![]() |
|
Odchází LNB ?Ahoj osvětlil by mi prosím někdo problém? Mám už nějakej rok inverto black twin. K tomu DM500HD a SG2100. Před cca třema týdny mi z ničeho nič začaly kostičkovat např. Nova HD a Prima HD na 23,5E. Říkal jsem si jestli se mi nehla parabola, tak jsem s ní trošku zahejbal a programy začaly chodit. Pak jsem ale zjistil, že pro změnu nejdou zas některý programy na 13E, případně 28E. Tak mě napadlo, jak tu kdysi někdo psal, že může začít odcházet LNB některá polarizace. Kouknul jsem na to a opravdu programy který nejdou jsou horizontální. Jenže ty co původně nešly na 23,5E jsou taky horizontální a další co jsem zkoušel na 19E a jdou, jsou taky horizontální. Takže nechápu, proč na některý družici to jde a na některý ne. A některý navíc ještě někdy jdou a někdy ne. Je tam ještě nějakej jinej parametr co může dělat LNB problém? Dá se s tím něco dělat nebo LNB vyhodit? A zpětně si teď uvědomuju, že už nějakej měsíc se mi zdálo, že obecně šla kvalita signálu tak o 10-15% níž. Díky za radu. |
Arsenalek
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 193 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
RE: Odchází LNB ?Máš to celý asi ro(nevhodné slovo)aný, takže si celou soupravu nastav znovu. A pořádně |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 290 |
![]() |
|
RE: Odchází LNB ?Je potreba zkontrolovat vertikalni a horizontalni kanaly jeste podle spodniho a horniho pasma. Na LNB vetsinou odejde jedno z techto 4 pasem. I kdyz od doby, co pouzivam Inverto, tak mi jeste zadny LNB neodeslo. Proto muze byt doopravdy problem spatne nastaveneho motoru/paraboly nebo LNB (skew). Nejjednodussi jak vyloucit LNB je zkusit jiny kus, to je jednodussi a bezpecnejsi nez rozvrtat motor, pokud by byl nastaveny spravne. |
drhans
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 615 |
![]() |
|
RE: Odchází LNB ?z toho čo si napísal je mi niekoľko vecí nejasných:1/to máš motor s twinLNB a na tom dva SAT prijímače? alebo 4xLNBtwin, keďže spomínaš len 13/19/23/28E a nie napr. 9E, 1W a pod. 2/ rovnaká závada na oboch prijímačoch? alebo možno ťa len upozorňuje že:"den (a LNB) odchází, Johnny walker přichází" V každom prípade ten Johnny je určite lepšia voľba než naše TV programy. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
RE: Odchází LNB ?Problém může být třeba i ve zdroji toho dreamboxu. Je třeba postupovat vylučovací metodou, v první řadě napsat pořádné informace a pak seštelovat celou sestavu.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Odchází LNB ?Pár odpovědí..Ohledně sestavy - než se totálně rozsypal obraz té Novy a Primy na 23,5E (napsal jsem kostičkování, ale v podstatě šel obraz do kopru) šlapalo od 39E po 30W vše tak jak mělo. Twin jsem měl proto, že dřív jsem používal ještě jeden přijímač, ale teď už jede sólo jen DM. A taky kvůli tomu, že lidi psali, že má lepší citlivost. Když jsem se zaměřil na jeden z těch programů na 13E co nejdou a podle programů co jdou jsem parabolu dostal do pozice s max signálem na téhle družici, pořád nejde. Síla signálu pak na problematickým kanálu není 0% ale různě líta nahoru a pak zase dolu, což je samo o sobě podezřelý. |
Arsenalek
![]() |
|
drhansMěl bys chvilku napsat něco podrobnějšího o těch pásmech.. zajímá mě to a přijde mi, že to bude ono. Jedno starší LNB doma mám, takže výměnu můžu taky zkusit. |
Arsenalek
![]() |
|
drhansrespektive daj se ty pásma nějak přiřadit ke kmitočtům atd. pak bych asi byl schopnej přijít na to, jestli programy co nejdou patřej do jednoho pásma toho LNB. Dík |
Arsenalek
![]() |
|
ArsenalekStále si nenapísal najpodstatnejšiu informáciu. Používaš na príjem tých štyroch pozícií jedno LNB a natáčacie zariadenie? |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
to Emanmá to hned v úvodu - SG2100 je motor |
tnt
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 278 |
![]() |
|
Arsenalek, tntOspravedlňujem sa, prehliadol som to. |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
drhansTak jsem si prošel flysat.com .. celej Skylink jede na frekvencích nad 11700 H a to mi funguje. Konkrétně si pamatuju, že mi nejde na 13E C+ family 2 HD a ten je na 11411 H. Doma si projdu 28E to si nepamatuju, ale podle všeho to vypadá, že odešlo spodní horizontální pásmo LNB. |
Arsenalek
![]() |
|
RE: Odchází LNB ?Na základě popsaných indicií si dovolím tvrdit, že se jedná o klasický impedanční zkrat vlivem stárnutí přenosového vedení.Diagnostika - dotažení všech fkonektorů, změna tvarové stálosti přenosového vedení - pokud se indikace alespoň zčásti změní, je třeba patřičnou část přenosového vedení vyměnit. |
samal
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 46 |
![]() |
|
samalemam exter. koax veduci od LNB do domu zakopany v zemi cca 15rokov. zatial funguje. dokedy podla teba?VIEM, že NIČ neviem!
|
major13
Registrace: 2/2013 Příspěvků: 339 |
![]() |
|
RE: Odchází LNB ?Funkční bude do té doby, dokud neklesnou jeho požadované parametry pod limitní hodnoty, které budou mít vliv na změnu impedance v daném frekvenčním pásmu. |
samal
![]() |
|
samalno zajímavé.. jelikož jsem v podstatě laik nevím vůbec o co jde :-) každopádně jediné co můžu udělat je zkontrolovat f-konektor u LNB. Pak asi pujdu cestou zkoušky jiného LNB. Jestli jsem to správně pochopil, když dám novej koax a F-ko myslíš že se problém vyřeší ? |
Arsenalek
![]() |
|
samalJá tam vlastně mám paraelně ještě ten druhej koax co už nepoužívám, takže to můžu zkusit prohodit, jestli by to nepomohlo.. |
Arsenalek
![]() |
|
RE: Odchází LNB ?Pokud je můj předpoklad správný, Vámi uvedený postup by měl postačovat k potvrzení či vyvrácení tohoto předpokládaného problému. Otázkou zůstává, jestli ono druhé přenosové vedení netrpí stejnou degradací přenosové charakteristiky. |
samal
![]() |
|
samalTeoreticky by ten druhej koax mohl být mladší.. už si to přesně nepamatuju, kdy jsem to dělal a kterej je kterej. Vyzkouším, díky. |
Arsenalek
![]() |
|
arsenalZměř si výstupní napětí z dreamu pro H polarizaci a neřeš blbosti, 11411H s 8PSK a 5/6 FEC je "obdoba" našeho tp 11797H, mám na mysli co se týče "háklivosti" na špatné nastavení talíře/motoru.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
gunterNapětí nezměřím, ale můžu připojit původní přijímač Technisat a tím potvrdit/vyloučit problém v DM. |
Arsenalek
![]() |
|
arsenalzkus to je dobrý nápadzgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
Zvol vylučovací metodu v analýze1. Jestliže Ti H pol. někde jde a někde ne - nemůže to být v LNB jako systémová chyba.2. Pakliže jsi pohnul parabolou, změnil jsi nastavení asi všech družic. 3. Pokles kvality na všech stanicích může být od špatného nastavení motoru nebo i od LNB. Musíš to logicky rozlišit. Tvá hlava naprosto jistě řekne jak. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
RE: Odchází LNB ?Predel je nad a pod 11800mhz, stava se, ze jedno z toho nechodi dobre, treba jen nekdy, pak staci vymenit lnb |
drhans
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 615 |
![]() |
|
RE: Odchází LNB ?Lidi můžete mi říct co furt nacvíčujete s těma motorama a lnb,parabolu mám na podstavci180cm,85AL no name,sg2100 + smart titan.twin-nastavuji bez měřáků a nemám žádné vypadky,/2x v letě za sil.bouře/,nekupujte vraky,15 let koax v zemi-za 15 let tam nenajdou ani tvoji kostru !!! :fuming:Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
Odchází LNB ?Arsenálku, používáš na nátáčení usals nebo disecq 1.2 ? |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
![]() |