![]() |
|
Prepúšťa merač Schwaiger SF80 príkazy z DiSEqC?Ahoj,potreboval by som vedieť, či cez merač satelitného signálu Schwaiger SF-80 prejdú pokyny DiSEqC odoslané sat. prijímačom do konvertora. S pomocou tohto merača by som totiž chcel presnejšie nastaviť parabolu s monoblokom (23,5 + 19,2). V prijímači mám už prednastavené frekvencie z obidvoch družíc Astra, merač signálu by v tomto reťazci bol iba preto, že samotný prijímač nezobrazuje úroveň signálu dostatočne presne a včas... |
Surfer
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 124 |
![]() |
|
RE: Prepúšťa merač Schwaiger SF80 príkazy z Di...V odkazu na leteckou poštu je manuál, volím tu cestu proto, že nemáš aktivní soukr. zprávy.http://leteckaposta.cz/uploaded/976574127 zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Prepúšťa merač Schwaiger SF80 príkazy z Di...Vďaka za manuál. Ten som už čítal, ale nenašiel som tam zmienku o priepustnosti/nepripustnosti príkazov DiSEQ C. Chápem, že tento merač určite nebol konštruovaný priamo na nastavovanie monoblokov, ale možno sa na to v mojom prípade dá použiť. Oproti klasickému prvotnému nastavovaniu mám totiž výhodu: prakticky nastavený prijímač - čiže ide len o to, či sa pokyny z prijímača dostanú do konvertora aj v prípade, že im bude „stáť v ceste“ tento merač. :) |
Surfer
![]() |
|
RE: Prepúšťa merač Schwaiger SF80 príkazy z Di...Myslel jsem, že tento finder nemáš, já taky ne, ale je to jednoduché, vem miltimetr, napoj finder kusem koaxu na výstup a pokud při V a H polarizaci naměříš 14/18V je to jasné.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
RE: Prepúšťa merač Schwaiger SF80 príkazy z Di...oprava multimetr jinak stačí i obyčejná led-diodazgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
RE: Prepúšťa merač Schwaiger SF80 príkazy z Di...přepínání polarizace ss napětím,ještě nezaručuje průchodnost disecs příkazu |
marakesh
Registrace: 11/2013 Příspěvků: 317 |
![]() |
|
RE: Prepúšťa merač Schwaiger SF80 príkazy z Di...Gunter: myslel si si správne, ja ten merač naozaj zatiaľ nemám. Viem len, že v dohľadnom čase budem potrebovať upraviť nastavenia paraboly a na to by sa mi nejaký merač hodil. Takže mi napadlo, či by stačil tento alebo si budem musieť obstarať merač, ktorý je priamo určený pre monobloky. (Samozrejme sa mi nechce platiť za merač pre monobloky takmer 4x viac, ak to nie je nevyhnutné a danú službu mi splní aj tento lacnejší). |
Surfer
![]() |
|
RE: Prepúšťa merač Schwaiger SF80 príkazy z Di...A jaký máš přijímač? Pokud nějaký linux na bázi E2 tak ukazatele signálu na vyhledávači jsou docela přesné. Jinak takový finder Ti stejně neukáže jeden z nejdůležitejších faktorů, chybovost, MER..zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
RE: Prepúšťa merač Schwaiger SF80 príkazy z Di...Prijímač je Ariva 202E. A ako som už v aj v praxi zistil, ukazovatele signálu nepatria medzi špičkovú vec na tomto prijímači. Ariva ale zobrazuje aspoň parameter BER, aj keď oneskorene - ale predsa. |
Surfer
![]() |
|
RE: Prepúšťa merač Schwaiger SF80 príkazy z Di...ta ariva ti na monoblock stačí,pokud budou problémy,jako-že nebudou,pak si zavolej firmu,spíš si nejsem jist s tím průchodem disecs,to by ti jistě řekl prodavač |
marakesh
Registrace: 11/2013 Příspěvků: 317 |
![]() |
|
RE: Prepúšťa merač Schwaiger SF80 príkazy z Di...Vďaka za radu. Tajne som dúfal, že to možno už niekto niekedy odskúšal v praxi... :) |
Surfer
![]() |
|
RE: Prepúšťa merač Schwaiger SF80 príkazy z Di...A na co Vám to bude?Monoblok s tímhle stejně nenastavíš. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
![]() |