Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Telly/Digi TV SK

Kaon NA1000HD od Digi

Zdravím,
mám prosím dotaz, pořídil jsem tuto krabičku a potřeboval bych ji zapojit v paneláku do společného satelitního rozvodu, ale bohužel si není schopná najít žádný signál. Prý by stačil připojit nějaký mezikus kvůli nastavení diseqc. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Díky
Martin

WWWendy
Registrace: 8/2010
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kaon NA1000HD od Digi

Ano, dostali jsme to. A věřím ti to co píšeš.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

montovat cigi bylo zoufalství v oboru R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE:Kaon NA 11000HD od Digi

To co bylo, dnes již dnes neplatí. Relamace probíhají velmi rychle a i ze zákazníky se jedná jinak, než jak tomu bylo v minulosti. Bohužel někteří tomu asi nevěří, ale s Digi je v současné době maximální spokojenost.

Skylink + O2TV

kvasnak
Registrace: 3/2009

kvasnak

no jistě budeš spokojen,asi nevíš kolik cigi montáží se stále demontuje,že by byly spokojeni? R^ :laughing: R^

pierrepetr

Ano s digi je spokojenost pokud ji nemáš má to řadu výhod ...nemušíš třeba kupovat diseqc generátor nebo zapínat a "loopovat" druhý příjimač s tím jejich zázrakem abys mohl koukat na bednu. Docela by mě zajímalo, jestli ten, kdo má na starosti rozvoj tomu vůbec rozumí.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

gunter

tady cigi nepředpokládá příjem z jiných družic,ani to jejich šroty neumožňují,u panelákového rozvodu to může být problém,tady by to mohli ale vědět ti technici STA a cigi dát na disecs č.1,tím by šli naproti této hvězdné nejžádanější platformě R^ :laughing: R^

pierrepetr

njn to je jako kdysi ta (nevhodné slovo)ní soutěž na primě (u koho zjistili, že má pod č.1 na ovladači tuto stanici vyhrál), ale teď vážně nechápu jak tohle nějakému zodpovědnému člověkovi nemohlo dojít. Leda by to byli úplní diletanti.

gunter

gunter

no co bys chtěl,příjem z jedné pozice,šroty na míru,tady jedině kontaktovat správce STA,jinak parabolu do výhledu,motor neřešíme R^ :laughing: R^

pierrepetr

možná

by fungovalo tohle šidítko,nemám odskoušeno,někdo to tady zmiňoval
http://www.emp-centauri.cz/index.php?lang=cz&page=prodview&id_kateg=7&id_pkateg=71&id=130
R^ :laughing: R^

pierrepetr

nebo

toto
http://www.emp-centauri.cz/index.php?lang=cz&page=prodview&id=117
R^ :laughing: R^

pierrepetr

Generátor DiseqC

stačí toto: http://www.emp-centauri.cz/index.php?lang=cz&page=prodview&id_kateg=1&id_pkateg=25&id=143

Včera jsem to zapojil a jede OK:)

WWWendy

WWWendy

Jsem rád, že Ti moje zpráva pomohla, ale to jsi tedy sakra rychlík, že jsi to tak rychle splašil. To přes nějaký expresní šop a nebo jsi měl štěstí a jsi z velkého města kde to bylo skladem. Tyhle věci nejsou běžně k mání.

gunter

Generátor DiseqC

Měl jsem štěstí, kontaktoval jsem ještě firmu, co dělala u nás rozvody a večer jsem to měl doma:) Každopádně díky za radu, snad to pomůže i ostatním.

WWWendy

to je přesně

co jsem ti našel 07.10.2014, 00:23.20,jsem rád,že to chodí,já jsem to nikdy nepotřeboval R^ :laughing: R^

pierrepetr

to přesně už dávno pořešil s někým jiným :-)

tazatel WWWendy, pravděpodobně s Gunterem, jak jsem vyrozuměl z diskuse. Tak nevím proč se zde tímto chlubíš.

hogofogo11
Registrace: 9/2014

lvane jaivane

nebo co hogo,vocogo,je mě jedno,kdo co komu poradil,mě zajímá,že to funguje,protože tato udělátka jsem nikdy nepotřeboval,měl jsi se pochlubit ty na začátku tématu a né tady na konci dělat soudce,polepši se R^ :laughing: R^

pierrepetr

To víš někdo to vidí poprvé a někdo třeba používá 5 let, bohužel z blacklistu mu nešlo pomoct. Ale aspoň tušil, že něco takového existuje, to taky není k zahození.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Tomik535

souhlasím R^ :laughing: R^

pierrepetr

Zdravím,
nechci tady nikoho kritizovat, ale když to tak čtu, tak bych rád k tomu řekl asi toto:
DIGI TV jsem si pořídil kvůli DIGISPORTU, což asi většina. Co se týká kvality, tak většina SD programů normálka a HD mám skvělé. Nutno říci, že je pouštím na 50 plazmě.
Zákaznický servis v pohodě, potřeboval jsem vyřešit programy a vše bylo během chvilky v pořádku, tudíž já žádný problém nemám. Cena je také dobrá. Samozřejmě by bylo super, kdyby zapracovali ještě na kvalitě signálu celkově, to je pravda, ale jak tady většina píše, že je vše hrozné, tak si myslím, že je chyba ve vás !!! Kritiovat umí každý, ale většina z kritiků nerozumí ničemu a jen chce napsat něco špatného. Pořiďte si kvalitnější vybavení a bude to ok. Je jasné, že každý má jiné nároky, ale rozhodně to není taková tragedie, jak tady většina píšete.
Ale každý má nějaký názor, o tom žádná. Jen se snažte odpovídat na konkrétní otázky a ne reagovat nesmyslnama a na úplně něco jiného. Mám SKYLINK, FREESAT, DIGITV a cca 1500 programů k tomu, takže mohu porovnat jednotlivé operátory. Každý má něco lepšího, jeden cenu druhý kvalitu, další zas nabídku, všude je něco, ale pokud se někomu nelíbí DIGI, tak ať si ji nepořizuje! Upřímně nerozumím tomu, proč někdo nadává na nastavení HD boxu od DIGI, když se vám tam nastaví vše samo a hlavně před koupí víte, do čeho jdete!!! Já mám od DIGI ten HD box a stačí mi to, stejně nevím, co bych tam měl více nastavovat. Mám dva a za cenu 350Kč mám na dvě TV nezávisle na sobě, to jiný operátor nenabízí !!! Na SKYLINK mám GOSAT, ten mě osobně taky stačí a FREESAT má svůj HD box, na kterém si taky nic nenastavím, stejně jako na digi. A pokud máte dobré LNB, parabolu a kabel, tak je to v pohodě. A takhle bych mohl pokračovat dál a dál, ale kdo by to pak četl. Sorry za ten dlouhý článek, chtěl jsem to napsat.

f599gto

f599gto

děkujeme za chválu,já zase chválím tebe za tu plazmu,ta je pro digi tv jediná,na čem je to koukatelné,píšu o SD,jinak bitrate neo.chč.i.ješ a digi tedy vévodí

"A pokud máte dobré LNB, parabolu a kabel, tak je to v pohodě"

to s kvalitou obrazu nemá nic společného,tady se plive na kvalitu obrazu hlavně SD cigitv R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

Víš co, nikoho nekritizuji a ani mě moc nebaví něco někam psát, je to ztráta času. Přesto odepíšu : S tímto s tebou nesouhlasím, podle mě vybavení rozhodně má při příjmu vliv, parabola, LNB i ten kablík, jinak na co by se prodávaly různě odstíněné kabely a komponenty různých cenových skupin? Určitě sis také vybíral vybavení dle recenzí nebo zkušeností lidí či dle parametrů výrobku nebo ne? Já teda jo. Výbava sílu signálu z družice samozřejmě neovlivní, ale ovlivní to kvalitu přenosu a tím výsledný obraz, sice ne moc, ale podle mě rozhodně ovlivní a každé zlepšení je dobré. Rozumíš tomu určitě víc jak já, nemíním se bavit o detailech, nejsem žádný expert. Píši jen svůj názor. Jen mě točí to, když rádoby chytrolínové - to nemyslím konkrétně tebe- kritizují vše, co jim nejde nebo jde, ale špatně. Je tam mnoho faktorů, které ovlivní obraz, ale to víš líp jak já. Já konkrétně s DIGI problém nemám, SD jsou trochu horší než ze Skylinku, to je pravda, ale taková tragédie to zas není. Jak který kanál. Dnes je možnost si vybrat a ten, kdo chce pěkný obraz, tak určitě sáhne po Skylinku nebo Freesat, tam je určitě obraz lepší a více HD, ale zase za rozdílnou cenu. Je mi to jedno, nechci se s nikým dohadovat, kdo je lepší nebo horší, DIGI je kvalitativně určitě horší než FREESAT nebo Skylink. Nechci se nikoho zastávat ani hanit. Každý si udělá názor podle zkušenosti. Vždy byla cena spjatá s kvalitou, někdy více někdy méně. Zase to ale neznamená, že co je dražší je lepší, to rozhodně ne. Já osobně bych bral, kdyby byla DIGI dražší, ale zato měla kvalitnější obraz. Díky a ať se daří !!!

f599gto

f599gto

tady je to konstruktivnější příspěvek od tebe,mohu tedy reagovat,vidím,že se shodneme v pořadí kvality vysílatelů,tedy digi na posledním místě a na prvním v ceně.

"Výbava sílu signálu z družice samozřejmě neovlivní, ale ovlivní to kvalitu přenosu a tím výsledný obraz, sice ne moc, ale podle mě rozhodně ovlivní a každé zlepšení je dobré"

tady jsi vedle,jak ta jedle,trošku si něco dostuduj,Hlavně HD LNB a zlaté konektory,to co píšeš ovlivňuje kvalitu signálu a i to je diskutabilní,kvalita obrazu s tím nemá nic společného,tu můžeš k lepšímu zkusit vylepšit sat. přijímačem a zobrazovačem,měj se(kvalita signálu není kvalita obrazu) R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

HD LNB neexistuje, to snad víš, je to pouze reklamní trik obchodníků pro ty, kteří si myslí, že je to kvalitnější LNB. Zlaté konektory možná, ale okem to určitě člověk nepostřehne jestli jsou zlacené či nikoliv. Zobrazovač a přijímač souhlasím, ale všeobecně - neovlivní ti náhodou kvalita signálu obraz? Nebo si myslíš, že když je špatný signál, tak máš i tak skvělý obraz? ;) Přece rozhodující je kvalita signálu z družice, jak silný je vysílač nebo ne? To vybavení mi pomůže, ale nepatrně, netvrdím, že když si koupím super výbavu, že budu mít i super obraz, to je závislé i na nastavení a hlavně na vysílači- na zdroji signálu všeobecně. Proto má Skylink lepší obraz, protože mimo jiné mají kvalitní signál ze satelitu. Ale to je jedno. Je to složité a nemám na to to tady rozebírat.

f599gto

f599gto

musím ti sdělit,že se bohužel zase mýlíš,jistě si tady píšeme o obraze při normálním signálu,ne o rozpadu do kostiček,signál je digitální,tedy jednička obraz,nula tma,ten přechod mezi jedničkou a nulou,tedy kostičky můžeš tvým řešením ovlivnit,to souhlasím,ale jedničku tedy obraz nikdy ne,můžeš si myslet,co chceš,můžeš nevěřit,můžeš být spokojen se svojí výbavou a žít s tímto pocitem ,ale prosím nešiř to jinde,je to nakažlivá nemoc R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

Ale to je to, co říkám, že kvalita signálu a tím i obrazu je daná ze satelitu, s tím nikdo nic neuděláme, jaký je původní signál, takový je u mne obraz. Samozřejmě, že nemohu ovlivnit nebo nějak zlepšit obraz, když je špatný ze satelitu, neudělám s tím nic. Vybavení mi jen pomůže v tom, aby se mi po cestě k tv ještě nezhoršil. Nic víc. Rozhodně si nemyslím, že když si koupím např. 4k TV, že bych měl od digi super úžasný obraz, protože žádné převodníky, zesilovače atd. mi určitě nepomohou vylepšit původní obraz. Díky a hezký večer :8)

f599gto
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra