Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Telly/Digi TV SK

Kaon NA1000HD od Digi

Zdravím,
mám prosím dotaz, pořídil jsem tuto krabičku a potřeboval bych ji zapojit v paneláku do společného satelitního rozvodu, ale bohužel si není schopná najít žádný signál. Prý by stačil připojit nějaký mezikus kvůli nastavení diseqc. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Díky
Martin

WWWendy
Registrace: 8/2010
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kaon NA1000HD od Digi

Nevím kolik máte v baráku v rozvodu navolených družic a jak jsou pak očíslovány. To by měl vědět domovník nebo správce. Ty si musíš nastavit diseqc v přijímači.
Např.: Diseqc 1.0
Astra 23°E (astra3) port A nebo 1
Astra 19°E (astra1) port B nebo 2
Thor,Intelsat 0.8°/1°W port C nebo 3
atd.
Žádný mezikus nepotřebuješ. To bys potřeboval tehdy, pokud by byla v bytě jen nějaká jednoduchá zásuvka a po jednom kabelu šel TV/SAT signál.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

WWWendy

No v bytě je právě jednoduchá zásuvka, po které jde TV/SAT signál. Na tom Kaonu bohužel nejde v podstatě nic nastavit, maximálně jazyk a zemi, ale jinak to má Digi bloklé, asi aby se mu v tom lidi nehrabali. Jinak Thor je u nás na C, ale když to krabičce nemám jak říct...

WWWendy

Problémem tohoto strojku je, že tam žádné nastavení diseqc v menu není...

bretah
Registrace: 9/2012

Chlapi to myslíte fakt vážně ze na HD přístroji v roce 2014 není v nastavení disqc to snad ani není možné :O Rv

ZDK1
Registrace: 10/2007

Mám to podobně připojené a diseqc a ostatní si nastavím na druhém propojeném satelitním příjimači a vše mám ok.Je pravda,že ten Kaon je velmi primitivní.

baksik
Registrace: 5/2010

WWWendy

Zapni si soukromé zprávy, pošlu Ti link co máš sehnat

gunter

Zapnuto, díky moc!!!

WWWendy

WWWendy

máš to tam

gunter

ZDK1

Naprosto přesně, tady je vidět že Digi pokračuje naprosto stejně v distribuci přijímacích krámů ať už se jedná o SD nebo nyní v HD provedení. Naprosto nic k lepšímu se u této firmy nezměnilo. Rv

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

Na tech starých sd křápech byl aspoň disqc 1-2 což bylo taky super všechny rozvody používají normálně 3 na pozici Thor a tady u HD jěště lepší ani1-2 Rv :laughing:

ZDK1

Mám tento Koan taky doma, odpojil jsem svůj milovaný Vantage HD s Freesatem a přešel jsem k Digi kvůli Digisportu. No oproti zmíněnému Vantagi je to jak hračka pro děti, ať už funkcemi tak i tou kapesní velikostí, ale zase na obhajobu Digi, tak to není tak strašný, disecq naštěstí řešit nemusím a funguje zatím docela spolehlivě. Jen jediné co mi vrtá hlavou, jak ho mám zapnout. Máme doma dva a u obou stejný problém, při zapínání červeným tlačítkem on/off na DO se hned napoprvé nezapne, až když mačkám číselně program. pozice tak po chvíli naběhne. Trošku divný, ale asi to tak má být, nebo to má někdo jinak? Předem díky za případnou radu.

Man5on
Registrace: 4/2008

Man5on

Upřímnou soustrast. Takový šunt mít doma nestojí ani za deset Digisportů. Rv

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

Zlatá Cyfra+ PL a jejich datové toky o tom se Digisportu ani nezdá a vlastně ani SK :)

ZDK1

ZDK1: To máš asi pravdu, ale to zase sic o trochu lepší obraz s šišlavým komentářem radši nahradím CZ/SK komentářem s i tak hodně slušným obrazem.

Man5on

Mně polština nevadí rozumím na 100 procent a mám pocit že Ti jejich komentátoři jsou dobří věcní a mají smysl pro humor což se u jiných stanic říct nedá ale je fakt že jsou strašně ukecaní :))

ZDK1

Přijde mi že je takový trend tady na zdejším fóru kopnout si do Digi jen je k tomu příležitost, ale je třeba si uvědomit cenu jejich nabídky a v tu chvíli to není úplně fér. Mám Skylink, měl jsem léta UPC Freesat a teď mám Digi, jehož nabídka by mi za ty peníze stačila i kdyby tam byly jen ty HD sportovní kanály. Ale každý má samozřejmě jiné priority, to je mi jasné. Mě osobně u Digi mrzí jen absence kvalitního EPG jako má třeba právě Freesat, ale jinak za ty prachy dva STB je pecka.

Man5on

Man5on

Mýlíš se. Pokud bude Digi Tv poskytovat služby hodné roku 2014, tak nikdo nebude mít důvod do nich kopat. Prozatím ale bez ohledu na cenu, technickou stránkou a to jak vysílací tak i přijímací včetně zákaznického servisu bohužel zamrzli někde v pravěku tak se nemůžeš divit. Rv

BIDLO

Taky mohu porovnávat,měl jsem NC+ několik let,ale ta nynější cena už je moc,takže mám Digi z Kaonem a za tu cenu jsem spokojen.
Kvalita PL v HD je parádní,občas si pustím TNK HD s Canaly family a je to taky dobrý.Závěr,vše je o ceně a kvalitě a každý ať si vybere. :((

baksik
Registrace: 5/2010

BIDLO: Zrovna klientský servis si myslím že mají na úrovni oproti např. mobilním operátorům. Volal jsem tam několikrát za poslední měsíc, žádný robot a nekonečný hovor, do dvou minut jsem byl spojen s operátorem. Nejprve jsem zřizoval s otcem partnerbox. Pak když přišli s CAM modulem, tak tam volám znovu, jenže po zkušenostech lidí s problémy ohledně CI+ jsem to radši za dva dny zrušil a obratem přeobjednal HD Koany,... a naprosto bez problému, dokonce mi přišlo že tomu i rozumí po technický stránce ne jen prodejní, takže za mě 1* R^ Ale abych zase nedělal zdarma reklamu :)))

Man5on

BIDLO:

zákaznický centrum funguje lépe než u Skylinku . Pokud je problém do 2 dnů je servis u tebe a vše vyřeší . to se nedá říci o opravě ledničky , pračky , atd. a servisu na Skylink . Kamarád co to dělá opravy pro Skylink tak říká , že mají dost práce a lidi čekají i týden na opravu nebo na seřízení paraboly . Jinak se ani nedívím politice Digitv chtějí vydělat Podle DIGI TV třeba spárování přístrojů s kartou to dělají i jiný společnosti Skylink Topfield SBI-2060 + karta Skylink (Irdeto
, UPC atd. a nikomu to nevadí ,ale u DIGI ano Zajímaví !!!!
Man5on ty skalný stejně nepřesvědčíš ty jsou nabroušeni , protože plno z nich byli díleři , mechanici a oni je vykoply .
:laughing: :fuming: :bomb:

standa111
Registrace: 11/2009

Jednoduše

k přístroji.Silně nedotažen SW.A jak známe DIGI ještě dlouho bude.K HW se nemá cenu vyjadřovat.Jinak pro mne a nebo případně dle vkusu každého soudruha co mají příjem fre Sat připojit přes loop a podívat se v sobotu a v neděli na fotbal v HD.Zvlášt kabel bych k tomu tedy já netahal.To jediné je zajímavé.Nic jiného jsem od toho nechtěl a to splnuje.Jinak zákaz.linka za mojí osobu bezchybná. ;) Jako největší vadu spatřuji to,že za provozu nebo vypnutí není poznat v jakém režimu vlastně přístroj je.Nic nesvítí.Ale je to přeci Digi a navíc první HD přístroj vypuštěný do cz.regionu.Horká jehla. :-/

hobo
Registrace: 1/2007

standa111, meleš nesmysly. S kolegou jsme kdysi byli dealeři a montážníci a pak jsme od nich raději odešli. Platby i až po 9 měsících, zařízení a obraz hrůza a ještě to byl problém ze začátku sehnat.
Ty jsi také skalný (skalní) digistanda. Tuto službu nikomu nedoporučuji, ještě tak možná s modulem.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Režim

to ja řeším taky,stačí kouknout horním chlazením,je tam tma-vypnuto!

jave
Registrace: 10/2010

Jenomže

já tam díky umístění na to horní chlazení hodně blbě vidím. :laughing: Ale řešení to v roce 2014 je fakt originální. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

HiFiOK

a dostal jsi od nich vše co dlužili? Pokud jo, to jsi měl fajn. Byli tací,kterým dodones nezaplatili.

gunter
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra