý vtip na sobotní noc,nic ve zlém,nemůžu to rozdejchat R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
pierrpetrje vidět,že jsi ještě nic pořádného neinstaloval a neviděl, proto ze kdybys tu parabolu měl tak jako já, mluvil bys jinak než takhle hloupě, mám ji u země cca 0,5 m nad zemí u Locarna ve Swiss v zahradě, je k ní perfekt přístup,je připevněná k základu z betonů a maká s motorem jak ztrhaná, tady by ty blbci ji už dávno ukradli. Ale zde si toho nikdo nevšimne a navíc kolem keřů a záhonů to dělá perfekt dekoraci v zahradě,je vidět, že jsi ještě viděl veliký kulový v těch zaostalých Čechách. Mám i fotky a můžu to doložit.Jsi chytrý ale málo hochu!!!!!Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,
|
hery
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 6 052 |
![]() |
|
hery....rád bych s tebou souhlasil,ale nějak nechápu,co píšeš,buď jsem ožralý,jako brok,nebo ty,čímž tě nechci urazit,nechme to na ostatních čtenářích,jistě si udělají názor na věc,jinak děkuji za přínosný vstup do tohoto tématu,je vidět,že jsi odborník,než se napiješ krabicáku ve švajcu,měj se hezky a už nechlastej R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
hery....škoda ,že to nejde smazat,protože,až se v poledne probereš z kocoviny,tak si můžeš dát akorát přes dršťku,no nic,to se stane,polepši se R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Nová parabola a motor,nelze přijímat satel..."mám ji u země cca 0,5 m nad zemí u Locarna ve Swiss v zahradě, je k ní perfekt přístup,je připevněná k základu z betonů a maká s motorem jak ztrhaná"0.5m=50cm 1,6m=160cm na střeše není to krásné? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
@spykoNo problem, kontakt maáš jak to bude aktuelní ozvi se.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: jaro2Elevaci nastavuj na nul. bodu, pokud ji budeš dolaďovat na bardu, tak tam získáš ale jinde ztratíš. Pokud máš parabolu 160cm vysoko, tak musíš mít opravdu precizně ukotvený stožár, min. na třech bodech. Jinak na tu Gibertini je už vhodný spíše polární závěs i vzhledem v jaké výšce máš parabolu nainstalovanou, ale jde to. Já mám Gibertini 155 ve výšce cca. 130 cm, ale průměr stožáru 80mm a perfektně ukotvený. Takže začni u stožáru, jinak tvoje práce s laděním po první bouřce veme za své.Gibertini 155 Du,polární závěs Gibertini, QARL 3636+, Super Jack V-Box II., Vantage HD 8000, VU+ Solo2, LNB Inverto Black Ultra 0,2db.
|
mog1993
Registrace: 4/2005 Příspěvků: 255 Galerie: mog1993 |
![]() |
|
to gunterJá jsem to pochopil, všechno je ok, vždy pro jistotu kontroluji na receivru s obrazem, abych nebyl někde jinde s plným signálem /ale bez obrazu-na jiné družici/... :) No a ještě je tady druhá možnost, že jsem to nepochopil vůbec, ale vždyt je to jedno, ne? :)))Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Nová parabola a motor,nelze přijímat satel...Jak to tak tady čtu, tak mám pocit, že spousta lidí dává do vodováhy nohu od motoru a ne stožár, viz příspěvek asi před týdnem. Tu "krávu" sníž na co nejnižší úroven nad střechu, aby nikde nedrhla. A Hery má pravdu, že ideální místo je někde vedle baráku a ne na střeše. Akurát to napsal, že mu ani Kristus nerozuměl, to ještě není důvod k urážkám, budme navzájem trochu tolerantnější... :lookaround:Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Nová parabola a motor,nelze přijímat satel...Uvedený problém se dle mé zkušenosti může jevit také, pokud je špatně jak otočení celé soupravy- příliš na západ a zároveň motor vůči stožáru příliš vysoko. Tzn. že je třeba donastavit všechno :)V článku není situace zmíněna, protože předpokládá jen jeden "problém" zároveň. Druhá, již zmíněná příčina může být stožár, který není kolmo k zemi - padá k východu nebo západu - to nelze žádným nastavením dokonale zkorigovat. |
FrBoc
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 114 |
![]() |
|
RE: Nová parabola a motor,nelze přijímat satel...Podľa mňa je a mojej skúsenosti je hlúposť dávať gibertini 125 na diseqc motor.Sám som to mal.Určite to dlhú životnosť mať nebude.Radšej dolož a dokup polarmount od gibertini a tiahlovy motor,budeš mať na dlho dlho pokoj! A keď už dávaš parabolu takej veľkosti na strechu tak na tom stožiary čo najnižšie.Pokiaľ možno na čo najhrubšiu tyč,naj 90-100mm ;)T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
RE: Nová parabola a motor,nelze přijímat satel...Nom jo , jenže mě na západ stíní vedlejší barák , takže kdyby byla níž mám na západ po ptákách. Proto těch 160cm. Paraboly jsem už montoval a bylo jich hodně , známým. Všichni spokojeni , i s motory.Ale tu G125L dělám poprvé , tak jsem se chtěl zeptat. Stožár je ta největší topenářská trubka , průměr nevím přesně.Uchycen nas půdě na dvou vinglech , dole i nahoře podle vodováhy OK. S tou 105 problém žádný nebyl.I při větším větru. Je fakt ,že je ta nová podstatně těžší. Gibertiny OP 125L+DM3800, FTE 105+ Max NDA 4120M
|
jaro2
![]() |
|
jaro2tak nic neřeš,jen si motoricky projeď orbit a přitom kontroluj kolmost,napiš jak to sedí R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Nová parabola a motor,nelze přijímat satel...Jo , budu to zkoušet , zkusím hejbat s elevací motoru a paraboly , dík. Ale hned to nebude , musím počkat na kámoše , Já tam kvůli páteři sám nemůžu.Gibertiny OP 125L+DM3800, FTE 105+ Max NDA 4120M
|
jaro2
![]() |
|
s ničím zatímnehejbej,přečti si laskavě,co píšu před chvilkou,to je první předpoklad,jinak se honíš zbytečně R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Nová parabola a motor,nelze přijímat satel...Jo tak změřit kolmost stožáru při 80°E- 80°W, pochopil jsem to dobře?Gibertiny OP 125L+DM3800, FTE 105+ Max NDA 4120M
|
jaro2
![]() |
|
Rychlokurz pto jaro21. Družice jsou na "geostacionární" oběžné kružnici okolo Země ve výšce tří průměrů Země nad rovníkem.2. Z míst uvnitř ČR a SR se tato kružnice jeví jako obrovská elipsa. 3. Nejvyšší bod elipsy je na přesném Jihu ze stanoviště přijímací paraboly. To platí ale jinak na celé zeměkouli. 4. Je třeba najít souřadnice GPS stanoviště a zjistit zeměpisnou délku. Já mám přibližně 18 stupňů E, to je můj Jih. 5. Na obloze se najde družice, která se nejvíce blíží Jihu vůči zeměpisné délce stanoviště, v mém případě je to Astra 1 na 19E a je jeden stupeň západně od mého Jihu. 6. Na motoru nastavím 41 stupňů "sklon osy rotace". 7. Na motoru nastavím 0 stupňů a upevním parabolu napevno ve "směrové rovině motoru" jednou provždy, tím se myslí upevnění objímkou paraboly na "chobotu" motoru. 8. Na motoru nastavím 1 stupeň západně, a najdu nejlepší signál na Astře 1 tak, že se "vodorovně" otáčí celá pevná soustava motor+parabola na nosném upevňovacím stožáru (konzole), který musí být naprosto kolmý vůči zemi (jinak je zle) a "svisle" měním nastavení na parabole, nikoliv však sklonem osy motoru. V tu ránu mi míří "Nula stupnice motoru" na Jih. O tom to je. 9. Zkontroluji družice postupně od Jihu k okraji. V krajním případě velmi jemně změním sklon osy motoru o méně než jeden stupeň. To je ta celá "Vjeda a Tehnika". Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
Dodatek - zjištění souřadnic GPS,nejrychlejina www.mapy.cz, Body a měření, Vlastní bod.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
samorost:Odporúča riadiť sa týmto popisom všetkým, ktorí majú problém s natavením natáčania. Jednoduchší a zrozumiteľnejší popis som tu ešte nevidel. R^ |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
RE: Nová parabola a motor,nelze přijímat satel...http://www.digitalne.ellano.sk/magazin/rady-a-tipy/digitalna-kola/item/nastavenie-motorickeho-ovladania-paraboly?category_id=11v podstatě podobný návod je zde, osobně to dělám jako samorost, asi bydlíš někde okolo Ostravy (podle toho co jsi zde napsal) akorát já používám na boku úchytu motoru stupnici latitude, (s tím že automaticky přednastavuju elevaci-sklon paraboly na cca 23-24°)ale to už je věc zvyku. Doporučím jednu věc, která se mi osvědčila praxí. Údaje na boku pouzdra nohy motoru bývají celkem jakž takž srozumitelná, ale s ůdaji na korpusu paraboly je to o mnoho horší, proto je lepší, dřív jak začnu pracovat s motorem si omakat právě elevaci na té parabole, kterou mám po ruce. Jinak Gibertini 125 vyžaduje úpravu nohy-chobotu motoru pro jeho uchycení, nevím jak to má tazatel pořešeno, jestli mu třeba v určitých momentech tohle uchycení neselhává. zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
RE: Nová parabola a motor,nelze přijímat satel...edit-omluva gramtické kiksy:)zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
OpravaSlova "západně" se musí nahradit slovy "východně". Mám pomýlenou orientaci z torodiálních parabol...Sorry!Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
návod jesuper,ale tady jde momentálně o 160cm stožár a na něm 12kg parabola+ nějaký kilo motor,při otáčení dochází k ohybu stožáru,tedy na různých pozicích různá nekolmost,(těžiště této krávy je na různých pozicích,taky různé)to je první předpoklad,než začneš něco nastavovat,přesná kolmost toho hnusně vysokého stožárku a to netuším jaký průměr trubky má,nejprve ke stožáru u motoru,tedy někde ve výšce 150cm přilož vodováhu a kontroluj tu bublinu na kraji vodováhy,v každé pozici otočení motorem motoricky """"musí být ta bublina vždy uprostřed"",tedy přesně kolmý stožár ze všech stran stožáru,pak můžeš teprve nastavovat podle tohoto super návodu R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Nová parabola a motor,nelze přijímat satel...Díky za návody ,vše si zaznamenám , moje parametry: Latitude 49,5 , elevace motoru 40,5tak jsem to nastavoval , elvaci paraboly jsem dojížděl podle signálu , signál je od 31,5°E do 30°W.od 31,51 E na cvýchopd už nic.. Asi bude mít pravdu pierrepetr , parabola 12kg+LNB , motor 3,5kg (?) To je asi 16kg na ten stožár , i když mi nejde do hlavy , že to na druhou stranu do 30°W jde. Gibertiny OP 125L+DM3800, FTE 105+ Max NDA 4120M
|
jaro2
![]() |
|
svářečkyti mohou jít i na 60tku,snad honíš jiné s touto krávou a čím větší parabola,tím striktnější nastavení pevnosti a kolmosti stožáru,proto ti to jakž takž s menší mohlo chodit,byla lehčí,neměla tak úzký vyzařovací úhel R^ :laughing: R^ R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 85 | |
![]() |
|
![]() |