![]() |
|
Digibox - spotreba v stand-byPodľa návodu k Digiboxu Kaon NA 1170 je spotreba v stand-by nižšia keď vypnem na boxe, vraj len 0,5 W. Je fakt reálne že spotreba zariadenia je iná keď sa vypne na boxe ako na DO? Zdanlivo však nijaký rozdiel nevidno, či vypnem na DO alebo na boxe, signalizuje tá istá LED, zapínanie je zhruba rovnako dlhé aj celkové správanie prijímača, nevidím nijaké rozdiely. V čom je iné vypnutie (uvedenie do stand-by) cez box ako cez DO? |
LuboTS
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 926 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
RE: Digibox - spotreba v stand-byUvedenie do stand-by, pokiaľ to prijímač umožňuje, nemení spotrebu a je jedno či sa vypne diaľkovým ovládačom alebo vypínačom na prijímači. Iné je samozrejme, keď sa vypne sieťovým vypínačom, umiestneným obyčajne vzadu, vtedy nie je spotreba žiadna. ;)DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
digi tv přijímač NA1000HDDobrý den, na tomto přijímači jsem při provozu naměřil spotřebu 6w.Zdá se mi to málo, měřil jste to někdo, kolik byla u vás spotřeba. Díky. |
chrpa
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 113 |
![]() |
|
RE: Digibox - spotreba v stand-byJakou metodu měření jste použil? |
samal
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 46 |
![]() |
|
samalběžný měřák za 250kč tuším z hornbachu,jelikož zobrazuje okamžitou spotřebu až tak od8W tak si vemu rozdvojku do ní zapnu přijímač a lampičku u které si nejprve samostatně změřím spotřebu žárovky.Potom už jenom odečtu od změřené hodnoty onu spotřebu žárovky a mám spotřebu přijímače.Taže pokud jsem měl60W žárovku tak jsem naměřil 66W. |
chrpa
![]() |
|
RE: Digibox - spotreba v stand-byVelmi erudovaná metoda měření. S jakou chybovostí jste uvedeného výsledku dosáhl?Neopomeňte taktéž, že příkon oné žárovky se mění v čase v závislosti na změně její impedance - žhavené vlákno ji nemá neměnnou. |
samal
![]() |
|
samalpokud jsem měřil samotnou 60W žárovku tak hodnota na měřáku 60-61W. |
chrpa
![]() |
|
RE: Digibox - spotreba v stand-byTo je sice fajn, ale stále platí zásadní otázka - S jakou chybovostí jste uvedeného výsledku dosáhl?Protože bez uvedení absolutní chyby měření je takové zcela bezcené. |
samal
![]() |
|
RE: Digibox - spotreba v stand-byVíc než spotřebu přijímačů a přístrojů jsem řešil dodavatele el. energie. Před změnou jsem doplácel 2000,- za rok. Po změně mi 2000,- doplácí dodavatel = rozdíl 4000,-Octagon SF4008 UHD 4K + Od Skylink & Kombi přechod k Telly & velký balíček. Motor DIGIPOWER SG-2100 + LNB Inverto Twin Black Ultra + parabola 105 (53°E - 30°W). TV LG 55UH600V
|
Pikollo
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 770 |
![]() |
|
spotřeba el energineměnil jsem dodavatele,byl skoro nejlepší ale nepodepsal jsem výhodnou vázací smlouvu na 2 roky,vrátil mi 9800,- (třetinu z toho jsem dal před tím za LEDky v celém baráku |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
korkoty žárovky ano,ale spočítat návratnost,ty se na domácnosti tolik nakonec nepodílejí,já má zkušenost jinou,nejvíce spotřeby mě dělají zařízení ve stálém provozu,hlavně mrazák a lednice,nepřehánět to s teplotou a kontrolovat těsnění,tam ty prachy tečou R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
korkoranCo ? To máš tak levné televize ? ? :))) R^ :))) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
Petřeale nazapomeň, že těsnění má svoji chybovost a pak je ta Tvoje informace bezcenná :))) |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
decmenurčitě máš pravdu,ale těch bezcenných informací je tady dost a i bezcenná informace může někoho v budoucnu dovést k zamyšlení,vím na koho míříš,nejsem hogofogo R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
CES.........R^ :laughing: R^ :bomb: :bomb: :bomb: |
pierrepetr
![]() |
|
CES-kotelevizí máme 7 v domě,od levných až po střední ale proud mám topný 2,46 s kterým netopím |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
korkoranStojíš si na drátě a přešlápni kolego, to bylo jen jako for na pobavení - Poláčkův humor. Nesmíte mi na všecho hned skočit. Jinak dobrý R^ R^ . |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
PikolloTvůj příspěvek je tak trochu výkřik do tmy a nemá skoro žádnou vypovídací hodnotu. Kolik se doplácí nebo kolik se vrací samozřejmě záleží na tom, jaké platíš zálohy. Já si mohu dát zálohy vysoké a pak mi vrátí 10000 a budu se tím chlubit? Nebudu. Protože budu za troubu, který dodavatele energie sponzoruje, ten má přeplatky na úročeném účtu a na konci zúčtovacího období mi jistinu milosrdně vrátí. Takže je lepší doplácet než mít vráceno. To za prvé.A za druhé, pokud chceš porovnat dva dodavatele, tak podle mě je jediná možnost a to je kolik tě u daného dodavatele stála jedna dodaná kWh. Tedy konečná částka na faktuře za skutečně odebranou energii vydělená počtem odebraných kWh. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
trosku OTTa cenova politika za energie, at uz elektriku, ci plyn, se lisi okres od okresu. Doporucuji web energiejenda.cz, kde je jak vynikajici kalkulator s akt. ceniky, tak tipy a rady usnadnujici prechod. I na tomto lze usetrit nemale penize. |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 290 |
![]() |
|
joscerMožná tě zklamu, ale nejedná se o výkřik do tmy, když na to někdo reaguje. Rozdíl o kterém píšu je při stejných zálohách i spotřebě. Svoji reakcí jsi ztratil plno času. R^Octagon SF4008 UHD 4K + Od Skylink & Kombi přechod k Telly & velký balíček. Motor DIGIPOWER SG-2100 + LNB Inverto Twin Black Ultra + parabola 105 (53°E - 30°W). TV LG 55UH600V
|
Pikollo
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 770 |
![]() |
|
PikolloA sdělíš mi alespoň tu spotřebu?Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Digibox - spotreba v stand-byTak som si požičal liptovský merač spotreby a trošku. som to posledoval. Prijímač v prevádzke žerie okolo 7-8 W, pri stand-by pri vypnutí na DO je spotreba takmer rovnaká a pri vypnutí na prijímači je po pár minútach tá spotreba fakt nižšia, okolo 0,3 W. Takže to čomu som neveril je predsa len pravda, ale na nižšiu spotrebu to skočí po pár minútach |
LuboTS
![]() |
|
RE: Digibox - spotreba v stand-bylidlovský |
LuboTS
![]() |
|
RE: Digibox - spotreba v stand-byPane LuboTS, můžete nám sdělit, jakou metodu měření jste použil? |
samal
![]() |
|
samalProč píšete "můžete nám ...", když to evidentně zajímá jen VÁS?Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Digibox - spotreba v stand-byProtože nás to opravdu zajímá. |
samal
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
![]() |