![]() |
|
Stožár na střechuZdravím všechny přítomné.Nevíte někdo kde koupit stožár na plochou střechu, který by se nekotvil, ale byl na střeše pouze položen a zatížen např. betonovými kostkami? Má držet pouze metrovou televizní anténu něco jako DAT 912. Případně neinstaloval jste někdo něco v tomto smyslu, nemám moc představu o rozměrech a hmotnosti základny, aby to vítr nevzal. |
Felixbejk
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 32 |
![]() |
|
RE: Stožár na střechuhttp://img.atoselektro.cz/img-sys-enl/6282.jpgnajlepsie takato trojnozka to je klasika |
Mathev
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 156 |
![]() |
|
bejkupodívej se na ebovky d.r.z.a.k.a.n.t.e.n.y..cz je to výrobce ne přeprodejcezgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Stožár na střechuTyhle stožáry jsem vykoukal, bohužel ani u výrobce nepíší nic o tom kolik toho dokáže udržet. Střecha je zateplená nějakou minerální vatou, je to sice pochozí, ale jestli bych to mohl dlouhodobě zatížit 100 kg stožár+3kostky si nejsem jist. Proto bych použil ten s jednou kostkou, ale jestli to není málo.Tedy jde mi spíš o osobní zkušenost. |
Felixbejk
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 32 |
![]() |
|
bejkuNa takové střechy jsem běžně dával trojnožky, které "nesou" mikrovlnnou parabolu o průměru 30cm. Je ale pravda, že si trojnožky necháváme vyrábět v kovovýrobě ze silnostěnné trubky o průměru cca 6cm. Zavětrování představuje vinkl 40x40x4mm. Výška trojnožky je cca 1,2-1,3m. Nestalo se nám, že by někdy byl problém.Osazují se na kachle 30x30x3 tedy v každém rohu 1ks kachle, ty jsou podloženy drsnější protiskluzovou lepenkou. Stožár je stabilní a střecha jej udrží. Jde spíše ale o celkovou tuhost konstrukce a použitý materiál. Nevím kde jsi nabral hmotnost 100kg/m2. Pro tvou představu malá komerčně vyrobená trojnožka má cca 10kg a betonové dlaždice 3cm tlusté cca 50kg/m2. Takže spočítáš lehce o jakou váhu půjde. zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Stožár na střechuStřecha je zateplená nějakou minerální vatou.Předpokládám,že na té minerální vatě o tloušťce 5 cm je svařovaná folie.Pokud je to tak tak bych tam nic nedával a hledal jiné řešení.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 099 |
![]() |
|
RE: Stožár na střechuNedělejte hysterický záchvat,kup /nebo sežeň/ metr gumové pásoviny ,polož trojnožku s antenou,mužeš i rozumně zatížit-vše !Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
Třeba totohttp://www.omko.cz/trojnozka-k-ploche-strese-1m/ |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
pokud jeto tvoje střecha můžeš laborovat R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
![]() |
|
RE: Stožár na střechuJsem to měl na rovné střeše cca 15.let, základ 4x1m 45.mm L. profil,na koncích beton dlaždice 25x25 cm TL 6.cm, podloženo lino PVC, na středu dlaždice hmoždinku pro vrut 12 mm. Výška stožáru 2.m a průměr 45.mm. Antény: FM CCIR, OIRT a UHF + uzemění 12.mm AL. plet. drátem k dom. hromosvodu - OK dle norem. Za soudruhů nemělo SBD nárok to sundat. INFO - Kolego pierrepetr, Japonský TV seriál má další pokračování, " O návratu psa GORA ", k podivu !! :))) R^ :))) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
CES.........jo už na mě v noci štěkal a zase zalez do boudy,tady jde o to zateplení střechy,tím zatížením ho může poškodit R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Stožár na střechuJo jasně u nás to taky tak zatep. a šel stožár dolů. Dnes už nemá cenu ty ANT. hrábě montovat a jedu na balkóně na FM "O" dipol, no holt tím jsem uzavřen na příjem TV signálu z Č.hory a Snežných jam - PL TV. Jinak včerá se Ti ten 1. díl seriálu s Gorem povedl, těším na pokračování a hlásim se do castingu do dalších dílů seriálu. :))) R^ :))) |
CES
![]() |
|
CES.........jsi srdečně zván,jenže on vylejzá jen v noci,snad se potkáte,já jsem onehdá asi před pěti lety montoval parabolu pro osm bytů na střechu,byl jsem tam asi desetkrát,než majitel dovolil vstup na střechu,musela být přesná teplota,ještě mě od vikýře rozbalil starý koberec a sledoval ,jestli nešlapu vedle,samozřejmě mě zkontroloval obuv,musel jsem mít tenisky,které normálně nenosím R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrNa mě chtěl taky jeden zbohatlík - povýšeně, předělat parabolu + přidat další LNB na vile se 4.-hran střechou s VIP eter. krytinou předělat z 1°W na 23,5°, 19,2°E, .. atd.. Jsem na to juknul a za dva dny, jsem mu po služce vzkázal, že mě ten kontrakt nezajímá. A konec. Moje rozhodnutí - potom oprava střechy,zas mastná pokr. firma - tak " finito". Na to možné poškození, bych si montáží snad ani nevydělal + ty právní keci mě za to nestáli. Ať si na to vleze jiný najivka. :) R^ |
CES
![]() |
|
CES.........nějakýho hlu.p..á.ka určitě nachytal,já mám pojistku na blbost na 5 melounů,klidně bych ten kšeft bral,ještě jsem ji nevyužil R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Stožár na střechupierrepetr kolik platíš ročně?Openbox S2 mini HD+,Amiko mini combo
|
Digi tv
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 284 |
![]() |
|
Digi tvnechci kecat,platím to někdy v únoru a těch pojistek je víc,něco mezi 1850-2400kč,musel bych se prohrabat doklady,takto narychlo,mám to u český pojišťovny,i kdyby nejvíc ,je to 200kč měsíčně,shoří půl vily,moje chyba v instalaci,nezájem,jistota to je,jen nevím,jak by to skutečně dopadlo,ještě jsem pojistnou událost neměl,možná by tam byl háček,nevím R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
FelixbejkPokiaľ je tá rovná strecha na rodinnom dome (nie panelový dom), tak najlepšia "trojnožka" je montáž priamo na rúru zabetónovanú do zeme (na vhodnom mieste, napr. z estetických dôvodov. Výška čo najnižšie (ale iba toľko, aby to napr. neočúraval domáci miláčik). Má to viacero výhod, napr. jednoduchá údržba aj v nepriaznivom počasí, neruší na dome esteticky, nehrozí riziko poručenia strešnej izolácie a v neposlednom rade aj ochrana pred bleskom (koax sa dá priviesť do domu v zemi (vo vhodnej plastovej vodovodnej hadici). |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
![]() |