![]() |
|
Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencieZdravim, zijem v Seville a chcel som mat moznost pozerat CZ/SK telku. Tak som si doma kupil vsetko potrebne (parabolu, kabel, STB, Skylink kartu), borec v obchode mi to pichol na svoj satelit, naladil STB a na mne bolo uz to len v Seville cele poskladat a podla naladeneho STB hladat spravnu poziciu paraboly. Cez dishpointer.com som pozrel, co a ako a po nejakom case sa mi to podarilo naladit - uroven signalu okolo 90%, kvalita 60-70%. Podotykam, ze som uplny amater a prd o tom viem - iba som vertikalne/horizontalne tocil parabolu a dufal v zazrak. Jediny problem je, ze nechytam vsetky frekvencie (ide mi o Skylink na Astra 23.5E) - Skylink to ma myslim rozdelene do 15 roznych frekvencii a ja aktualne chytam iba 10 z nich. Chybaju mi prakticky vsetky HD programy a potom aj tie, kde je Sport 1,2, filmbox a tak...jediny HD, co mam, je Discovery HD CZ. Inak to, co mi funguje, ide velmi pekne, dokonca aj po zapade slnka (co niektori pisali, ze maju na juhu EU problem).Moja otazka je - ma zmysel si zavolat nejakeho profesionala, aby to doladil? Ja som sa s tym chcel pohrat najprv sam, ze ci vobec tu dole nieco chytim, co sa nakoniec podarilo, takze teraz mi uz v zasade nevadi to prenechat niekomu skusenejsiemu. Ale neviem, ci je sanca z toho dostat nieco viac, lebo ja som skusal aj jemne korektury paraboly a nic...raz som chytil aj CT1 HD, ale trocha to sekalo, co mozno znaci, ze este je priestor na zlepsenie. Akurat vaham, ci ten technik je pripadne trpezlivejsi a ma jemnejsiu pracu ruk, ze to zvladne uplne doladit? Alebo oni maju nejake pristroje, ktore im presne ukazu, co kde ako natocit/nastavit a vo vysledku bude super prijem vsetkych programov? Alebo je mozne, ze tu dole na juhu uz nic viac nechytim a niektore frekvencie mi proste zostanu nedostupne? Predpokladam teda, ze STB mam spravne nastaveny, tam som nic nemenil a doma (vraj) vsetko fungovalo. |
duri13
Registrace: 10/2014 Příspěvků: 13 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
RE: Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencienenapísal si rozmer antény, na 100pro ju máš malú (resp. menšiu ako v danej polohe potrebuješ) a bude to ešte horšie, trend je taký, že všetci provideri v snahe ušetriť, zvyšujú prenosové rýchlosti na úkor dostupnosti signálu. |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
RE: Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencieVšechno asi né....tedy asi na 80cm.Chyb můžeš mít více,ale 12525 asi nebude a s HD budou problémy.Zkus doladit,případně větší parabolu(105,120).S UPC by jsi na tom byl lépe...... R^Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencieParabola ma 110cm.Nechytam tieto frekvencie: 11797 11934 12032 12109 12207 Najma 11797 a 12109 by som este chcel nejako doladit. Bez HD prezijem, akurat je blbe, ze niektore programy su v ponuke iba ako HD a potom nemam inu moznost, ak ich chcem pozerat. Ale teda spat k mojej otazke - maju profesionalni technici nejake nastroje, ktore im umoznia z toho dostat viac? Alebo je to iba otazka trpezlivosti a jemnosti otacania paraboly? Keby som nechytal nic, tak si poviem, ze fajn, zavolam technika, on to najde, lebo vie, kde ma hladat, ale ked uz som prakticky spravne, tak neviem, ci to este pojde doladit, vzhladom na lokalitu. Preto sa pytam na vas nazor :) |
duri13
![]() |
|
RE: Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencieTa parabola by měla stačit,nevím co máš za stb,problém může být že ty TP co píšeš že nechytneš namáš uložené v seznamu stačí je tam potom ručně dopsat,anebo dát pří prohledáváni satelitu(23,5)síťové ladění a tím pádem se tam ty chybějící Tp samy naladí R^Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 776 Galerie: jackino |
![]() |
|
RE: Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencieSTB mam ALLBOX HD3500 IR, na skylink pisu, ze je vhodny, aj predavac vravel, ze s tymto problem nebude. Nastaveny bol priamo predavacom, ked to pichol na svoj satelit. V ponuke mam vsetky programy a frekvencie, akurat uroven signalu u nich je pod 10% a tym padom ich nechytam...Ci ty myslis, ze by som mal dat znova scan a mozno by ich nasiel? To sa mi nezda, ked tam uz raz su...A nerad by som to rozhasil, lebo to je moj jediny fixny bod - podla toho vidim, ze tocim spravne parabolou :) Ale naspat k mojej otazke, ktoru zjavne prehliadate - ked si zavolam technika, ktory sa tym zivi, tak pride s nejakym pristrojom, ktory mu presne povie, co ma ako kde natocit a nastavit? Alebo sa tiez s tym zacne iba rucne hrat a dufat v zazrak? S tym suvisiaca otazka, tiez nezodpovedana - ked chytam niektore frekvencie, znamena to, ze parabola je spravne natocena a zvysok tu proste na juhu nepojde? Keby mi chybali iba HD programy, tak to beriem, ze mozno kvalita signalu je nizka, ale aspon by sa mohli ukazat ako kockate alebo sekajuce, nie? A co s tymi nieHD? |
duri13
![]() |
|
RE: Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencieMyslím že ak si úplný amatér tak si zavolaj technika nech Ti tu astru 23,5 poriadne nastaví.Budeš vidieť kde bol aspoň problém.Podľa mňa na tú 110ku by to mohlo ísť.Ale môže to byť aj malo!T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
RE: Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencieje všeobecně známá věc,že některé frekvence jsou silnější a některé slabší,což se v okrajových místech příjmu projeví.A není to problém jen Astry 23.5 E.Vyřešila by to větší parabola.Pokud nemáš možnost nainstalovat jinou,větší (anebo jiný typ,který může dávat větší zisk...značku ti neřeknu,nejsem takový odborník),zbývá ti si zkusit s tím trochu pohrát,jemně doštelovat.Asi bez záruky úspěchu.Odborník s tím nejspíš nic moc víc neudělá.Může mít jen větší štěstí nebo více citu v ruce.Jinak síla signálu se mění i v závislosti na denní nebo roční době....ať se daří ;) |
sigur
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 120 |
![]() |
|
Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencieSprávny technik, by mohol/mal mať nejaké základné prístroje, ktorým anténu nastaví. U nás už to býva štandardom. V Španielsku neviem. Ty však skús na satbeams.com vyhľadať svoju pozíciu (pre Sevillu je beam asi 44dBW), a pozri si akú máš eleváciu (asi 36,6°). Tú si na anténe nastav a potom by si mal jemným otáčaním doľava a doprava nájsť vhodný bod (azimut) na družicu. Podľa satbeams.com 110cm stačí (za predpokladu, že máš nejaký novší Univerzálny LNB, a nie dajaký archaizmus). Pri pojme univerzálny LNB ma napadlo, že musím pozdraviť na tomto mieste pierrepetra ;) |
medecal64
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 611 Galerie: medecal64 |
![]() |
|
duri13ako pise medecal64 a potom este aj jemnym tocenim samotneho LNB sa da doladit signal na maximum,,neviem ci si to skusal... R^Dish:Supral 200cm-90E-47,5W.C+Ku band:QARL 3636+GBOX2000,dekl.:HARL3612+ PaceMSP995,FIX-120cm-23,5E,LNB:INVERTO Quad:90cm+DM3800-95E-50W,Clarke TechHD4100+,Octagon SF8008 combo,AB Cryptobox 752(LNB): WSI,ZINWELL a vela inych..C band polarotor+Supermax 13
|
Dano
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 975 |
![]() |
|
RE: Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencieHm, diky.EIRP level = 46 dBW Recommended dish size = 80cm / 31.5in Parabola by mala stacit, to som si uz zistoval vopred. Pre istotu som kupil trocha vacsiu. Akoze mohol by som tuto predat a kupit vacsiu, ale neviem, ci a kolko by to nieco zlepsilo. Tu elevaciu som si samozrejme pozrel, je to 36.7, ale na parabole to mam ociachovane iba po 5 stupnoch a navyse, ak sa bavime o desatinkach stupnov, tak nikde nie je napisane, ze vertikalna tyc je 100% vertikalna a tym padom presne tych 36.7 bez nejakeho laseroveho uhlomeru nenastavim, mozem iba tak od oka a to som uz spravil. Este som poslal email tomu technikovi, od ktoreho som to cele kupil a ktory mi ladil STB, ze aka je jeho skusenost a on je asi najpovolanejsi, aby mi povedal, ze co za nastroje pripadne pouziva. Hehe, prave som nasiel nejakeho lokalneho satelitaka, ktory si vraj neuctuje nic, pokial nenajde stanice, ktore chcem. To mam potom bez rizika - bud najde a ja mu zaplatim, lebo budem rad alebo nenajde a budem na tom rovnako ako teraz :) |
duri13
![]() |
|
Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencieAha, trochu som si zväčšil mapu, tak eleváciu, tam máš 37,1°, ale to na anténe určite presne nenastavíš. Zabudli sme však na jednu dôležitú vec a to je skew, teda polarizačná rovina LNB. Čím viac na západ tým väčšiu plusovú hodnotu má. V tvojom prípade 32,4°. Treba preto pootočiť konvertorom okolo vlastnej osi. Ak dobre uvažujem, tak protismeru hodinových ručičiek (z pohľadu od paraboly). Že o koľko ho točiť uvidíš na náraste, úbytku signálu. Nič z tohto návodu však nie je axiomou a v podstate ide o trpezlivé skúšanie a vylúčenie dopustivších sa omylov... :) |
medecal64
![]() |
|
RE: Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencieJo, este s LNB by som sa mohol skusit pohrat. To som dal naozaj iba brutalne od oka, lebo ma to byt 25.4 stupna a to naozaj nemam ako presne odmerat. Navyse na tom LNB mam iba naznacenu 0 polohu a inak nic.A to je presne to, co som myslel - ze ci napr neexistuje nieco, co sa nam amaterom neoplati kupit, ale satelitaci to bezne maju, co im umozni presne podla tych parametrov nastavit LNB, sklon aj azimut a rovno to pojde bez hrania sa. Lebo mal som pocit, ze je to dost citlive, ked som s tym tocil a aj mala odchylka to cele pokazi... |
duri13
![]() |
|
@DanoSi ma s tým skew LNB predbehol... dobrá úvaha, musím ťa pochváliť :) |
medecal64
![]() |
|
RE: Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencieOno je to kusok viac na zapad od sevilly :)Latitude: 37.3828° Longitude: -6.1354° |
duri13
![]() |
|
RE: Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencieMimochodom, ta hodnota 46 dBW je na co dobra? |
duri13
![]() |
|
duri13najlepsi sposob ladenia je mat poblizku paraboly TV a satelitny prijimac,,vsetko napojene,,..neviem aka je citlivost tunera,,softvaru,,ktory pouzivas, ale ak zobrazuje ,,percenta,,v infoliste alebo v menu nastavenie satelitu,, tak podla toho sa da doladit parabola na maximalne hodnoty..Predpokladam ze nepouzivas motor....tak teraz uz ako mas parabolu namontovanu,,skrutky nechaj dotiahnute parabola pod tlakom ruky jemne pohne,, Rukou potlac na parabolu,,do lava,,do prava a vidis ci signal klesa alebo rastie,,alebo ostava na rovnakych hodnotach,,,Potom chytis parabolu z dola a potlacis ju dopredu a dozadu a podobne vidis podla signalu ci ju treba vysie alebo nizsie... A nakoniec povolis skrutku ,,nie uplne,,co drzi ,,LNB,,a podla signalu otacas ci uz v smere hodinovych ruciciek alebo opacne a tiez sa da este doladit ze lnb davas blizsie a dalej od paraboly...potom vsetko dotiahnes a pozeras.... Dish:Supral 200cm-90E-47,5W.C+Ku band:QARL 3636+GBOX2000,dekl.:HARL3612+ PaceMSP995,FIX-120cm-23,5E,LNB:INVERTO Quad:90cm+DM3800-95E-50W,Clarke TechHD4100+,Octagon SF8008 combo,AB Cryptobox 752(LNB): WSI,ZINWELL a vela inych..C band polarotor+Supermax 13
|
Dano
![]() |
|
RE: Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencieNo jo, s tymi dotiahnutymi skrutkami a iba tlakom na parabolu by sa dalo mozno este nieco vylepsit. Hladal som to tak, ze som si na balkon vytiahol telku a rovno na nej pozeral, kolko ukazuje % a potom aj ze aky je signal.Kurde, ale blbo sa to optimalizuje v troch parametroch - azimut, sklon a LNB. To ked aj mam pocit, ze jedno uz mozem fixnut, tak pri inom nastaveni zvysnych parametrov moze aj ten fixnuty davat horsi vysledok.... |
duri13
![]() |
|
Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencieProste, život není peříčko, pravila babička a nakopla Barunku .......Text zeditoval moderátor petr33. Datum editace: 15.10.2014, 16:57.06
|
medecal64
![]() |
|
duri13ved najprv naladis na maximum parabolu v smere vychod -zapad..ak sa hodnoty nemenia nechas skrutky dotiahnute ak treba trocha potocit parabolou trocha povolis skrutky a pootocis v smere kde je lepsi signal a skrutky dotiahnes....potom sklon,dopredu a dozadu a postup ako hore.....a nakoniec LNB.. jednoduchsie sa to uz ani napisat neda.. Dish:Supral 200cm-90E-47,5W.C+Ku band:QARL 3636+GBOX2000,dekl.:HARL3612+ PaceMSP995,FIX-120cm-23,5E,LNB:INVERTO Quad:90cm+DM3800-95E-50W,Clarke TechHD4100+,Octagon SF8008 combo,AB Cryptobox 752(LNB): WSI,ZINWELL a vela inych..C band polarotor+Supermax 13
|
Dano
![]() |
|
RE: Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencieOK, vyskusam to takto selektivne, ale asi az cez vikend...Diky za rady vsetkym! :) |
duri13
![]() |
|
zkus tohosateliťáka,jistě předpokládáme,že má více zkušeností,ví co s čím souvisí,o techniku až tak nejde,už to ,že jsi našel družici na 110tce,je velký úspěch,moc do toho radši nevrtej,technik bude mít méně oprav po tobě R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
RE: Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencieUz som zavolal satelitaka, pride zajtra... :)Ale este som sa s tym vcera trocha hral a dokazal som naladit aj tie zvysne frekvencie, ale hoci bola uroven signalu okolo 90% a kvalita okolo 30%, nesiel mi ziaden obraz. Moze byt, ze to tam musim nechat nejaky cas naladene, aby sa ten kanal aktivoval? Alebo ked uz mam skylink kartu aktivnu, vsetko by malo hned nabehnut? Heh, ale ked som naladil tych zvysnych 5 frekvencii, zase mi neslo tych povodnych 10 :) Uvidim, co zvladne zajtra technik. |
duri13
![]() |
|
karta jendekoduje,pokud máš signál,ty ho máš mizerný,tak nemá co dekodovat,výsledek je stejný,žádný obraz R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
RE: Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencieco? to som nejak nepochopil :) |
duri13
![]() |
|
RE: Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencieJaaaj, uz som pochopil - nabuduce nepis cast spravy do nadpisu, tazko sa to potom cita a nedava to zmysel ;)Ale k veci - technik prisiel vcera, trocha sa pohral s LNB, prerobil koncovky na kabli a jemne doladil natocenie paraboly - uz chytam cely skylink vratane HD :) |
duri13
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |