Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Pozicionér a skew kontroler Titanium Satellite ASC

Máte, prosím vás, niekto skúsenosti s týmto aparátom? Prípadne, viete o niekom takom, čo ho má? Dík.
http://www.titaniumsatellite.com/asc1

medecal64
Registrace: 9/2014
Galerie: medecal64
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 129
Odpověď v diskusním vlákně

K táhlovej

Ešte, aby nedošlo k špatnému pochopeniu mojich slov, momentálne som v štádiu, že pozície a skew ovládam jedným prístrojom (warkillerom spomínaný Echostar) a obraz druhým (žiaľ AzBoxMe)... 3 diaľkové ovládače, niekedy neviem, ktorý mám skôr prepnúť... Len už mám svoj vek a radšej by som už asi volil komfort, ako liepanie sa po parabole a prepínanie všetkého možného... Miesta na GEO sú dané, pozicionér, by tam nabehol a ja by som jedným DO riešil ostatné... Utópia?

medecal64

@medecal64

Mně už taky do šedesátky moc nechybí,ale těch několik(celkem 12ks) ovladačů ještě zvládám.Krom toho lidský mozek se používáním udržuje v kondici na rozdíl od mechanických strojů,které se používáním opotřebovávají.Mně tedy ruční volba pozic vyhovuje - vždy vím,kde se na orbitě nacházím.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

k táhlovej

Si šťastný človek... Mne ten môj echostar na led displayi povie, nech som kdekoľvek, iba "ch-1" alebo 2,3,4 (rozlíšenie polarizácie ((H,V,R,L) a výšky Ku pásma) a aby som vedel, kde som ostal včera, predvčerom, musím otvoriť on-screen a ponuku satelitov... a potom prepnúť vstup na tv prijímači zo scartu na hdmi... U teba je to počítam tým, že led display ukazuje pozíciu satelitu... Sem Echostar nikdy nedošiel :)

medecal64

@medecal64

Protože nemáš aktivní PM,musím porušit pravidla - i když je to link odkazující na parabolu.Pokud máš zájem,můžu Ti zprostředkovat u známého v jedné sat speciálce nákup samostatného pozicionéru V-BOXII( viz link - https://www.parabola.cz/clanky/2918/druzicovy-pozicioner-superjack-v-box-ii/,který na displeji zobrazí číslo pozice(v reciveru přiřadíš do názvu satelitu příslušné pořadové číslo z pozicionéru a je to přehlednější).

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej

táhlovej

to není porušení pravidel R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Pozicionér a skew kontroler Titanium Satel...

na tomto foru nevíš dne ani minuty,já jednou dostal banán za link "chmi.cz".

táhlovej

máš pravdu

já se na blacklist dostanu hned a nikde nevidím za co,kdyby to alespoň admin označil zeleně,prostě musíš věřit,že tě nechaj dejchat R^ :laughing: R^

pierrepetr

to tahlovej a pierrepetr

Čo by som si bez vás chlapci počal...už som myslel, že tu dnes neškrtnem... Idem pozrieť ten link... a už mám PM aktivované...

medecal64

to táhlovej

99 pozícii je výborné, len čo skew? Ako to riešiš ty?

medecal64

to táhlovej

a ešte: echostar mi 13/18V prepínal nízke a vysoké Ku pásmo a Diseqcom 1.0 c-band a Ku-band konvertory. A dodáva prúd 5A. V-Box iba 3A, čo by na krajoch dráhy mohlo robiť problémy... Ale tých 99 pozícií je veľmi inšpirujúcich...

medecal64

čím ten

skew řešíš teď? R^ :laughing: R^

pierrepetr

to pierrepetr

starý echostar mám ako riadiaci receiver.... má modul pre ovládanie mechanického polarizéru (5V, pulzy a GND), takže mi ide do ohniska paraboly 3 žilový kábel a tam je polarizér so servom, ktoré otáča vo vlnovode anténku... takže echostarom...

medecal64

to pierrepetr

Mám to všetko perfektné, len mám iba 60 pozícií a je to veľmi neprehľadné... Navyše som ja blb.ec zaviedol do domu cez nový trávnik a novú zámkovú dlažnu na chodníku iba jeden koaxiál. Takže prepínam konvertory diseqcom 1.0 a zbytočne by som si kúpil dvojtunerový receiver... Mohol som mať aspoň prepínanie konvertorov vyriešené (do jedného tunra c-pásmo a do druhého Ku)... To vieš, kde nie je rozum ani čert neberie... :)

medecal64

tak to ti

neporadím,mechanický polarizátor jsem používal naposledy někde v roce 1988,to byl takový s jakoby relátkem,jenom natvrdo vertikál,nebo horizontál,ty to potřebuješ natáčet jemně,jedině kontaktuj stejné nadšence ten jablonečák by ti to mohl poradit R^ :laughing: R^

pierrepetr

asi to máš

v chráničce,tak natáhni dva,jestli teda vlezou R^ :laughing: R^

pierrepetr

v tomto se

moc neorientuji,tam nejde použít magnetický polarizátor?,nevím,jak by to bylo s útlumem R^ :laughing: R^

pierrepetr

medecal64

Máš tedy PM

táhlovej

ASC1 Titanium pozicioner

Koho by ešte tento prístroj zaujímal, može pozrieť na tieto balkánske linky.

http://novisf.com/index.php/Thread/101419-Titanium-ASC-1-Positioner/
http://novisf.com/index.php/Thread/102353-ASC1/

medecal64

ASC1 Titanium pozicioner

Trošku vzkriesim túto tému.
Ovládanie pozícií u Titanium Satellite ASC 1 prebieha cez sat receiver s DiSEqC 1.2. Aj v receveri aj v pozicionéri je možné v protokole DiSEqC zadať 99 pozícií. Ukážka je z USA. Určitou nevýhodou prístroja je, že nedokáže prepínať vysoké a nízke pásmo Univerzálnych LNB pomocou napätia 13/18 V (klasika), ale iba za pomoci 22 kHz tónu.
https://www.parabola.cz/album/foto-451/
https://www.parabola.cz/album/foto-452/
sekce Album: Titanium Satellite ASC 1sekce Album: Titanium Satellite ASC 1
Popis fotografií:
[1] Titanium Satellite ASC 1
[2] Titanium Satellite ASC 1

medecal64

RE: Pozicionér a skew kontroler Titanium Satel...

vysoké a nízke pásmo Univerzálnych LNB pomocou napätia 13/18 V se nepřepíná
pomocou napätia 13/18 V se přepíná polarizace R^ :laughing: R^

pierrepetr

@pierrepetr

Zdravím ťa... Som rád, že si späť z áreštu... bolo tu bez teba smutno... :) Ale žiaľ, musím ťa poopraviť (teraz neviem či rád alebo nerád :-)), prírubové konvertory, ktoré majú 2 LO a rozsah od 10700 - 11,700 a 11700 až 12750 MHz (tzv. Univerzálne), nevedia prepnúť polarizáciu elektricky, ako sa ty domnievaš. Nemajú na to obvod. Prepínajú/ovládajú ju ju napr. mechanickým polarizérom alebo magnetickým polarizérom. Napätie 13/18V preto využívajú na prepínanie pásma. Je to tzv klasika a používa sa od začiatku umiestňovania viacerých lokálnych oscilátorov do LNB. Systém 22 kHz je novší. A neveril by si, že profi LNB NJR v cene 300eur, prepínajú pásmo šroubovákom :-)

medecal64

@pierrepetr

Aby som ešte doplnil, mám na mysli jednopolaritné LNB s jednou anténnou sondou...

medecal64

píšeš

"Určitou nevýhodou prístroja je, že nedokáže prepínať vysoké a nízke pásmo Univerzálnych LNB pomocou napätia 13/18 V (klasika)"
to není klasika ,klasika universálních je právě 13/17 polarizace,22khz pásmo R^ :laughing: R^

pierrepetr

jednopolaritné LNB

,tady se ztrácím,to není universál R^ :laughing: R^

pierrepetr

kluci

tak už se nehádejte, máte pravdu oba :))) , holt na přírubové lnb nejlépe buď mag.polarizér nebo polarotor

decmen
Registrace: 2/2008
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 129

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra